Məşhur əczaçı xərçəngə səbəb olan məhsulu açıqladı
Xərçəngin inkişafına səbəb ola biləcək qidalardan biri də ağ undur.
Publika.az xəbər verir ki, bu barədə məşhur əczaçı Hüseyn Abdeh "Express"ə danışıb və bildirib ki, ağ un kifayət qədər zəhərli xlor qazı ilə ağardılır.
Tez-tez qənnadı məmulatlarının hazırlanmasında və çörək bişirilməsində istifadə edilən un yüksək qlisemik indeksə malik olduğu üçün təhlükəlidir. Onun istifadəsi qanda şəkərin miqdarını və insulin səviyyəsini artırır. Bundan əlavə, bu məhsulda orqanizm üçün faydalı mikroelementlər yoxdur, onlar əsasən emal zamanı çıxarılan buğda dənələrinin qabığında olur.
Amerika Xərçəng Araşdırmaları İnstitutu (AICR) tövsiyə edir ki, şişlərin inkişaf riskini azaltmaq üçün yüksək işlənmiş qidalardan qaçmaq və fiziki aktivliyi izləmək vacibdir. Daimi idman yalnız təhlükəli xəstəliyin qarşısını almağa kömək etməyəcək, həm də bədənin ümumi vəziyyətini yaxşılaşdıracaq.










Qadınları orqazma çatdıran 7 seks pozası
Əkiz uşaq doğmaq üçün MÜTLƏQ OXUYUN
Yuxuda nar görmək görün nələrə işarə edirmiş?! İNANILMAZ!
Azərbaycanlıların ən sevimli içkisi qaynar qəbul ediləndə xərçəng yaradırmış
Orqan qədər vacibdir - Balans pozulanda xəstəliklər ağır yaranır
Kartof dilimini ayağın altına qoymaq soyuqdəyməni müalicə edir? - Mütəxəssisdən açıqlama
Deniel Redkliff Dominik Maklaflinə məktub yazıb
Metanol zəhərlənməsi ilə bağlı xəbərdarlıq
Rəqsanə ev dustaqlığına buraxıldı
Zamiq bu ifaçını 'vicdansız' adlandırdı
Ucuz olsun deyə texniki silikondan hazırlayırlar, hamı da "bəh-bəh"lə yeyir
Bu makaron resepti ilə 100 yaşına qədər yaşayırlar
İnfarktın siqnallarıdır - Həkimə gedin
Kartof qızartması yemək qalıcı fəsadlara yol açır - Diqqət