Şam yeməyində bunu yəsəniz... - SEVİNDİRİCİ XƏBƏR
"Sağlam qidalar yalnız o zaman daha ekketli olur ki, gün ərzində ağıllı paylanılsın"
Publika.az xarici KİV-ə istinadla xəbər verir ki, Harbin Tibb Universitetinin mütəxəssisləri bu istiqamətdə araşdırma aparıblar.
Amerika Ürək Dərnəyinin saytında dərc edilən elmi işin nəticələrində qeyd edilib ki, bəzi qidalar xərçəng, ürək xəstəliyi və diabet riskinin qarşısını almaq üçün yalnız məhdud saatlarda yeyilməlidir.
Tədqiqatçılar günortadan sonra meyvə istehlakı ilə ürək xəstəliklərinin azalması arasında bir əlaqə tapıblar. Eyni zamanda çox miqdarda taxıl və nişastalı qidalar yeyən "Qərb pəhrizinin" davamçıları oxşar xəstəliklərdən daha çox əziyyət çəkirlər.
Alimlər həmçinin aşkar ediblər ki, tərəvəzli şam yeməyi hər üç kateqoriyalı xəstəliyin inkişafına mane olur. Mütəxəssislər ilk yeməkdən sonra meyvələrlə, ikincidən sonra isə süd məhsullarıyla qəlyanaltı etməyi məsləhət görüblər.
Hüseyn









İdeal Dieta: 1 həftəyə 5 kq arıqla!
Qara zirə (Çörək otunun) faydaları
Qarazirə hər dərdin çarəsi olan bitki
Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları
8 mart – Beynəlxalq Qadınlar günü münasibətilə təbrik
Kişiləri ehtiraslandıran sözlər
Yuxuda sevdiyin insanı görmək
Öd kisəsi ağrıyanda nə etməli? - 5 MƏSLƏHƏT
Qoncanın yeni layihəsi bəlli oldu
Həyat yoldaşımın ilk evlilikdən olan oğulları ilə dostam
Kamilə Nəbiyeva oğul anası oldu
Ölkədə qriplə bağlı ümumi vəziyyət AÇIQLANDI
Röya qardaşına avtomobil hədiyyə etdi
"Məsum" görünən mayonezin ölümcül riskləri
Yeni il "yolka"ları barədə ciddi xəbərdarlıq - Evə gətirdiyimiz təhlükə