Qozlu Badımcan Salatı
Həm ev xanımlarının, həm də işləyən xanımların üstünlük verdikləri qozlu badımcan salatı, badımcanın közlənməsiylə ortaya çıxan ecazkar bir ləzzətdir. Evdar.az olduqca asan hazırlanan qozlu badımcan salatının reseptini təqdim edir:
Tərkibi:
2 ədəd iri badımcan
2 ədəd acı bibər
1 ədəd yaşıl bibər
2 diş sarımsaq
1 ədəd limon
3/4 stəkan döyülmüş qoz ləpəsi
150 qr qatıq
zeytun yağı
duz, qırmızı toz istiot
Hazırlanma qaydası:
İlk öncə badımcan və bibərləri ocaqda və ya sobada közləyin. Soyulmış badımcanları qaralmaması üçün yarım limon sıxdığınız suya qoyun. Daha sonra badımcan və bibəri çox xırda doğrayıb yarım stəkan döyülmüş qoz ləpəsi ilə qarışdırın. Üzərinə bir qəhvə fincanı zeytun yağı və qatığı qarışdıraraq yavaş-yavaş əlavə edin. Sarımsağı duzla əzin, yarım limon suyu ilə qarışdırandan sonra qarışığa əlavə edin. Badımcan salatını boşqaba tökün. Bir tavada bir qədər zeytun yağını qızdırıb qalan qozları bu yağda qovurun. Ocaqdan götürməzdən əvvəl içərisinə 2 çay qaşığı toz qırmızı istiot əlavə edin. Ocaqdan götürdüyünüz qozlu yağı salatın üstünə gəzdirin. Gözlətmədən süfrəyə verin..
f Paylaş








Qəhvə vaxtı: Səhər yoxsa günorta içmək daha yaxşıdır?
Bunları yeyən gec qocalır
Saxta şərabı necə seçmək olar?
Kim Kardaşyana ağır xəstəlik diaqnozu qoyuldu
Şirin olsa da, başdan ayağa "zəhər"dir
Günay Musayeva 'Yaxın xoşbəxtlik'lə beynəlxalq arenada
Şirin yuxu gətirən qidalar
Dedilər onlar bakılıdır, biz kəndli, Tamillanı alma' - Xalq artisti
Qışda çayınıza dondurulmuş limon atın - faydasını görün
Körpə nə vaxt görməyə, eşitməyə başlayır?
Evimizdəki gizli düşmən - Vaxtsız ölümlərin səbəbi
Payızda bu qidalar immuniteti gücləndirir
Hər 10 evdən 7-də var - Xərçəng yaradır
Ürək problemləri bu yaşdan başlayır - Həmin vaxt nə yemisinizsə, qocaldıqca
Kirkorov məhkəməyə verildi