Şaftalı piroqu
Ərzaqlar:
Xəmiri üçün:
200 q kərə yağı
1,5 st un
4/5 st şəkər tozu
4 ədəd yumurta
1 paket qabartma tozu
Arası üçün:
6 ədəd şaftalı
Üstü üçün:
200 q xama
2 x.q şəkər tozu
Hazırlanması:
Yumşaq kərə yağı ilə şəkər tozunu qarışdırırıq.
Yumurtanı əlavə edib yenə qarışdırırıq.
Qabartma tozunu və unu əlavə edib qarışdırırıq.
Şaftalını yuyub qabığını soyub xırda doğrayırıq.
Diametri 28 sm olan qab götürüb kərə yağı ilə yaxşı yağlayırıq.
Xama ilə şəkər tozunu yaxşı qarışdırırıq.
Xəmiri qaba töküb yayırıq. Üstünə doğradığımız şaftalını tökürük.Onun üstünə də xama qarışığını töküb yayırıq.
170-180 dərəcədə qızdırılmış sobada 40-45 dəqiqəyə bişiririk.
İlıq olanda qabdan çıxardırıq.
Soyuq olanda doğrayıb süfrəyə verə bilərsiniz.
Nuş olsun!









İnnabın faydası və zərərləri
Bu vərdiş ölümcül ola bilər – Niyə qulaqcıqla yatmaq olmaz?
Megadeth' İstanbulda konsert verəcək
Xərçəngdən əziyyət çəkən yazıçı vəfat etdi
Ülviyyə özünə yarım milyonluq ev aldı
Zibilə atılan bu meyvə qabığı qırmızı ətdən 100 dəfə daha faydalıdır
Telefonu tualetə əsla aparmayın - 10 səbəb
Nadir xanımı və yeni doğulan nəvəsi ilə - Foto
Masterşef'in iştirakçısı qəza törətdi
ABŞ-də mətbəx mebeli ilə əlaqəli təhlükəli xəstəlik AŞKARLANDI
Dünyada ölümcül qrip sürətlə yayılır: nə məlumdur?
Baş ağrısını tez aradan qaldırmaq üçün sadə ÜSUL
Bir qutu enerji içkisinin fəsadları
Ən faydalı ət
Kənan İmirzalıoğlu deputat olmaq istəyir - İDDİA