Qırmızı ət şəkərli diabet riskini artırır

Qırmızı ət şəkərli diabet riskini artırırHonkonq Universitetinin mütəxəssisləri müəyyən ediblər ki, qırmızı ət yemək ürək-damar xəstəlikləri və şəkərli diabet riskini artıra bilər.
Milli.Az oxu.az-a istinadən bildirir ki, tədqiqatçılar ABŞ, Avstraliya, Böyük Britaniya, Fransa, Almaniya, Çin, Yaponiya, Qərbi Afrika, Cənubi Koreya və Sinqapur da daxil olmaqla ölkələrdə yaşayan altı milyondan çox insanın iştirak etdiyi 70 tədqiqatın məlumatlarını araşdırıblar. Tədqiqatçıların məqsədi gündə əlavə olaraq 50 qram emal edilmiş qırmızı ət və gündə 100 qram emal edilməmiş qırmızı ət istehlakının təsirlərini öyrənmək idi.
Nəticələr belə idi: Ən azı 50 qram daha çox emal edilmiş qırmızı ət yeyən insanlarda ürək-damar xəstəliklərinə tutulma riski 26 faiz, 2-ci tip diabetə tutulma riski isə 44 faiz artıb.
İnsanların ənənəvi olaraq daha çox taxıl və tərəvəz yediyi şərq ölkələrində bu rəqəmlər, ümumiyyətlə, daha az olub. Belə ki, Şərq ölkələrində emal edilmiş qırmızı ət istehlak edərkən şəkərli diabetin inkişaf risk əmsalı 0,96, Qərb ölkələrində isə 1,51 olub. Şərqdə insult riski əmsalı 0,71, Qərbdə isə 1,13 olub.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 703   Tarix: 14 oktyabr 2023
f Paylaş

Tezbazar.az elanlar sayti

Oxşar xəbərlər

.

Niyə pəhrizə sarıkök əlavə edilməlidir? - 5 ƏSAS FAYDASI

Sarıkök antioksidant xüsusiyyətlərə malikdir. Sarıkök yeməklərə ətir və dad əlavə etməklə yanaşı, həm də çoxsaylı sağlamlıq faydaları ilə tanınan heyrətamiz bir ədviyyatdır. .   -a istinadən xəbər verir ki, bu ədviyyat antioksidan

.

Bunu oxuyandan sonra bir də heç vaxt çiyələk yarpaqlarını atmayacaqsınız

Çiyələyin sağlamlıq üçün faydaları hər kəsə məlum olsa da, bir çox insan onun yarpaqlarından istifadə etməyi ağlına belə gətirmir. -a istinadən xəbər verir ki, çox vaxt zibil qutusuna atılan çiyələk yarpaqları xüsusilə böyrə

.

Doğru bilinən yanlışlar – Bu üsulların hər hansı faydası yoxdur

Qidalanmasına xüsusi fikir verən insanlar belə bəzən səhvlər edirlər. Xüsusilə də son illərdə sosial şəbəkələr səhv etmək riskimizi artırır. Çünki hər özünü qidalanma üzrə mütəxəssis elan edən şəxsin paylaşdığı xüsusi üsul

.

Həkim qəbulunda etdiyimiz SƏHVLƏR

Pasiyentlər tez-tez həkim qəbulu zamanı səhvlər edirlər. .   -a istinadən xəbər verir ki, mütəxəssislər pasiyentlərin növbədə olarkən başqalarının söhbətlərini dinləməməyi tövsiyə edir. Həmçinin, başqa bir xəstənin gəlişini

.

Şəkər istehlakı xərçəngə yol açır?

Həddindən artıq şəkər istehlakı, xüsusən də çəki almağa səbəb olarsa, xərçəng riskini artıra bilər. Aktiv həyat tərzi zərərləri azalda bilər. -a istinadən bildirir ki, bu barədə rusiyalı onkoloq-ginekoloq Yekaterina Timofeyev

.

İsti havalarda mədə problemləri buna görə artırmış… - Bəsit həll yolu

Havalar isinməyə başlayanda maye istehlakı da əhəmiyyətli dərəcədə artır. Belə halda, gündəlik maye ehtiyacını qarşılamağa çalışan bir çox insan su əvəzinə daha rəngli və ləzzətli içkilərə üstünlük verir. -a istinadən xəbə

.

Uşaqlarda qan xərçəngi üçün yeni risk faktoru aşkarlanıb

Ekstrakorporal gübrələmə yolu ilə doğulan uşaqlarda uşaq leykemiyasının inkişaf riski daha yüksəkdir, lakin səbəb texnologiyanın özü deyil, yaşlı insanların buna müraciət etməsi ola bilər.   -a istinadən xəbər verir ki, b

.

Gənə dişləməsi bu xəstəliyə səbəb olar bilər

Bəzi gənələr borriliozun daşıyıcısıdır, buna vaxtında diaqnoz qoymaq vacibdir. "Unikal"a istinadən  xəbər verir ki, bu barədə "Interia" nəşri həkimlərin araşdırma əsasən məlumat yayıb. "Borrelio

.

Təzyiqi olanlar bunları yesin

Yüksək təzyiq (hipertoniya) 40 yaşdan sonra bir çox insanlarda rast gəlinir. Təzyiqi dərmanla yanaşı bitki və quru meyvələrlə də salmaq mümkündür. axşam.az-a istinadən təzyiq xəstələri üçün lazımlı olan quru meyvələri təqdi

turlar.az

sonxeber.az yemek reseptleri qadin dunyasi aksessuarlar meyvələrin faydası gozalti maskalar arıqlamaq üçün çaylar xəmir reseptləri kosmetika brusell bakteriyası novruz hakista novruz hakistalari insan bahar