Qozlu borucuq

Qozlu borucuq(Azərbaycanın milli şirniyyat növlərindən biri)

Ərzaqlar:

Xəmir üçün:Qozlu borucuq

2,5 st un

200 q xama

125 q kərə yağı

İçlik:

1 st qoz ilə şəkər tozu qarışığı

2 x.q bal

Çay qaşığının ucunda darçın

Üzü üçün:

1 ədəd yumurta

Hazırlanması:

Əvvəl içliyi hazırlayırıq. Qozu qovurub təmizləyirik. Soyuduqdan sonra maşından keçirdirik. Şəkər tozu ilə qarışdırırıq.

(200 q qoza 160 q şəkər tozu tökürük)

İçliyə balı və darçını əlavə edib qarışdırırıq. İçlik hazırdı.

Qozlu borucuqYağı bıçaqla xırda doğrayırıq.

Qozlu borucuqƏlənmiş unu əlavə edib ovuruq.

Qozlu borucuqOvduqdan sonra xamanı əlavə edib xəmiri yoğururuq. Yumşaq xəmir olacaq.

Qozlu borucuqXəmiri təqribən 40 qramlıq 10 hissəyə bölüb kündəliyirik.

Qozlu borucuqKündəni oxlov vasitəsi ilə bir tərəfini o biri tərəfinə nisbətən enli yayırıq.Kündələrin hamısını bu şəkildə yayırıq.

Qozlu borucuqHər birinə 1 x.q içlik qoyub şəkildəki kimi bükürük.

Qozlu borucuqQozlu borucuqQozlu borucuqQozlu borucuqQozlu borucuqQozlu borucuqHazır xəmiri sobanın qabına yığırıq.Üstünə yumurta sarısı çəkirik.

Qozlu borucuq200 dərəcə qızdırılmış sobada 20-30 dəqiqəyə bişiririk.

Qozlu borucuqQozlu borucuqNuş olsun!

Mətbəx     Baxılıb: 7206   Tarix: 21 oktyabr 2013
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Kələm Salatı

Ərzaqlar. Kələm — 300 q. təzə pomidor — 4 əd. pendir (bərk sort) — 150 q. göyərti (şüyüd, cəfəri) — 50 q. duz – zövqə görə. mayonez. Hazırlanması. Kələm doğranır, duzlanır ,azacıq sıxılır ki bir qədər suyunu buraxsın. Pomidorla

.

BALQABAQ VƏ BİSKVİTLİ TORT RESEPTİ

Tərkibi:. 3-4 dilim iri balqabaq. 2,5 stəkan şəkər tozu. 1 litr süd. 3 xörək qaşığı un. 1 xörək qaşığı nişasta. 1/2 paket marqarin. 1 paket vanil. 200 qram qoz ləpəsi. 100 qram fındıq. 3 paket biskvit (peçenye). Hazırlanması:

.

Kəsmikli Bananli Tort

Ərzaqlar. 4 yumurta . 350 qram şəkər . 180 qram un . 5 xörək q. kakao tozu . 1 paket qabartma tozu . 4 xörək q. qaynar su . 250 qram kəsmik . 15 qram jelatin . 500 qram 33 %-li qaymaq . 4 ədəa banan . 100 qram tünd şokolad

.

Tuna balıqlı sendviç

Tərkibi. 50 qr konservləşdirilmiş Tuna balığı. 3 xörək qaşığı mayonez. 1 bibər. 1 soğan. duz. istiot. 1-2 pomidor. dilimlənmiş çörək. holland pendiri. 1 xörək qaşığı limon suyu. Hazirlama qaydasi. Tuna balığını konservdə

.

Şimal bölgəsinin ən fərqli yeməklərindən biri

Sürhüllü Azərbaycanın şimal-qərb zonasına, əsasən Qax, (İlisu, Sarıbaş, Ağçay, Qaşqaçay), Zaqatala və Balakən rayonlarına, qismən Quba, Xaçmaz və Gəncəbasar bölgələrinə məxsus xəmir yeməyidir. Xüsusilə qış aylarında yeyilə

.

Mayonezli Çiyələk Piroqu

Bizim mayonezə olan sevgimizi izah etmək çətindir, amma bu reallıqdır ki, mətbəximizdə mayonez həmişə geniş istifadə olunub. Çox az adam bilir ki, mayonezlə təkcə salatlar hazırlamaq olmur. Ondan həmçinin şirniyyatlarda d

.

Dadı Damağınızdan Getməyəcək Tünbəki Dolması

Dadı Damağınızdan Getməyəcək Tünbəki Dolması. Author: Selcan Xatun. Category: Ət Yeməkləri. Cuisine: Azərbaycan Mətbəxi. Yields:. 1 Serving. Qədim və zəngin Azərbaycan mətbəxinin adından və dadından xəbərsiz olduğumuz bölgələrin

.

Gürcü xingəli (foto resept)

Tərkibi:. Xəmir üçün:. 3 st. un. 1 . 1 yumurta. duz. İç üçün:. 250 qr yağlı qoyun əti. 200 qr mal əti. 3 baş soğan. Su. Qırmızı və qara istiot. duz. Hazırlanması:. Ələnmiş una ilıq su, yumurta, duz əlavə edib xəmir yoğrulu

.

Əsl kəllə-paça RESEPTİ

Qışda sümükləri, toxumaları, bədəni xaş və kəllə-paçadan başqa nə isidə bilər, nə canlandırar? Övladlarınızı bu milli yeməklərə alışdırın, sevdirin. Ərzaqlar:. - 2 ədəd mal (dana) ayağı. - su. - baş soğan. - duz. - yumr

turlar.az

sonxeber.az=https://sonxeber.az=sonxeber.az toy makiyaji sekilleri adlarin menasi aksessuarlar qarindaki yaglari eritmek tutma reseptleri buruq sac duzumleri 2025 saçlara qulluq uzeyir hacibeyli yutube maya maskasi gulmeli hakista tanisliq