Qozlu Ordubad dürməyi

Qozlu Ordubad dürməyiƏrzaqlar:

Xəmir üçün:Qozlu Ordubad dürməyi

3 st un

200 q xama

125 q kərə yağı

İçlik üçün:

220 q qoz ləpəsi

180 q şəkər tozu

1 x.q bal

1/3 ç.q darçın

Üzü üçün :

1 ədəd yumurta

Hazırlanması:

İçliyi hazırlayaq. Əvvəlcə tavada qozu az qovururuq. Sonra qozu sürtgəcli maşından keçiririk.Çəkilmiş qoz ilə şəkər tozunu qarışdırdıqdan sonra balı və darçını əlavə edib yaxşı qarışdırırıq. İçliyimiz hazırdı.

Qozlu Ordubad dürməyiİndi isə xəmiri hazırlayaq. Unu dərin bir qaba ələyirik. Üstünə yumşaq yağı əlavə edib əlimizlə ovuruq.

Qozlu Ordubad dürməyiXamanı əlavə edib yaxşı qarışdırıb əlimizlə yumşaq xəmir düzəldirik.

Qozlu Ordubad dürməyiXəmiri iki hissəyə bölürük.

Qozlu Ordubad dürməyiKündənin birini oxlov vasitəsilə 3-4 mm qalınlıqda yayırıq.

Qozlu Ordubad dürməyiHazırladığımız içliyin yarısını yaydığımız xəmirin üstünə tökürük.

Qozlu Ordubad dürməyiEnli tərəfdən başlayaraq bükürük və xəmirin uclarını yapışdırıb bərkidirik ki, açılmasın.

Qozlu Ordubad dürməyiQozlu Ordubad dürməyiO biri kündəni də eyni qayda ilə hazırlayırıq.

Qozlu Ordubad dürməyiSobanın qabına kağız sərib dürməkləri qoyuruq.(Kağızsız da qoya bilərsiniz onda altına az yağ vurun)

Qozlu Ordubad dürməyiÜzünə yumurtanın sarısını çəkirik.

Qozlu Ordubad dürməyi190-200 dərəcədə qızdırılmış sobada 30-35 dəqiqəyə bişiririk.

Qozlu Ordubad dürməyiTamam soyuduqdan sonra doğrayıb süfrəyə verə bilərsiniz.

Qozlu Ordubad dürməyiNuş olsun!

Mətbəx     Baxılıb: 6734   Tarix: 21 oktyabr 2013
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Düyü Salatı

Ərzaqlar. 2 kasa düyü. 1 kasa qarışıq yaşıl noxud. 2 budaq təzə soğan. ½ dəstə cəfəri. 8-10 ədəd gavalı turşusu. 1 kasa dənələnmiş qarğıdalı. 2 st. limon suyu. Zeytun yağı, duz, pul bibər. Hazırlanması. Təzə soğan və cəfər

.

Toyuqlu Qat-Qat Piroq

Əvvəlcə pendirli qarışıqdan 4 nazik biskvit hazırlanır. Sonra bu biskvitlərin arasına toyuqdan və ya hind quşundan hazırlanan farş yayılır, piroq folqa kağızına bükülür və sobaya verilir. Nəticədə ortaya maraqlı bir yemə

.

BALQABAQ VƏ BİSKVİTLİ TORT RESEPTİ

Tərkibi:. 3-4 dilim iri balqabaq. 2,5 stəkan şəkər tozu. 1 litr süd. 3 xörək qaşığı un. 1 xörək qaşığı nişasta. 1/2 paket marqarin. 1 paket vanil. 200 qram qoz ləpəsi. 100 qram fındıq. 3 paket biskvit (peçenye). Hazırlanması:

.

Kəsmikli Bananli Tort

Ərzaqlar. 4 yumurta . 350 qram şəkər . 180 qram un . 5 xörək q. kakao tozu . 1 paket qabartma tozu . 4 xörək q. qaynar su . 250 qram kəsmik . 15 qram jelatin . 500 qram 33 %-li qaymaq . 4 ədəa banan . 100 qram tünd şokolad

.

Balqabaqlı Keks (Video)

Keçən yazımda sizə balqabaq püresinin reseptini yazmışdım. Bu gün isə onu istifadə edəcəyik və Amerikada bu fəsildə çox məşhur olan balqabaqlı keks bişirəcəyik. Bu keksin müxtəlif resepti var, mənim təqdim edəcəyim isə dəfələrl

.

Qaraciyərin dadlı bişirilməsinin QAYDALARI

Qaraciyəri dadlı bişirmək üçün bəzi vacib qaydaları bilmək lazımdır. 1. İlk növbədə qaraciyər təzə olmalıdır. Yaxşı qaraciyər yumşaq, elastik, nəm və parlaq olur. Qaraciyərin üzərində qan laxtaları, yaşıl ləkələr olmamalıdır

.

Cinnabon – Darçınlı bulka resepti

Hamının sevdiyi darçınlı bulkaların adı bütün dünyada məşhur olan Cinnabon şirkəti ilə əlaqəlidir. Cinnabon – "cinnamon" ingilis dilindən darçın, "bone" – latın dilindən yaxşı deməkdir. 1985-ci ildə at

.

Tuna balıqlı sendviç

Tərkibi. 50 qr konservləşdirilmiş Tuna balığı. 3 xörək qaşığı mayonez. 1 bibər. 1 soğan. duz. istiot. 1-2 pomidor. dilimlənmiş çörək. holland pendiri. 1 xörək qaşığı limon suyu. Hazirlama qaydasi. Tuna balığını konservdə

.

Dadı Damağınızdan Getməyəcək Tünbəki Dolması

Dadı Damağınızdan Getməyəcək Tünbəki Dolması. Author: Selcan Xatun. Category: Ət Yeməkləri. Cuisine: Azərbaycan Mətbəxi. Yields:. 1 Serving. Qədim və zəngin Azərbaycan mətbəxinin adından və dadından xəbərsiz olduğumuz bölgələrin

turlar.az

gözəllik məhsulları toy gecesi geyim və ayaqqabılar vətən haqqında atalar sözləri yay kombinleri 2025 pirojnalar quymaq resepti kosmetika gozde olar prostat sperma vetene aid bayatilar hakışda