Qırmızı ət şəkərli diabet riskini artırır

Qırmızı ət şəkərli diabet riskini artırırHonkonq Universitetinin mütəxəssisləri müəyyən ediblər ki, qırmızı ət yemək ürək-damar xəstəlikləri və şəkərli diabet riskini artıra bilər.
Milli.Az oxu.az-a istinadən bildirir ki, tədqiqatçılar ABŞ, Avstraliya, Böyük Britaniya, Fransa, Almaniya, Çin, Yaponiya, Qərbi Afrika, Cənubi Koreya və Sinqapur da daxil olmaqla ölkələrdə yaşayan altı milyondan çox insanın iştirak etdiyi 70 tədqiqatın məlumatlarını araşdırıblar. Tədqiqatçıların məqsədi gündə əlavə olaraq 50 qram emal edilmiş qırmızı ət və gündə 100 qram emal edilməmiş qırmızı ət istehlakının təsirlərini öyrənmək idi.
Nəticələr belə idi: Ən azı 50 qram daha çox emal edilmiş qırmızı ət yeyən insanlarda ürək-damar xəstəliklərinə tutulma riski 26 faiz, 2-ci tip diabetə tutulma riski isə 44 faiz artıb.
İnsanların ənənəvi olaraq daha çox taxıl və tərəvəz yediyi şərq ölkələrində bu rəqəmlər, ümumiyyətlə, daha az olub. Belə ki, Şərq ölkələrində emal edilmiş qırmızı ət istehlak edərkən şəkərli diabetin inkişaf risk əmsalı 0,96, Qərb ölkələrində isə 1,51 olub. Şərqdə insult riski əmsalı 0,71, Qərbdə isə 1,13 olub.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 844   Tarix: 14 oktyabr 2023
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Stresdən tez qurtulmağın sadə yolu

Alimlər müəyyən ediblər ki, yoqa nəfəs meditasiyası beyin ritmlərini dəyişir və dərin rahatlıq hissi yaradır.  xəbər verir ki, tədqiqat "Mental Health Research" jurnalında dərc olunub. Elektroensefaloqrafiya (EEQ

.

Gec danışan uşaqlarla bağlı mütəxəsisdən XƏBƏRDARLIQ

"Nitqdə rast gəlinən problemləri təkcə şifahi nitqdə yox, həmçinin yazılı nitqdə, yəni  öyrənmə, oxuma, yazma və yeni informasiyaların analizi zamanı da çətinliklərə səbəb olacaq". xəbər verir ki, bu fikri Səhiyy

.

Parmesan pendiri əslində nədən hazırlanır? - şoka düşəcəksiniz

Parmezan dünyanın ən məşhur pendirlərindən biridir, lakin bütün istehlakçılar bunun vegetarianlar və veganlar üçün uyğun olmadığını bilmirdi. Onun istehsalı buzov mədəsindən alınan fermentlə bağlıdır.  xəbər verir ki, mövzun

.

Bu yeməkləri folqaya bükmək olmaz - Tərkibinə alminium qarışır

"Folqada kələm və kartof bişirmək məsləhət görülmür, çünki bu zaman yemək içəridə buxarlanır və çiy qalır". xəbər verir ki, rusiyalı qida mütəxəssisi Dmitri Bıstrovun sözlərinə görə bəzi qidalar folqa ilə reaksiyay

.

"Bu yaşda siqaret çəkənlər sonradan qızların yanında pərt olurlar"

Siqaretə erkən yaşda başlamaq 30 yaşdan sonra impotensiya riskini artırır. xəbər verir ki, bu barədə rusiyalı psixiatr-narkoloq Ruslan İsaev məlumat verib. Onun sözlərinə görə siqaret və digər tütün məhsulları qan damarların

.

Damarları tıxayır, oksigen çatmır - Xeyli insan bu səbəbdən ölür: Açıqlama

İnfarkt və insult adətən qəfil baş vermir. Bu xəstəliklərin formalaşması illərlə davam edən risk faktorlarının toplanması nəticəsində baş verir. xəbər verir ki, bunu kardioloq, Rusiya Səhiyyə Nazirliyinin Tibb və Profilaktik

.

Dietoloq stressi azaldan 5 təbii içkini açıqladı

Stress və gərginlik həm bədənə, həm də beyinə mənfi təsir göstərir. Lakin bəzi təbii içkilər bu halı yüngülləşdirməyə və orqanizmin sakitləşməsinə kömək edə bilər. Mütəxəssislər qeyd edir ki, bu içkilər sağlamlıq üçün təhlükəsizdi

.

Dikdaban geyinən qadınların nəzərinə! - Həkimdən xəbərdarlıq

Ayaqda yaranan "şiş" adətən zərərsiz görünsə də, zamanla ciddi ağrılar və hərəkət çətinliyi yarada bilər. xəbər verir ki, bunu travmatoloq-ortoped Elişer Zoxirov bildirib. Həkimin sözlərinə görə bu hal adətən ba

.

Turşudan sonra bu əlamətlər yaransa həkimə gedin, yoxsa

Ev şəraitində ət və digər məhsulları konservləşdirmək botulizm təhlükəsini artırır. xəbər verir ki, bu barədə rusiyalı terapevt Nadejda Çernışova danışıb. "Botulizm bakteriyasını məhv etmək üçün 120C temperatur lazımdı

turlar.az

aksessuarlar geymler 2025 yaz geyimleri 2025 fitrə kimlərə verilir uşağın cinsiyyəti morugun faydasi qlazok kosmetika novruz bayramina aid hakistalar rus dili 2ci ders itburnu gözəllik saglam qidalanma