Sadə ŞOKOLADLI RULET

Sadə ŞOKOLADLI RULETXəmir üçün:
- 3 yumurta
- 1 x.q. şəkər tozu
- yarım banka "squşonka"
- 1 ç.q. qabartma tozu
- 100 qr kərə yağı
- 5 x.q. un
İçlik:
- 1 banka bişmiş "squşonka"
- 1 ovuc qoz
Üzərinə tökmək üçün qlazur - 100 qr şokolad , 2-3 x.q. süd, 1 x.q. kərə yağı
Hazırlanması:
1. Unu ələyin və qabartma tozu ilə qarışdırın.
2. Yağı əridin, soyudun.
3. Yumurtanı şəkər tozu ilə çalın, hissə-hissə squşonka əlavə edin, çalmağı davam edin.
4. Un əlavə edin, yaxşı qarışdırın.
5. Əridilmiş yağ əlavə edin, qarışdırın.
6. Tavaya perqament sərin, xəmiri tökün, hamarlayın.
7. Sobanı qabaqcadan 180 C qədər qızdırın, korju 15-20 dəqiqə bişirin.
8. İsti korja tez squşonka çəkin, doğranmış qoz səpin və rulet formasında bükün.
9. Qlazur hazırlamaq üçün şokoladı su hamamında əridin, süd və kərə yağı əlavə edin, yaxşı qarışdırın.
10. Rulet soyuyandan sonra üzərinə qlazur çəkin, doğranmış qoz səpin.
Nuş olsun!

Mətbəx     Baxılıb: 2293   Tarix: 16 may 2019
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Pomidorlu tart resepti

Tərkibi. 250 qr un. ½ çay qaşığı qabartma tozu. 100 ml günəbaxan yağı. 100 ml ilıq su. 150 qr holland pendiri. 4 ədəd pomidor. ½ xörək qaşığı zeytun yağı. 2 çay qaşığı xardal. 1 çay qaşığı kəklikotu. 1 çay qaşığı duz

.

Şəfaverici Itburnu Içkisi – Resept

E vitamini ilə zəngin olan itburnu bitkisinin dəri üçün də faydalı olduğu məlum olub. Hətta bir çox dəriyə qulluq vasitələrinin tərkibinə itburnu ekstraktı və yağı əlavə edilir. Bu bitkini olduğu kimi yemək bir qədər çətindir

.

Ləzzətli və Ətirli Almalı Ördək Filesi

Restoranların menyusunda ördək ətindən hazırlanan dadlı və bahalı bir yemək növü. Lakin bu yeməyi restoranda yemək üçün xeyli miqdarda pul ödəməli olacaqsınız. Ördək filesi alma ilə inanılmaz dərəcədə ləzzətli, şirəli v

.

Mərci mal əti şorbası Scrocchiarella restoran resepti

Tərkibi (1.8 L qazana). Yerkökü - 100 q. Qırmızı soğan - 150 q. Kərəviz - 60 q. Mal əti bonfili - 300 qr. Mərci - 120 q. Təzə bolqar bibəri - 200 q. Zeytun yağı - 50 q. Kərə yağı - 50 q. Pomidor sousu - 400 q. Soyulmuş sarımsa

.

Kəsmikli Bananli Tort

Ərzaqlar. 4 yumurta . 350 qram şəkər . 180 qram un . 5 xörək q. kakao tozu . 1 paket qabartma tozu . 4 xörək q. qaynar su . 250 qram kəsmik . 15 qram jelatin . 500 qram 33 %-li qaymaq . 4 ədəa banan . 100 qram tünd şokolad

.

Tuna balıqlı sendviç

Tərkibi. 50 qr konservləşdirilmiş Tuna balığı. 3 xörək qaşığı mayonez. 1 bibər. 1 soğan. duz. istiot. 1-2 pomidor. dilimlənmiş çörək. holland pendiri. 1 xörək qaşığı limon suyu. Hazirlama qaydasi. Tuna balığını konservdə

.

Balqabaq yeməyi resepti üçün maddələr 5 nömrə orta balqabaq bir nömrə orta soğan 3 diş sarımsaq 4 yemək qaşığı zeytun yağı bir nömrə böyük pomidor 1/2

Balqabağın toxumlu hissələrini yemək hazırlayarkən istifadə etməyin, çünki yeməyi sulandırmaz. Rəndələnmiş balqabaqlı balqabağın hazırlanmasında da istifadə edə bilərsiniz. İstəsəniz balqabağı yarıya bölün. Tava içərisin

.

Şimal bölgəsinin ən fərqli yeməklərindən biri

Sürhüllü Azərbaycanın şimal-qərb zonasına, əsasən Qax, (İlisu, Sarıbaş, Ağçay, Qaşqaçay), Zaqatala və Balakən rayonlarına, qismən Quba, Xaçmaz və Gəncəbasar bölgələrinə məxsus xəmir yeməyidir. Xüsusilə qış aylarında yeyilə

.

Kələm Salatı

Ərzaqlar. Kələm — 300 q. təzə pomidor — 4 əd. pendir (bərk sort) — 150 q. göyərti (şüyüd, cəfəri) — 50 q. duz – zövqə görə. mayonez. Hazırlanması. Kələm doğranır, duzlanır ,azacıq sıxılır ki bir qədər suyunu buraxsın. Pomidorla

turlar.az

geyim dəbləri kosmetika mehsullari qadin dunyasi hamilələrin qidalanması dil haqqinda atalar sozu sac uzadan maskalar infeksiya kosmetika novruz bayramına aid hakıştalar aybawi novruz bayrami hakisda kahfe kali suni mayalanma