Qozlu kətə
Ərzaqlar:
Xəmir üçün:
250 q kərə yağı
250 q xama
4-4,5 st un
1 paket qabartma tozu
1 paket vanil
1/2 ç.q duz
İç üçün:
3 st şəkər tozu ilə qarışdırılmış qoz ləpəsi
Üz üçün:
1 ədəd yumurta
Hazırlanması:
Unu qaba töküb yağla ovuruq.
Xamanı qabartma tozunu, duzu və vanili əlavə edib xəmiri yoğururuq.
Yumşaq xəmir olur.
Xəmiri bərabər 3 hissəyə bölürük.
Xəmiri oval formada yuxa kimi 0,5 m.m qalınlıqda yayırıq.
İçlikdən 1 st üstünə səpirik.
Rulon kimi bükürük.
Ağzı dilikli bıçaqla bərabər hissələrə bölürük.
Qaba kağız sərib hazır kətələri düzürük.
Üstünə yumurta çəkirik.
200 dərəcədə qızdırılmış sobada üzü qızaranadək bişiririk.
Nuş olsun!
f Paylaş