MƏLUMATLANDIRMAQ ÜÇÜN BÖLÜŞƏK! Xərçəngə və xroniki xəstəliklərə dəvətnamə çıxarır! ÖLÜM SAÇIR! Təfərrüatlar...

MƏLUMATLANDIRMAQ ÜÇÜN BÖLÜŞƏK! Xərçəngə və xroniki xəstəliklərə dəvətnamə çıxarır! ÖLÜM SAÇIR! Təfərrüatlar...MƏLUMATLANDIRMAQ ÜÇÜN BÖLÜŞƏK! Xərçəngə və xroniki xəstəliklərə dəvətnamə çıxarır!
ÖLÜM SAÇIR! Təfərrüatlar...

Qarğıdalı Siropu xərçəngə və xroniki xəstəliklərə dəvətnamə çıxarır!
Qadinsayti.az xəbər verir ki, hazırda xaricə satılan qida və içkilərin demək olar ki, hamısının içərisində dadlandırıcı olaraq, qlükoza siropu yəni qarğıdalı siropu var. Adi şəkər əvəzinə istifadə edilən qarğıdalı siropu maya dəyərinin aşağı olması və adi şəkərə nisbətən daha çox şirin xüsusiyyəti olması səbəbiylə istehsalçılar tərəfindən təəssüf ki, tez-tez üstünlük verilir.

Qarğıdalı siropu ilk olaraq orqanizmə daxil olduqda bədənin şəkər nisbətini alt- üst edər və hormonal nizamı pozar. Uzun perspektivdə isə xərçəngə tutulma riskini artırır. Uzun illərdir aparılan tədqiqatlara əsasən, qarğıdalı siropunun xərçəng xəstəlikli hüceyrələri bəslədiyi qənaətinə gəlinib.

Qarğıdalı Siropunun Zərərləri
Başda mədəaltı vəzi xərçəngi olmaqla bir çox xərçəng növünə tutulma riskini artırdığı sübut olunmuşdur.
Şəkər xəstəliyinə yaxalanma riskini artırır.
Yüksək xolesterinə səbəb olur.
Qanazlığı problemi yaradır.
Ürək və qaraciyər böyüməsinə səbəb olur.
Kökəlməyə əhəmiyyətli dərəcədə təkan verir.

Xaricdən alınan yemək və içkilərin içərisində qlükoza siropu olub, olmadığı dadına baxaraq anlaşılmaz. İçərisində qlükoza siropu olduğu yalnız içindəkilər qisminə baxılaraq aydın etmək olar. Adətən, paxlava, kadayıf, şekerpare kimi şirəli şirniyyatlar,dondurma, meyvə şirəsi, limonad, kola və mədən sularında və vafli, şokolad, biskvit, keks kimi ərzaqlarda Qarğıdalı siropu tez-tez olur. Bir sözlə xaricdən aldığınız hər bir qablaşdırılmış ərzaqların içərisində Qarğıdalı siropu, yəni qlükoza siropu olur. Uzun dövrdə ciddi problemlərə yol açacaq bu maddənin işlədilməsini mümkünsə, ən aza endirmək, hətta tamamilə həyatınızdan çıxarmaq, sağlamlığınız baxımından faydalı olacaqdır.SaqlamHeyat.az

Xəbərlər     Baxılıb: 2030   Tarix: 12 dekabr 2016
f Paylaş


xidmetler

Oxşar xəbərlər

.

Çoxlarının yediyi ən zərərli makaronun adı

Mütəxəssislər keyfiyyətli və faydalı makaron məmulatlarını necə seçməyin yollarını, həmçinin hansı növlərdən uzaq durmağın vacib olduğunu açıqlayıblar. Makaron məhsulları dünyada milyonlarla insanın gündəlik qida rasionund

.

Niyə səhərlər acqarına ilıq su içməliyik?

Son illər sağlam həyat tərzi ilə bağlı tövsiyələr arasında acqarına ilıq su içmək geniş yayılıb. xəbər verir ki, aparılan müşahidələr və elmi məlumatlar bu vərdişin həzm sistemi və ümumi orqanizm fəaliyyəti üçün müsbət təsirlə

.

Sink çatışmazlığı nələrə səbəb olur? - problemi aradan qaldırmağın yolları

Sink insan bədəni üçün həyati əhəmiyyət daşıyan minerallardan biridir. O, immun sistemi, dəri və saç sağlamlığı, dad və qoxu hissi, həmçinin hamiləlik və uşaqlıq dövründə sağlam böyümə üçün vacibdir. İnsan bədəni sinki öz

.

Orqanizmi təmizləyir, həzmi yaxşılaşdırır, dərini qoruyur - Detoksun faydaları

Müasir həyat tərzi, qeyri-sağlam qidalanma, hava çirkliliyi, stress və kimyəvi maddələr orqanizmdə toksinlərin yığılmasına səbəb olur. Bu toksinlər zamanla həm fiziki, həm də psixoloji sağlamlığa mənfi təsir göstərə bilər

.

Zibil qablarından gələn qoxuya SON

Evimizdə istifadə etdiyimiz zibil qabları zamanla içərisində bakteriyaların yaranması səbəbindən pis qoxu yaymağa başlaya bilər. Zibil qabları yuyulsa belə, bu qoxu çox vaxt tam aradan qalxmır. xəbər verir ki, qoxunun evi

.

Alimlər uzunömürlülüyün sirrini AÇIQLADILAR

Yüz il və daha artıq yaşayan adamlar uzunömürlülüklərinə görə həyat tərzlərindən daha çox genetik kodlarına minnətdar olmalıdırlar. -a istinadən xəbər verir ki, İtaliyada uzunömürlülərin genlərini araşdıran ekspertlərin kəşflər

.

Niyə gündə mütləq 3 dəfə yemək yeməliyik?

Gündə üç dəfə yeməkdən imtina insanın maddələr mübadiləsini pozaraq hormon balansına mənfi təsir göstərə və qida maddələrinin çatışmazlığına səbəb ola bilər. xəbər verir ki, bunu qastroenteroloq və endokrinoloq Viktoriy

.

Yaşlandıqca niyə özünəinam zəifləyir?

Orta yaş dövründə özünə inamın azalması gələcəkdə demensiya riskinin artması ilə əlaqəlidir. Bu nəticəyə London Universitet Kollecinin alimləri gəlib. Araşdırmanın aparıcı müəllifi Filip Frank bu barədə Independent nəşrin

.

Belə yeyiləndə saatlarla tox saxlayır - Dənəsi 15 qəpiyə düşür

Xurmanın badam, püstə və ya qozla birlikdə yeyilməsi orqanizmdə qanda şəkərin daha sabit səviyyədə qalmasına və enerji balansının qorunmasına kömək edir. xəbər verir ki, xurma yüksək təbii şəkər tərkibinə malik olduğunda

turlar.az

hamilelikde qidalanma qadin dunyasi reseptler dolma reseptleri cavanlasdirici maskalar burcler kisiler insani ariqladan qidalar kosmetika masqalar oyunlar zencefil qizliq perdesi vicdan