Qozlu borucuq
(Azərbaycanın milli şirniyyat növlərindən biri)
Ərzaqlar:
Xəmir üçün:
2,5 st un
200 q xama
125 q kərə yağı
İçlik:
1 st qoz ilə şəkər tozu qarışığı
2 x.q bal
Çay qaşığının ucunda darçın
Üzü üçün:
1 ədəd yumurta
Hazırlanması:
Əvvəl içliyi hazırlayırıq. Qozu qovurub təmizləyirik. Soyuduqdan sonra maşından keçirdirik. Şəkər tozu ilə qarışdırırıq.
(200 q qoza 160 q şəkər tozu tökürük)
İçliyə balı və darçını əlavə edib qarışdırırıq. İçlik hazırdı.
Yağı bıçaqla xırda doğrayırıq.
Ələnmiş unu əlavə edib ovuruq.
Ovduqdan sonra xamanı əlavə edib xəmiri yoğururuq. Yumşaq xəmir olacaq.
Xəmiri təqribən 40 qramlıq 10 hissəyə bölüb kündəliyirik.
Kündəni oxlov vasitəsi ilə bir tərəfini o biri tərəfinə nisbətən enli yayırıq.Kündələrin hamısını bu şəkildə yayırıq.
Hər birinə 1 x.q içlik qoyub şəkildəki kimi bükürük.





Hazır xəmiri sobanın qabına yığırıq.Üstünə yumurta sarısı çəkirik.
200 dərəcə qızdırılmış sobada 20-30 dəqiqəyə bişiririk.

Nuş olsun!









Heyvanlardan yoluxur, qızdırmayla başlayır - Ölümcül xəstəlik yayıldı
Diş fırçalayarkən edilən 4 SƏHV
Ev heyvanı ilə eyni yataqda yatanlara ciddi xəbərdarlıq
Üzünüzün daha gənc görünməsi üçün dodaq boyası necə seçilməlidir?
"Vegetarian qadınların uşaqları əqli cəhətdən zəif ola bilər"
Madonna 29 yaşlı nişanlısına ərə gedir
Fahriye məşhur brendin tədbirində
"Game of Thrones" Ukraynada qadağan olunur
Beyin üçün risk yaradan qidalar AÇIQLANDI
Brilliant Dadaşova ilə Afaq küsülüdür
Bu, həyatınızı xilas edə bilər: Qanın laxtalanmasının 5 əlaməti
3 həftədən çox davam edən öskürək bu ölümcül xəstəliyin xəbərçisidir
Bu qidalar səni xərçəng edə bilər - Mütəxəssislər xəbərdarlıq edir
Efirləri sponsorları olanlar ələ keçirib' - Əməkdar artist
Kim Kardaşyan süni intellekt səbəbindən imtahandan kəsildi