sebet.az onlayn maqazin

Şəkərbura

ŞəkərburaƏrzaqlar:

(40 ədəd şəkərbura üçün)

Xəmir üçün:Şəkərbura

1kq un

3 yumurta

250 q kərə yağı

1 st süd

2 x.q xama

1/2 ç.q quru maya

İçlik üçün: Şəkərbura

500 q qabığı təmizlənmiş fındıq ləpəsi

500 q şəkər tozu

1/4 ç.q hil

Hazırlanması:

Xəmiri hazırlayaq. Südü qaba töküb ilıq qızdırırıq.

ŞəkərburaYağı əridirik.

ŞəkərburaMayanı ilıq süddə qarışdırırıq 5-10 dəqiqə qalır köpüklənir.

ŞəkərburaUnun ortasına yumurtanı, mayanı, südü, yağı və xamanı əlavə edirik.

ŞəkərburaNormal xəmir yoğururuq.

ŞəkərburaXəmirin üstünə salafan çəkib, dəsmal qoyub, isti bükürük, 1 saat acımağa qoyuruq.

İçlik hazırlayırıq.Fındığı tavada qovurub qabığını təmizlədikdən sonra sürtgəcli maşından keçiririk.Çəkilmiş fındığı şəkər tozu və hil ilə qarışdırırıq.

ŞəkərburaXəmir acıyacaq.

ŞəkərburaXəmirdən 40 qramlıq (qozdan az böyük) 10 ədəd kündə düzəldirik.

(Xəmirdən az götürün 8-10 kündə düzəldin onu hazırlayıb qurtardıqdan sonra yenidən götürüb kündəliyib düzəldin qurtaranadək  təkrarlayın. Bu şəkildə şəkərburaları düzəltməyə davam edin).

Kündənin birini götürüb oxlov ilə təxminən diametri 10sm olmaqla yayırıq.

ŞəkərburaXəmiri əlimizin içinə alıb 2 ç.q  içlik qoyuruq. İçliyi qoyanda çalışın şəkər tozu uc hissələrə yayılmasın. Onda pis bükülür xəmir bir-birinə yaxşı yapışmır.

ŞəkərburaYanlarını yaxşı uc-uca bərkidirik.

ŞəkərburaBükürük. (Bəziləri yuxarıdan aşağı doğru bəziləri isə aşağıdan yuxarı doğru bükür)

ŞəkərburaŞəkərburaÜzünə maqqaş vasitəsi ilə naxış salırıq. Hazır olan şəkərburaları bişirəcəyimiz qaba aralı yığırıq.

ŞəkərburaŞəkərburaŞəkərburaBütün şəkərburaları hazırlayib qurtardıqdan sonra bişirməyə başlayırıq. 170-180 dərəcə qızdırılmış sobada 20-25 dəqiqəyə bişiririk.

Hazırladığınız şəkərburaları sərin yerdə saxlayın. Soyuq da olmaz isti də. Üstünü örtmək olmaz. Açıq qoyursunuz ki, naxışlar qurusun. Onda naxışlar itmir. Əgər hazırlayan kimi bişirsəniz naxışları itəcək. Bişirərkən şəkərburanın üzü qızarmamalıdır ağ qalmalıdır.

ŞəkərburaBişmiş şəkərburaları düz qaba yan-yana yığırıq tamam soyuduqdan sonra isə qazana yığıb ağzını örtürük. Əziz xanımlar şəkərburanı uzun müddət saxlamaq istəyirsinizsə bu qaydada saxlayın. Əgər salafana ya da soyuducuya qoysanız tez xarab olacaq.

 Şəkərbura

Nuş olsun!

Mətbəx     Baxılıb: 5589   Tarix: 21 oktyabr 2013
f Paylaş
Şərh yazmaq üçün sayta daxil olun.


DİGƏR XƏBƏRLƏR

Şokoladlı rulet

21 oktyabr 2013 3391

Yayma

21 oktyabr 2013 2535

Gilaslı xamalı piroq

21 oktyabr 2013 3507

Novruz süfrəsi

21 oktyabr 2013 3434

Teşt çörəyi

21 oktyabr 2013 2585

Qozlu borucuq

21 oktyabr 2013 4959

Kəsmikli kökə

21 oktyabr 2013 6547

Kakoslu rulet

21 oktyabr 2013 5095

sebet.az onlayn maqazin mp3 yukle
Mp3 yukle sayti


turlar.az
avia biletler

geyimler xeberler sade makiyaj sekilleri geyim seçimi yemek reseptleri naina ibrahimova daginiq skleroz mualicesi qurd xəstəlikləri cinsi mövzular xeberler son xeberler kosmetika aspirinle maskalar sual əvvəzliyi