Lobya turşusu necə hazırlanır? - RESEPT
Lobya yeməyi hər birimiz xoşlayırıq. Hələ payızda çıxan təzə lobyanın ləzzətindən doymaq olmur.
Lobyadan yalnız xörək bişirilmir, gözəl turşular da hazırlanır.
Ləzzətli lobya turşusunun hazırlanma qaydasını təqdim edirik.
Lobya turşusu hazırlayarkən ən əhəmiyyətli məqam onun yeyilərkən xırçıldamasıdır.
Lazım olanlar:
- 1 kq yaşıl lobya
- 1 baş sarımsaq
- 2 l su
- Yarım stəkan iri duz
- İstəyə görə acı bibər
Hazırlanması:
1. Əvvəlcə yaşıl lobyaların qılçıqlarını və saplarını təmizləyib, soyuq su ilə yuyun. Daha sonra dərin bir qazanın içərisinə su tökün. Qazanın içərisində lobyaları bir buğum qaynadın.
2. İçliyini hazırlamaq üçün sarımsaqları və acı bibəri xırda doğrayın, duzla yaxşıca əzib qarışdırın.
3. Qaynatmış olduğunuz lobyaları, içliyə batırıb şüşə balona yığın. Daha sonra növbəli şəkildə balona bir qat lobya, bir az içlik qoyun. Bu prosesi balon dolana qədər davam etdirin.
4. 15 gün gözlədikdən sonra turşunuzu yeyə bilərsiniz.
Ailem.az









İdeal Dieta: 1 həftəyə 5 kq arıqla!
Qara zirə (Çörək otunun) faydaları
Qarazirə hər dərdin çarəsi olan bitki
Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları
Hər gün zeytun yağı içdi, başına elə şeylər gəldi ki
Heç evdə olmurdu, əcəl onu apardı' - Xuraman
Kainat gözəli' müsabiqəsinin qalibi bəlli oldu
Depressiyanın əsl səbəbi açıqlandı
Köplə yanaşı qızdırma da varsa, dərhal həkimə gedin
Fəxri adlar pulla satılır' - Almaxanım canlı yayımda FAKTLAR AÇIQLADI
Yatanda mədəniz qıcıqlanırsa, belə edin
İlin ən yaxşı aktrisası' mükafatını qazandı
Beyin damarlarının fəaliyyətinə faydalıdır
Nə vaxt konservatoriya məzunlarını izləyib ulduz etdiniz bu ölkədə?' - Muraddan sərt tənqid
Telli ilə Zülfiyyə BARIŞDI