Qozlu şokoladlı keks

Qozlu şokoladlı keksÇox dadlı, yumşaq və asan hazırlanan şokoladlı keks.
Tərkib:
- 160 qr kərə yağı
- 100 qr şəkər tozu
- 4 yumurta
- 160 qr un
- 50 qr nişasta
- 1,5 ç.q. qabartma tozu
- 3 x.q. kakao-toz
- yarım stəkan qoz və ya fındıq
- 1 çimdik duz.
Qlazur üçün:
- 100 qr şokolad + 20 qr kərə yağı
Hazırlanması:
1. Qozu xırdalayın.
2. Yumşaq kərə yağı şəkər tozu ilə qaşıqla qarışdırın.
3. Yumurta sarısını bir-bir kütləyə əlavə edin, hər dəfə mikserlə yaxşı qarışdırın.
4. Ələnmiş un, qabartma tozu və nişastanı əlavə edin, yaxşı qarışdırın.
5. Kakao-toz və qoz əlavə edin, qarışdırın.
6. Yumurta ağını ayrı qabda mikserlə yaxşı çalın, qaşıqla xəmirə əlavə edin, ehtiyatla qarışdırın.
7. Formaya perqament kağızı sərin, xəmiri qoyun, ehtiyatla hamarlayın.
8. Sobanı qabaqcadan 180-200 C qədər qızdırın və 30-35 dəqiqə ərzində bişirin. Hazır olub-olmadığını diş çöpü ilə yoxlayın.
9. Qlazur hazırlayın. Şokoladı su hamamında əridin, kərə yağı əlavə edin, yaxşı qarışdırın.
10. Qlazuru keksin üzərinə tökün, qozla bəzəyin.
Nuş olsun!
Evdarliq.Az

Mətbəx     Baxılıb: 2304   Tarix: 16 may 2019
f Paylaş


Turlar.az

Oxşar xəbərlər

.

Özünü müalicə: Tərəvəzli şorba resepti

maddələr. Baharatlı Tərəvəz Şorbası Resepti üçün Tərkibi. 4. yemək qaşığı. Günəbaxan yağı. bir. nömrə. soğan. 2 -ci. nömrə. yerkökü. bir. nömrə. qırmızı bolqar bibəri. bir. nömrə. kərəviz sapı. bir. nömrə. kabak. 2 -ci. filial

.

Şimal bölgəsinin ən fərqli yeməklərindən biri

Sürhüllü Azərbaycanın şimal-qərb zonasına, əsasən Qax, (İlisu, Sarıbaş, Ağçay, Qaşqaçay), Zaqatala və Balakən rayonlarına, qismən Quba, Xaçmaz və Gəncəbasar bölgələrinə məxsus xəmir yeməyidir. Xüsusilə qış aylarında yeyilə

.

Balqabaqlı Keks (Video)

Keçən yazımda sizə balqabaq püresinin reseptini yazmışdım. Bu gün isə onu istifadə edəcəyik və Amerikada bu fəsildə çox məşhur olan balqabaqlı keks bişirəcəyik. Bu keksin müxtəlif resepti var, mənim təqdim edəcəyim isə dəfələrl

.

Qaraciyərin dadlı bişirilməsinin QAYDALARI

Qaraciyəri dadlı bişirmək üçün bəzi vacib qaydaları bilmək lazımdır. 1. İlk növbədə qaraciyər təzə olmalıdır. Yaxşı qaraciyər yumşaq, elastik, nəm və parlaq olur. Qaraciyərin üzərində qan laxtaları, yaşıl ləkələr olmamalıdır

.

Keçi pendirli armud salatı

Lazım olan ərzaqlar. 50 qr keçi pendiri. 2 ədəd armud. 2 dəstə kahı. 2-3 xörək qaşığı xırdalanmış qoz. 2 çay qaşığı bal. 1 xörək qaşığı zeytun yağı. Limon şirəsi. Hazırlanması :. İlk əvvəl qrmudu fal-fal doğrayın. Zeytu

.

Balıqdan buğlama resepti

Tərkibi. Nərə balığı və ya ağ balıq - 370 qr. Kartof - 115 qr. Baş soğan - 80 qr. Sarı alça - 60 qr. Duz - 0,4 qr. Döyülmüş qara istiot - 0,3 qr. Hazirlama qaydasi. Balıq təmizlənir, yuyulur və qurulanır. Kartof, soğan təmizlənir

.

Kiçik Qablarda Kükü

Hamının tanıdığı kükünü bu formada süfrəyə təqdim etsəniz əminəm ki, çox maraqlı və fərqli olacaq. Kiçik maffin qablarında sobada hazırlanan göyərti küküsü həm isti yemək, həm isti qəlyanaltı və ya qarnir kimi ət yeməklərini

.

Əsl kəllə-paça RESEPTİ

Qışda sümükləri, toxumaları, bədəni xaş və kəllə-paçadan başqa nə isidə bilər, nə canlandırar? Övladlarınızı bu milli yeməklərə alışdırın, sevdirin. Ərzaqlar:. - 2 ədəd mal (dana) ayağı. - su. - baş soğan. - duz. - yumr

.

Dadı Damağınızdan Getməyəcək Tünbəki Dolması

Dadı Damağınızdan Getməyəcək Tünbəki Dolması. Author: Selcan Xatun. Category: Ət Yeməkləri. Cuisine: Azərbaycan Mətbəxi. Yields:. 1 Serving. Qədim və zəngin Azərbaycan mətbəxinin adından və dadından xəbərsiz olduğumuz bölgələrin

turlar.az

maskalar qadin dunyasi hamiləlik gullu cantalar gecəliklər erzaqlar qarın yağları kosmetika cinsi qz eviyçun hakışta qoğalın nağlı masturbasiya fitat