Sərin çiyələkli tort - HAZIRLANMA QAYDASI

Sərin çiyələkli tort - HAZIRLANMA QAYDASIİsti havalarda soyuq tort yemək istəyirsiniz?

Metbuat.az hazırlanması asan, dadından doymayacağınız biskivitli çiyələkli tortun reseptini təqdim edir:

Tərkibi:

2 paket biskvit
2 su stəkanı süd
1 çay stəkanı toz şəkər
Çiyələk

Kremi üçün:

2 yemək qaşığı nişasta
2 yemək qaşığı düyü unu
1 ədəd yumurta sarısı
1 stəkan toz şəkər
2 su stəkanı su
4 stəkan süd
1 paket vanil

Hazırlanmasına gəldikdə, kremi üçün nişasta, düyü unu, yumurta sarısı və suyu mikserlə çırpın.

Ayrı bir qazanda 4 stəkan südü qaynadın. Südün içinə çırptığınız qarışığı və şəkəri əlavə edib qatılaşana qədər bişirin. Ocaqdan almadan əvvəl içinə vanil əlavə edin. Hamar bir səviyyəyə gəlməsi üçün mikserlə yaxşıca çırpın.

Ayrı qabda 2 su stəkanı süd və 1 çay stəkanı şəkər tozunu yaxşıca qarışdırın, sonra biskvitləri bu qarışıq ilə isladın. Tort qabına qarışımı ardıcıllıqla biskvit, krem və dilimlənmiş çiyələk olmaq üzrə yerləşdirin.

Ən üstə qalan kremi yayın və çiyələkləri düzün.

Soyuq olaraq servis edin.

Nuş olsun!

Mətbəx     Baxılıb: 3699   Tarix: 26 may 2017
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Qaraciyərin dadlı bişirilməsinin QAYDALARI

Qaraciyəri dadlı bişirmək üçün bəzi vacib qaydaları bilmək lazımdır. 1. İlk növbədə qaraciyər təzə olmalıdır. Yaxşı qaraciyər yumşaq, elastik, nəm və parlaq olur. Qaraciyərin üzərində qan laxtaları, yaşıl ləkələr olmamalıdır

.

Kiçik Qablarda Kükü

Hamının tanıdığı kükünü bu formada süfrəyə təqdim etsəniz əminəm ki, çox maraqlı və fərqli olacaq. Kiçik maffin qablarında sobada hazırlanan göyərti küküsü həm isti yemək, həm isti qəlyanaltı və ya qarnir kimi ət yeməklərini

.

Naxçıvan Mətbəxinin Ləziz Təamı: Heyva Dolması

Naxçıvan mətbəxinə məxsus qoyun ətindən heyva dolmasının reseptini təqdim edir. Tərkibi:. 200 qr qoyun əti. 1 ədəd soğan. 100 qr keşniş. duz, istiot. sarıçiçək. heyva. Hazırlanma qaydası:. İlk öncə heyvanı yaxşıca yuyun

.

Tuna balıqlı sendviç

Tərkibi. 50 qr konservləşdirilmiş Tuna balığı. 3 xörək qaşığı mayonez. 1 bibər. 1 soğan. duz. istiot. 1-2 pomidor. dilimlənmiş çörək. holland pendiri. 1 xörək qaşığı limon suyu. Hazirlama qaydasi. Tuna balığını konservdə

.

Şimal bölgəsinin ən fərqli yeməklərindən biri

Sürhüllü Azərbaycanın şimal-qərb zonasına, əsasən Qax, (İlisu, Sarıbaş, Ağçay, Qaşqaçay), Zaqatala və Balakən rayonlarına, qismən Quba, Xaçmaz və Gəncəbasar bölgələrinə məxsus xəmir yeməyidir. Xüsusilə qış aylarında yeyilə

.

Qədim yeməyimiz xaşlama resepti

Tərkibi:. 1 kq sümüklü ət (qoyun,quzu və ya mal). 5 ədədsoğan. 7 ədəd kartof. 3-4 ədəd bolqar bibəri. 2-3 ədəd pomidor. 2 ədəd dəfnə yarpağı. 1 çimdik qırmızı acı bibər tozu. duz, istiot. Hazırlanması:. İlk öncə ətı doğrayı

.

Gürcü xingəli (foto resept)

Tərkibi:. Xəmir üçün:. 3 st. un. 1 . 1 yumurta. duz. İç üçün:. 250 qr yağlı qoyun əti. 200 qr mal əti. 3 baş soğan. Su. Qırmızı və qara istiot. duz. Hazırlanması:. Ələnmiş una ilıq su, yumurta, duz əlavə edib xəmir yoğrulu

.

Kələm Salatı

Ərzaqlar. Kələm — 300 q. təzə pomidor — 4 əd. pendir (bərk sort) — 150 q. göyərti (şüyüd, cəfəri) — 50 q. duz – zövqə görə. mayonez. Hazırlanması. Kələm doğranır, duzlanır ,azacıq sıxılır ki bir qədər suyunu buraxsın. Pomidorla

.

Mövsümi şorba: Düyü Yoğurt Şorbası Resepti

Pirinç Yoğurt Şorbası Resepti üçün Tərkibi. 2 -ci. litr. Bu. 5-6. yemək qaşığı. düyü. bir. yemək qaşığı (yığma). Şöhrət. bir. nömrə. yumurta. 1.5. su şüşəsi. qatıq. 2 -ci. çay qaşığı. duz. bir. desert qaşığı. quru nanə. Yuxarıdakıla

turlar.az

yay kolleksiyasi qadın geyimi reseptler qidalanma qaydaları almaniya haqqinda melumat geyim və ayaqqabılar kökəlmə sirləri kosmetika qoğalın nağlı qız bürcü gozde olar vətən həsrəti qizliq perdesi