Şəkər xəstələri noxud yesin

Şəkər xəstələri noxud yesinŞəkərdən əziyyət çəkənlər bir çox qidalardan məhrumdular. Şəkərin qalxmaması üçün daim yeyib-içdiklərinizə diqqət etməlisiniz.
Milli.Az Axşam.az-a istinadən xəbər verir ki, diabet xəstələri lobya, mərci, noxud kimi qidalar yeməlidir.
Şəkər xəstələri çalışıb yulaf, bulqur yesinlər. Bu, şəkəri yüksəltməyəcək.
Noxud isə şəkər xəstələrinin ən önəmli qidaları sırasındadır. qandakı şəkəri qaydasına salan noxud, onun qalxmasına mane olur. Eyni zamanda mərciməkdən də istifadə edə bilərsiniz.
Armud, kivi, alma, gilas, quru ərik, şəftəli də şəkər xəstələrinin qida rasionunda yer almalıdır. Tərkibindəki A və C vitamini qandakı insulini tənzimləyir.
Balqabaq, badımcan və brokollidən hazırlanan yeməklər daha faydalı olacaq.
Əkər cərəz sevirsinizsə, fındıq, badam, balqabaq tumu istifadə edin.
Milli.Az  /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1042   Tarix: 27 fevral 2022
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Məşhur ağrıkəsici ürəyə zərər verirmiş - Açıqlama

Populyar ağrıkəsicilərdən biri zərərli imiş. bildirir ki, bunu kardioloq Aurelio Rojas söyləyib. O, ibuprofenin ürəyə zərər verə biləcəyini bildirib. Onun sözlərinə görə xüsusilə uzun müddət yüksək dozada qəbul edildikd

.

Evlilik və psixi pozuntular arasında əlaqə tapıldı

Alimlər gözlənilməz bir qanunauyğunluq aşkar ediblər: həyat yoldaşlarında psixi pozuntular əvvəl düşünüləndən daha tez-tez üst-üstə düşür. Beynəlxalq tədqiqatçılar qrupu Tayvanda beş milyondan çox cütlüyün, həmçinin Danimark

.

DİQQƏT ! Yuxuda pişik görmüsüzsə ..Ağır xəstəlik gözləyir

Yuxusunda pişik görən adamın, qadın və kişi cinsiyyətinə malik olmasına görə yuxunun təbirləri dəyişir. Əgər bu yuxunu görən adam bir kişisə, bu kişinin normal həyatında diqqətsiz bir şəxsiyyətə sahib olduğu, ətrafındak

.

Bu qidalar dişlərinizi qoruyur - Açıqlama

Sağlam təbəssüm üçün D, C, B12 və A vitaminləri vacibdir. xəbər verir ki, stomatoloq və cərrah-parodontoloq Olesya İzqareva bildirib ki, sağlam dişlərin qorunması üçün D ən önəmli vitamindir. O, deyib ki, D vitamini fosfo

.

"Artıq çəki qadınlarda xərçəng riskini artırır" - Açıqlama

Artıq çəki və piylənmə təkcə həyat keyfiyyətini pisləşdirmir, həm də bir çox xərçəng növlərinin yaranma riskini artırır. xəbər verir ki, bunu "SM-Klinika"nın onkogenekoloqu Radmir Axmerov söyləyib. . Onun fikrincə xüsusil

.

Gel dırnaq boyaları Avropada qadağan edildi

Avropa Birliyi tərkibində trimetilbenzoil-difenilfosfin-oksid olduğu üçün gel dırnaq boyalarının istifadəsini rəsmən qadağan edib. Teleqraf-a istinadən xəbər verir ki, qadağanın səbəbi gelin tərkibindəki TPO-nun (trimetilbenzoil-difenilfosfin-oksid

.

Belə kartofları qətiyyən yeməyin - Açıqlama

Mütəxəssislər yaşıl rəngə çalan kartofun sağlamlıq üçün təhlükəli olduğunu açıqlayıb. xəbər verir ki, RОSBİOTEX-in dosenti Polina Kulaç "gazeta"ya bildirib ki, yaşıl kartof təkcə "iştahsız görünən" deyil

.

Bu məhsul 50 yaşdan sonra infarkt və insult riskini artırır

Bu məşhur məhsul orqanizmdə iltihabı gücləndirir və 2-ci tip diabet riskini artırır. bu məhsulu təqdim edir:. Niyə qidalanma önəmlidir?. Ürək xəstəlikləri hələ də ən geniş yayılmış və təhlükəli problemlərdən biridir. Həkimlə

.

Bu yeməyi soyuducuda 5 gün saxlamaq olar - Açıqlama

Şorbanı soyuducuda 3-5 gün təhlükəsiz saxlamaq olar. xəbər verir ki, bunu biyoloq Asiyat Abdullayeva "gazeta"ya bildirib. Onun dediyinə görə şorbanın saxlanma müddəti tərkibindən və soyuducuda saxlama şəraitində

turlar.az

maskalar qaşların formalari yaz geyimleri 2025 kısa saç düzümləri kəpəklə mübarizə soz ehtiyati artirmaq hicab 2025 kosmetika arxadan olmaq ariqla pehriz lakonizim vetene aid atalar sozu