Qozlu Badımcan Salatı
Həm ev xanımlarının, həm də işləyən xanımların üstünlük verdikləri qozlu badımcan salatı, badımcanın közlənməsiylə ortaya çıxan ecazkar bir ləzzətdir. Evdar.az olduqca asan hazırlanan qozlu badımcan salatının reseptini təqdim edir:
Tərkibi:
2 ədəd iri badımcan
2 ədəd acı bibər
1 ədəd yaşıl bibər
2 diş sarımsaq
1 ədəd limon
3/4 stəkan döyülmüş qoz ləpəsi
150 qr qatıq
zeytun yağı
duz, qırmızı toz istiot
Hazırlanma qaydası:
İlk öncə badımcan və bibərləri ocaqda və ya sobada közləyin. Soyulmış badımcanları qaralmaması üçün yarım limon sıxdığınız suya qoyun. Daha sonra badımcan və bibəri çox xırda doğrayıb yarım stəkan döyülmüş qoz ləpəsi ilə qarışdırın. Üzərinə bir qəhvə fincanı zeytun yağı və qatığı qarışdıraraq yavaş-yavaş əlavə edin. Sarımsağı duzla əzin, yarım limon suyu ilə qarışdırandan sonra qarışığa əlavə edin. Badımcan salatını boşqaba tökün. Bir tavada bir qədər zeytun yağını qızdırıb qalan qozları bu yağda qovurun. Ocaqdan götürməzdən əvvəl içərisinə 2 çay qaşığı toz qırmızı istiot əlavə edin. Ocaqdan götürdüyünüz qozlu yağı salatın üstünə gəzdirin. Gözlətmədən süfrəyə verin..
f Paylaş








Zibilə atılan bu meyvə qabığı qırmızı ətdən 100 dəfə daha faydalıdır
Telefonu tualetə əsla aparmayın - 10 səbəb
Nadir xanımı və yeni doğulan nəvəsi ilə - Foto
Masterşef'in iştirakçısı qəza törətdi
ABŞ-də mətbəx mebeli ilə əlaqəli təhlükəli xəstəlik AŞKARLANDI
Dünyada ölümcül qrip sürətlə yayılır: nə məlumdur?
Baş ağrısını tez aradan qaldırmaq üçün sadə ÜSUL
Bir qutu enerji içkisinin fəsadları
Ən faydalı ət
Kənan İmirzalıoğlu deputat olmaq istəyir - İDDİA
Meray Keri illərdir birinciliyini qoruyur
"Avroviziya 2026"da 35 ölkə çıxış edəcək
Hər daş atana fikir verməyin' - Mənsum İbrahimov
Protein tozları həqiqətən lazımlıdır? - Mütəxəssisdən açıqlama
İllərdir səhv bilinir - Eyni yerdə saxlayanda bir-birini çürüdən məhsullar