Meyvə-tərəvəzlərin tərkibindəki kimyəvi gübrələrdən necə xilas olmaq olar?

Meyvə-tərəvəzlərin tərkibindəki kimyəvi gübrələrdən necə xilas olmaq olar?Meyvə-tərəvəzlərin tərkibindəki kimyəvi gübrələrdən necə xilas olmaq olar?Meyvə-tərəvəzləri necə necə yumalı?
Kələm
Kələmin üst yarpaqlarını xaric etdiklə nitratların çox hissəsindən xilas olmaq olur.  
Kartof
Kartofun qabığının altında nitratlar toplanır. Ondan xilas olmaq üçün kartofu bişirib qabığını soyduqdan sonra da yumaq lazımdır.
Qabaq, xiyar və badımcan
Bu qidaları alarkən onların rənglərinə diqqət yetirin. Bu meyvələrin rənginin çox tünd olması onların tərkibində nitrarların çox olmasının göstəricisidir. Nitratlar bu meyvələrin qabığında toplanır. Buna görə də bu qidalardan istifadə edərkən qabığını soymaq lazımdır.
Çəfəri, şüyüd və digər göyərtilər
Nitratlar göyərtilərin həm toxumunda, həm də yaşıl yarpaqlarında yığılır. Bu səbəbdən də göyərtiləri işlətməzdən əvvəl çoxlu yumaq lazımdır.
Pomidor
Pomidoru qabığı nə qədər qalın olarsa onun tərkibindəki kimyəvi madələrin miqdarı bir o qədər çoxdur. Pomidorun qabığının qalın olması onun kimyəvi madddələrlə yetişdirilməsinin göstəricisidir. Heç vaxt narıncı rəngdə olan pomidor aımayın. İçərisində ağ xətlərin olması və özəyinin bərkliyi pomidorun kimyəvi gübrələrlə yetişməsinin nişanəsidir. Bu cür pomidor almsınızsa mütləq ən azı 1 saat suda saxlyın.
Yerkökü, turp və çuğundur  
Yeyilməli hissəsi torpaqda olan bitkilri alarkən onların yaşıl hissəsi ilə birləşən yerinə diqqət yetirin. Əgər bu tərəvəzlərin torpaqda qalan hissəsinin ucu çox uzundursa o zaman deməli bu tərəvəzlər kimyəvi gübrələrlə yetişdirilib. O zaman tərəvəzin uc və baş hissəsindən 1 sm ölçüdə kəsin.
Üzüm  
Üzümü uzun müddət saxladıqda o funqisidlər ifraz edir. Bundan xilas olaq üçün üzümü yeməzdən əvvəl çoxlu yumaq lazımdır.
Qarpız
Heç vaxt ortasından kəsilmiş və ya polietilen paketə bükülüb satılan qarpız almayın. Bu cür qarpızlarda çoxlu bakteriyalar inkişaf etmiş olur. Əgər qarpızı kəsərkən onun içərisində uzun liflər görsniz deməli qarpız kimyəvi üsullarla yetişdirilib.
Alma və armud
Alma və armud alarkən onun qabığına diqqət yetirin Əgər sürüşkənlik varsa deməli bu meyvələrə qorunması üçün difenil sürtülüb. Avropa Birliyi və Amerika ölkələrində meyvələrin uzun müddət qalması üçün bu maddələrin istifadəsinə qadağa qoyulub. Buna səbəb isə maddənin kanserogen və allergik olmasıdır. Difenil sürtülmüş meyvələri yumazdan əvvəl onları yaxşı təmzləmək v yumaq lazımdır.
Oxuduqlarınızı bəyəndinizsə dostlarınızla paylaşıb, onları da məlumatlandırırn!
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 3503   Tarix: 28 iyul 2022
f Paylaş


Ustalar.az ustalar sayti

Oxşar xəbərlər

.

İnsan ömrünü bu yolla artıracaqlar

Alimlər müəyyən bir genin aktivliyini artırmaqla ömrünü 30 faiz uzatmağın mümkün ola biləcəyini aşkar ediblər. . -a istinadən xəbər verir ki, bu kəşf insan ömrünün uzadılmasına xidmət göstərəcək. Alimlər bu məsələ üzərind

.

Bu insanlara kəsmik yemək tövsiyə olunmur - Təhlükəlidir

Kəsmik faydalı və zülal, kalsium kimi qidalandırıcı maddələrlə zəngindir. Lakin bəzi insanlar üçün bu qidanın istehlakı məhdudlaşdırılmalı və ya tamamilə dayandırılmalıdır. kəsmik yeməməsi tövsiyə olunan insanları təqdi

.

Günəbaxan yağının faydaları

Günəbaxan yağı, tərkibində olan E vitamini, omeqa yağ turşuları və müxtəlif antioksidantlar sayəsində sağlamlıq üçün bir çox faydalar təklif edir. Bitki mənşəli olması və qidalara xüsusi dad əlavə etməsi ilə geniş istifad

.

Niyə 25 yaşdan sonra orqanizmdə problemlər başlayır?

25 yaşdan sonra orqanizmdə ağrılar yaranmağa başlaya bilər, çünki bədən bir sıra fiziki və bioloji dəyişikliklərdən keçir. xəbər verir ki, bu dövr, bədənin inkişaf mərhələsinin sona çatması və həyatın yeni bir fazasına keçməs

.

Virusların "qorxulu yuxusu" - Antioksidant tərkibli 5 meyvə

C vitamini immun sistemini gücləndirən, dəri sağlamlığını yaxşılaşdıran və ümumi sağlamlığı dəstəkləyən ən təsirli antioksidantlardan biridir. Vücudumuz tərəfindən istehsal edilmədiyi üçün onu yalnız qida vasitəsilə əld

.

"1 qaşığı şəfa mənbəyidir, bütün xəstəlikləri yox edir

Sağlam həyata addım atmaq istəyənlərə təkliflər təqdim edən Prof. Dr. Canan Karatay min illik şəfa mənbəyi adlandırılan yeməyin hər zaman nizamlı istehlak edilməsinin lazım olduğunu vurğulayıb. Hər kəsin evində olan və adətə

.

Dərdlərin dərmanı olan narı bu insanlar qəti yeməsin

Nar (nar meyvəsi) ümumiyyətlə sağlamlıq üçün faydalı olsa da, bəzi hallarda müəyyən insanlar üçün problem yarada bilər. xəbər verir ki, aşağıdakı hallarda nar yeməkdən çəkinmək tövsiyə olunur:. Mədə-bağırsaq problemləri olanlar

.

Avadanlıqların uzun müddət fəaliyyət göstərməsi üçün VACİB MƏQAMLAR

Avadanlığın uzun müddət fəaliyyət göstərməsi üçün xüsusi qaydalara riayət etməlisiniz. bu qaydaları sizə təqdim edir:. Parça növü. Hansı parçanı ütüləyəcəyinizə görə temperaturu seçmək vacibdir. Əgər temperaturu çox yüksə

.

Bu qidalarla xərçəng riskini azaltmaq olar - SİYAHI

Müəyyən qidaların müntəzəm qəbulu kolorektal xərçəngə tutulma riskini təxminən 30% artıra bilər. xəbər verir ki, kişilərdə xərçəng riskini azaltmağa kömək edən qidalar arasında əsasən aşağıdakılar tövsiyə olunur:. Antioksidantlarl

turlar.az

sonxeber.az geyim və ayaqqabılar sac duzumleri qadın geyimi tort reseptleri qarağatın faydaları gözəllik məhsulları fransiz qadinlari şəhid maska qiz adlari geyim seksler