Qarğıdalını belə bişirin

Qarğıdalını belə bişirinQaynadılmış qarğıdalı yay aylarının ən əvəzolunmaz yeməklərindən biridir. Bəs qarğıdalı necə qaynadılır?

Ümumiyyətlə küçədə yeməyə öyrəşdiyimiz qaynadılmış qarğıdalını yumşaq edə bilmək üçün nələrə diqqət etməliyik?

Maide.İnfo deyerler.org-a istinadən xəbər verir ki, qarğıdalını necə qaynatmaq lazımdır sualına keçməzdən əvvəl, yaxşı bir qarğıdalını necə seçməyimizi öyrənməliyik.

Yaxşı bir qarğıdalını seçmənin ən yaxşı yolu qarğıdalı dənələrini əlinizlə sıxın. Yaxşı bir qarğıdalı yumşaq olmalıdır və əlinizlə qarğıdalı dənələrini sıxdığınızda parçalanacaq. Bunun üçün qarğıdalı alanda mütləq diqqət edin.

Qarğıdalını seçdikdən sonra, keçək ən mühüm məsələyə. Qarğıdalı necə qaynadılır?

Qarğıdalını qaynatmaq üçün:
1. Seçdiyiniz qarğıdalını yarpaqlarından ayırın. Yarpaqları atmayın.
2. Qarğdalını qapağında deşik olan qazana yerləşdirin. Boyu uzun olan qarğıdalıları isə iki hissəyə bölün.
3. Qarğıdalıdan ayırdığınız yarpaqları da qarğıdalının arasına yerləşdirin.
4. Qarğıdalıların üzərinə iki barmağı keçəcək qədər su əlavə edin.
5. Qazanın qapağını bağlayın və sobanı yandırın.
6. Ən azı 1 saat bişirin.

Qarğıdalını daha gözəl və ləzzətli vəziyyətə gətirmək üçün sizə lazım olan məsələlər:
Əvvəlcə bunu bilməlisiniz ki, qarğıdalını qaynatmaq vaxt tələb edir. Ən azı 1 saat ərzində suda qaynamalıdır. Əks təqdirdə qarğıdalı dənələri sərt qalacaq və yeyəndə çətinlik çəkəcəksiniz. Qarğıdalının qaynadılmasında mühüm nöqtələrdən biri də, qarğıdalının qaynadılan vaxt suyuna duz atmamaqdır. Atılan duz qarğıdalının bişmə müddətini uzadacaq. Əgər qarğıdalını duzlu sevirsinizsə, yeyəndə duz əlavə edin.
İstəsəniz qarğıdalı qaynayanda bir çay qaşığının ucu qədər şəkər əlavə edə bilərsiniz. Bu həm qarğıdalıya dad verir, həm də yumşaldır.

Qaynadılmış qarğıdalının faydaları saymaqla bitmir.
1. Xərçəngdən qoruyur.
2. Hamiləlik üçün faydalı qidadır.
3. Ürək sağlamlığı üçün əhəmiyyətlidir.
4. Alzheimerin qarşısını almaq təsirinə malikdir.
5. Enerjini artırır.
6. Xolesterini aşağı salır.
7. Çəkini azaltmağa kömək edir.
8. Diabet və hipoertoniyanın (yüksək təzyiq) qarşısını alır.
9. Gözlərin sağlamlığına müsbət təsir edir.

Mətbəx     Baxılıb: 4136   Tarix: 02 avqust 2017
f Paylaş


Kurslar.az kurslar

Oxşar xəbərlər

.

Özünü müalicə: Tərəvəzli şorba resepti

maddələr. Baharatlı Tərəvəz Şorbası Resepti üçün Tərkibi. 4. yemək qaşığı. Günəbaxan yağı. bir. nömrə. soğan. 2 -ci. nömrə. yerkökü. bir. nömrə. qırmızı bolqar bibəri. bir. nömrə. kərəviz sapı. bir. nömrə. kabak. 2 -ci. filial

.

BALQABAQ VƏ BİSKVİTLİ TORT RESEPTİ

Tərkibi:. 3-4 dilim iri balqabaq. 2,5 stəkan şəkər tozu. 1 litr süd. 3 xörək qaşığı un. 1 xörək qaşığı nişasta. 1/2 paket marqarin. 1 paket vanil. 200 qram qoz ləpəsi. 100 qram fındıq. 3 paket biskvit (peçenye). Hazırlanması:

.

Pendirli, göyərtili fəsəlinin resepti - Video resept

Tərkibi:. 600qr un (200qr-lıq stəkanla 4stəkan dolu 5 ci stəkanın 3 ). 400ml ilıq su 2 stəkan. 8 qram yaş maya (quru 1 silə çay qaşığı). İçliyi üçün:. 250qr ağ pendir. hərəsindən 1 dəstə- keşniş,şüyüd, göy soğan və yarı

.

Fərqli Dad: Sobada Kartof Dolması

Hər birimizin mətbəxində olan kartofdan bir çox yeməklər hazırlanır. Bəs kartofdan hazırlanan dolma yemisinizmi? Klassik dolmalardan fərqli olaraq asan hazırlanır və dadlı bir yeməkdir. hər kəsin bəyənəcəyi sobada karof dolmasını

.

Gül kələmi pendirlə

Gül kələmi ən faydalı tərəvəzlərdən biridir. Təəssüf ki, bizdə bu tərəvəzdən az istifadə olunur. Bu gün biz sizə çox dadlı və faydalı yemək reseptini təqdim edirik - gül kələmi pendirlə. Lazım olan məhsullar:. - gül kələm

.

Qaraciyərin dadlı bişirilməsinin QAYDALARI

Qaraciyəri dadlı bişirmək üçün bəzi vacib qaydaları bilmək lazımdır. 1. İlk növbədə qaraciyər təzə olmalıdır. Yaxşı qaraciyər yumşaq, elastik, nəm və parlaq olur. Qaraciyərin üzərində qan laxtaları, yaşıl ləkələr olmamalıdır

.

Kiçik Qablarda Kükü

Hamının tanıdığı kükünü bu formada süfrəyə təqdim etsəniz əminəm ki, çox maraqlı və fərqli olacaq. Kiçik maffin qablarında sobada hazırlanan göyərti küküsü həm isti yemək, həm isti qəlyanaltı və ya qarnir kimi ət yeməklərini

.

Keçi pendirli armud salatı

Lazım olan ərzaqlar. 50 qr keçi pendiri. 2 ədəd armud. 2 dəstə kahı. 2-3 xörək qaşığı xırdalanmış qoz. 2 çay qaşığı bal. 1 xörək qaşığı zeytun yağı. Limon şirəsi. Hazırlanması :. İlk əvvəl qrmudu fal-fal doğrayın. Zeytu

.

Amosov pastası – zehin və ürək üçün təbii gücləndirici

Akademik Amosov əməliyyat olunan xəstələr üçün əməliyyatdan sonra orqanizmin tez surətdə bərpası və güclənməsi üçün gücləndirici qarışım tövsiyə edir. Mikroelementlər və minerallar qaynağı olan bu qarışımın reseptini təqdi

turlar.az

aksessuarlar geyim və ayaqqabılar geymler 2025 bagirsaqlari temizlemek ucun sidik ifrazı sistemi kabablar qadin net kosmetika baliq burcu kokelmek veten haqqinda bayati salatlar yemekler