Məşhur əczaçı xərçəngə səbəb olan məhsulu açıqladı
Xərçəngin inkişafına səbəb ola biləcək qidalardan biri də ağ undur.
Publika.az xəbər verir ki, bu barədə məşhur əczaçı Hüseyn Abdeh "Express"ə danışıb və bildirib ki, ağ un kifayət qədər zəhərli xlor qazı ilə ağardılır.
Tez-tez qənnadı məmulatlarının hazırlanmasında və çörək bişirilməsində istifadə edilən un yüksək qlisemik indeksə malik olduğu üçün təhlükəlidir. Onun istifadəsi qanda şəkərin miqdarını və insulin səviyyəsini artırır. Bundan əlavə, bu məhsulda orqanizm üçün faydalı mikroelementlər yoxdur, onlar əsasən emal zamanı çıxarılan buğda dənələrinin qabığında olur.
Amerika Xərçəng Araşdırmaları İnstitutu (AICR) tövsiyə edir ki, şişlərin inkişaf riskini azaltmaq üçün yüksək işlənmiş qidalardan qaçmaq və fiziki aktivliyi izləmək vacibdir. Daimi idman yalnız təhlükəli xəstəliyin qarşısını almağa kömək etməyəcək, həm də bədənin ümumi vəziyyətini yaxşılaşdıracaq.










Çayınıza bir ədəd əlavə edin - Qaraciyərin dərmanıdır
Bunları yeyən gec qocalır
Fonoqram oxumayana 'çuşka' kimi baxırlar' - Manaf fikrini dəyişdi
Qəhvə vaxtı: Səhər yoxsa günorta içmək daha yaxşıdır?
50 yaşı keçən kişiləri nələr təhdid edir?
Saxta şərabı necə seçmək olar?
Ayşe Barımla bağlı həbs qərarı ləğv edildi
Şahan Gökbakar Türkiyəni tərk etdi
Ən zərərli çay: bir fincanı 100 siqaretdən də pisdir
Avşar yeni reklam çarxı üçün tərzini dəyişdi
Antonio Banderasın qızının toyundan - FOTOLAR
Günay Musayeva 'Yaxın xoşbəxtlik'lə beynəlxalq arenada
Kim Kardaşyana ağır xəstəlik diaqnozu qoyuldu
Şirin olsa da, başdan ayağa "zəhər"dir
Şirin yuxu gətirən qidalar