Pandemiya dövründə dondurma yemək məsləhət deyil - HƏKİMLƏR

Pandemiya dövründə dondurma yemək məsləhət deyil - HƏKİMLƏRHazırda yay fəslində koronavirus pandemiyası dövrü də paralel getdiyi üçün artıq dondurma mövsümüm gəldiyini görən insanlar az qala hər gün dondurma yeyir.
Dondurma nəinki təkcə soyuq qidadır, həm də çox miqdarda şəkər mənbəyidir.
Milli.Az medicina.az-a istinadən bildirir ki, həkimlər hazırki durumla bağlı dondurmanın boğaz ağrısı, qıcıqlanma, allergiya, iltihab, öskürək, bəzi hallarda zəif insanlarda zökəm, qripə bənzər vəziyyətlər yaratdığını nəzərə alaraq, onu bacardıqca az yeməyi tövsiyə edir.
"Dondurma bədən temperaturunu kəskin salır, boğazda iltihabi ocaq yaradır, səsi tutur, angina, laringit, digər xəstəliklər yaradır. Bu zaman insan koronavirus infeksiyasına daha həssas olur,immuniteti düşür, xəstəlik simptomları bir-birinə bənzəyir.
Həm insan özü, həm də həkim koronavirusdan şübhələnir. Bu zaman test götürmək lazım gəlir. Ona görə lazımsız problemlərlə üz-üzə gəlməmək üçün, bu ərəfədə buzlu qidalardan uzaq durun, bədən temperaturunu normal saxlayın, bədənin və ayrı-ayrı orqanların soyumasına imkan verməyin".
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1261   Tarix: 11 iyun 2020
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Qidalarda geniş istifadə olunan boya şəkərli diabet yaradır

Tsyasin Nanhu Universitetinin çinli alimləri sübut ediblər ki, qida sənayesində məhsullara ağ rəng vermək üçün geniş istifadə olunan titan dioksid (E171) ciddi metabolik pozğunluqlara səbəb ola bilər. -ın xəbərinə görə, tədqiqatı

.

Qarpızın qabığına diqqət : Bu işarə təhlükə ola bilər

Yay mövsümündə sevilən meyvələrdən biri olan qarpızın seçimi qədər onun təhlükəsizliyi də önəmlidir. Mütəxəssislər qarpız alarkən xüsusilə qabığındakı bəzi işarələrə diqqət etməyi tövsiyə edirlər. xəbər verir ki, əgər qarpızı

.

Qarpız tumları təbii "viaqra"dır?

Qarpız tumlarının "təbii viaqra" təsiri göstərdiyi irəli sürülür. Lakin, mütəxəssislər bildirir ki, bu məlumatın elmi əsasları yoxdur. xəbər verir ki, qarpız tumları protein, sink, maqnezium və omeqa yağ turşular

.

Kişilər və qadınlar üçün kritik yaş dövrü nə vaxt başlayır?

Sağlamlığa erkən yaşlardan diqqət göstərmək xroniki xəstəliklərin qarşısını almaq və aktiv qalmaq üçün vacibdir. Kişilər və qadınlar üçün kritik yaş dövrq nə vaxt başlayır?. xəbər verir ki, Texas Sağlamlıq Mərkəzi və Helsink

.

30-50 yaş aralağında günəş altında nə qədər qala bilərik?

Günəşlənmək təkcə dəriyə gözəl bir tündlük vermək deyil, həm də sağlamlıq məsələsidir. Günəş altında həddindən artıq qalmaq dəri yanıqlarına, vaxtından əvvəl qocalmaya və dəri xərçəngi riskinin artmasına səbəb ola bilər

.

5 dəqiqəyə xoşbəxt olmağın yolu

İnsanlar adətən xoşbəxtliyi pulda, karyera uğurlarında və ya tanınmaqda axtarırlar. Lakin araşdırmalar göstərir ki, əsl xoşbəxtlik daha sadə və gündəlik sosial münasibətlərdə gizlənir. Bir insanla səmimi sarılmaq, ya da sadəc

.

Xoşbəxtliyin açarı bu hərəkətdir - Demək olar ki, heç kim etmir

İnsanlar çox vaxt xoşbəxtliyi pulda, uğurda və ya məşhurluqda axtarır. Lakin aparılan araşdırmalar göstərib ki, beynimiz xoşbəxtlik hormonlarını daha sadə sosial münasibətlər zamanı - məsələn, kimsə ilə səmimi bir sarılm

.

Xəyanətin əsas səbəbi açıqlandı

Uzunmüddətli münasibətlərdə xəyanətin əsas səbəbi açıqlanıb. xəbər verir ki, xəyanətə səbəb olan əsas amil cansıxıcılıq deyil, uzunmüddətli münasibətlərdə emosional və erotik tənəzzüldür. Bu barədə 45 illik təcrübəyə mali

.

Qarpızı bunlara görə yeməliyik - faydaları

Qarpız yay fəslinin ən sevimli qida məhsullarından biridir. qafqazinfo-ya istinadən xəbər verir ki,  orqanizm üçün bir sıra müsbət təsirləri olan qarpız susuzluğu aradan qaldırır, həzmə kömək edir, qanı durulaşdırır. Qarpı

turlar.az

sonxeber.az=https://sonxeber.az=sonxeber.az kosmetika mehsullari geymler 2025 adlarin menasi qadın doğuşu soz haqqinda atalar sozu yuxuyozma cizgi filmləri qogal qoğalın nağlı toy gecesi qardasa aid haxistalar baldiza aid