Napoleon tortu

Napoleon tortuƏrzaqlar:

Xəmir üçün:Napoleon tortu

3 st un

200 q kərə yağı

1/4 st su

1 ədəd yumurta

2 ç.q uksus

0,5 ç.q soda

ç.q ucunda duz

Krem üçün:Napoleon tortu

200 q kərə yağı

1 banka qatılaşdırılmış süd

1 paket vanil

Hazırlanması:

Ələnmiş unun üstünə kərə yağını qoyub bıçaqla xırdalanana qədər döyəcləyirik.

Napoleon tortuSonra üstünə duzu, sodanı, uksusu, yumurtanı və suyu əlavə edib xəmiri qarışdırırıq.

Napoleon tortuƏlimiz ilə xəmiri düzəldirik.

Napoleon tortuXəmirdən 4 böyük bir balaca kündə düzəldirik. Sellofana qoyub 30-45 dəqiqə soyuducuda saxlayırıq.

Napoleon tortuKremi hazırlamaq üçün yumşaq kərə yağını mikserlə ağaranadək çalırıq.

Napoleon tortuSonra vanili və qatılaşdırılmış südü də əlavə edib bərkiyənə qədər çalırıq.

Napoleon tortuXəmir kündələrini kağız üzərində əvvəl əlimizlə sonra oxlovla diametri 28 sm olmaqla yayırıq.

Napoleon tortuYaydığımız xəmiri qabın içinə qoyuruq. 10-15 yerdən çəngəl ilə destəkləyirik.

Napoleon tortu180 dərəcə qızdırılmış sobada 15 dəqiqəyə bişiririk.

Napoleon tortuHamısını bu şəkildə bişiririk. Balaca kündəni də qalınlığı böyük kündələr kimi yayıb bişiririk.Layların yan tərəfləri bərabər olsun deyə qab qoyub yanlarını kəsirik.

Napoleon tortuYanlardan çıxan və balaca layı əlimizlə ovuruq. Qatlara krem çəkib yanını da kremləyirik.

Napoleon tortuOvuntunu üstünə səpirik.

Napoleon tortuBir neçə saatdan sonra tortu kəsib süfrəyə verə bilərsiniz.

Napoleon tortuNuş olsun!

Mətbəx     Baxılıb: 8975   Tarix: 12 oktyabr 2013
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Naxçıvan Mətbəxinin Ləziz Təamı: Heyva Dolması

Naxçıvan mətbəxinə məxsus qoyun ətindən heyva dolmasının reseptini təqdim edir. Tərkibi:. 200 qr qoyun əti. 1 ədəd soğan. 100 qr keşniş. duz, istiot. sarıçiçək. heyva. Hazırlanma qaydası:. İlk öncə heyvanı yaxşıca yuyun

.

Şəfaverici Itburnu Içkisi – Resept

E vitamini ilə zəngin olan itburnu bitkisinin dəri üçün də faydalı olduğu məlum olub. Hətta bir çox dəriyə qulluq vasitələrinin tərkibinə itburnu ekstraktı və yağı əlavə edilir. Bu bitkini olduğu kimi yemək bir qədər çətindir

.

Qədim yeməyimiz xaşlama resepti

Tərkibi:. 1 kq sümüklü ət (qoyun,quzu və ya mal). 5 ədədsoğan. 7 ədəd kartof. 3-4 ədəd bolqar bibəri. 2-3 ədəd pomidor. 2 ədəd dəfnə yarpağı. 1 çimdik qırmızı acı bibər tozu. duz, istiot. Hazırlanması:. İlk öncə ətı doğrayı

.

Qaraciyərin dadlı bişirilməsinin QAYDALARI

Qaraciyəri dadlı bişirmək üçün bəzi vacib qaydaları bilmək lazımdır. 1. İlk növbədə qaraciyər təzə olmalıdır. Yaxşı qaraciyər yumşaq, elastik, nəm və parlaq olur. Qaraciyərin üzərində qan laxtaları, yaşıl ləkələr olmamalıdır

.

Tuna balıqlı sendviç

Tərkibi. 50 qr konservləşdirilmiş Tuna balığı. 3 xörək qaşığı mayonez. 1 bibər. 1 soğan. duz. istiot. 1-2 pomidor. dilimlənmiş çörək. holland pendiri. 1 xörək qaşığı limon suyu. Hazirlama qaydasi. Tuna balığını konservdə

.

Mövsümi şorba: Düyü Yoğurt Şorbası Resepti

Pirinç Yoğurt Şorbası Resepti üçün Tərkibi. 2 -ci. litr. Bu. 5-6. yemək qaşığı. düyü. bir. yemək qaşığı (yığma). Şöhrət. bir. nömrə. yumurta. 1.5. su şüşəsi. qatıq. 2 -ci. çay qaşığı. duz. bir. desert qaşığı. quru nanə. Yuxarıdakıla

.

Qarğıdalı keksi

Tərkibi. 1 litr süd. 250 qr qarğıdalı unu. 120 qr şəkər tozu. 50 qr yağ. 3 ədəd yumurta. ½ vanil çubuğu. 3-4 dilim təzə ananas (və ya konservi)

.

Əsl kəllə-paça RESEPTİ

Qışda sümükləri, toxumaları, bədəni xaş və kəllə-paçadan başqa nə isidə bilər, nə canlandırar? Övladlarınızı bu milli yeməklərə alışdırın, sevdirin. Ərzaqlar:. - 2 ədəd mal (dana) ayağı. - su. - baş soğan. - duz. - yumr

.

Badımcan Pizzası

Yəqin ki, badımcanı nə qədər çox sevdiyimi bilirsiniz. Badımcanla klassik dolma, cığırtmadan tutmuş, Çin mətbəxində badımcanın hazırlanması və bir çox başqa reseptlər ilə sizinlə artıq paylaşmışam. Bu gün isə sizə bosta

turlar.az

yaz geyimleri 2025 donlar 2025 toy makiyajlari seks hekayəsi saç maskaları cemli piroq diş ağrısı kosmetika saglam qidalanma hüzeyir hacibəyov novruz hakışdaları sanama narin faydasi