Sinədə yanma və göynəmə hissinin səbəbi tapıldı

Sinədə yanma və göynəmə hissinin səbəbi tapıldıSinənizdə yanma hissi bədəninizdə B12 vitamininin həddindən artıq aşağı səviyyədə olduğunu göstərə bilər. Bir qayda olaraq, simptom maddənin uzun müddətli çatışmazlığı ilə baş verir.
Milli.Az xəbər verir ki, adətən vitamin çatışmazlığı yorğunluq, zəiflik, baş ağrıları, dərinin solğunluğu ilə xarakterizə olunur. Bu vəziyyət müalicə olunmazsa, ciddi və geri dönməz nəticələrə səbəb ola bilər,
B12 vitamini bədəndə bir neçə il saxlanıla bildiyindən, onun yoxluğunun simptomlarının görünməsi uzun müddət çəkə bilər. Sinə içində yanma hissi adətən vitamin çatışmazlığı səbəbindən sinirlərin zədələnməyə başladığını göstərir. O, həmçinin əllərdə və ayaqlarda qeyri-adi karıncalanma hissləri yaradır.
Mütəxəssislərin izah etdiyi kimi, B12 çatışmazlığı nəticəsində sinirləri əhatə edən və qoruyan mielin qabığı zədələnir. Bu qoruma olmadan sinirlər normal fəaliyyətini dayandırır və periferik neyropatiya kimi vəziyyətlər yaranır.
"B12 çatışmazlığı sinir sisteminin demiyelinləşdirici xəstəliklərinə, demensiyaya, ruhi xəstəliklərə, anemiyaya, damar tıxanmasına səbəb olur və immun sistemini zəiflədir", - ekspertlər əlavə ediblər.
Mütəxəssislər xəbərdarlıq ediblər ki, vitaminin bədəndə bir qədər aşağı səviyyədə olması belə beyin fəaliyyətinə təsir edə bilər və bir çox narahatedici əlamətlərə səbəb ola bilər. Erkən diaqnoz və müalicə nevroloji problemlərin, əlilliyin və vaxtından əvvəl ölümün qarşısını almaq üçün vacibdir.
Əvvəllər həkimlər B12 vitamini çatışmazlığının ilk üç ilk əlaməti haqqında danışırdılar . Onlardan birinin gözlərlə əlaqəli olduğu ortaya çıxdı. (publika.az)
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1765   Tarix: 24 noyabr 2021
f Paylaş


Kurslar.az kurslar

Oxşar xəbərlər

.

Orqanlara bənzəyən qidalar

Təbiətdə elə qidalar var ki, həm forması ilə müəyyən orqanı xatırladır həm də həmin orqan üçün faydalı təsirə malikdir. xəbər verir ki, bu oxşarlıq təsadüfi sayıla bilər amma bir çox araşdırmalar bu uyğunluğun sağlamlığ

.

Kağız dəsmal alarkən diqqət - İçində olan bu 3 maddə xərçəng yaradır

Gündəlik istifadədə ən zərərsiz görünən məhsullardan biri hesab edilən kağız dəsmalların tərkibində bəzən gözə görünməyən kimyəvi maddələr ola bilər. xəbər verir ki, xlorlu ağardıcılar, dioxin və furan kimi qalıqlar uzu

.

Üzərində E‑239 yazılan kürü almayın - Zəhər saçır

Üzərində urotropin əlavəsi barədə qeyd olan balıq kürülərini almaq məsləhət görülmür. xəbər verir ki, Rospotrebnadzor mütəxəssisləri rusiyalılara qırmızı ikranı E‑239 (urotropin) əlavəsi ilə almamağı tövsiyə edib. Bu konservan

.

Çox az istifadə olunur amma ən faydalı tərəvəzdir

Qulançar (asparagus) yüksək qidalılıq dəyəri və sağlamlığa müsbət təsirləri ilə tanınan tərəvəzlərdən biridir. Vitamin A, C, K, fol turşusu və antioksidantlarla zəngin olan bu məhsul həm detoks təsiri göstərir, həm də immu

.

Qığırdaq və sümükləri "gəncləşdirən" dərman tapıldı - Elm dünyasında inqilab

Sümüklərin və qığırdaqların "gəncləşməsi" üçün yeni preparat hazırlanıb. Stenford Universitetinin tədqiqatçıları yaşlanma ilə əlaqəli oynaq aşınmasını ləngidə bilən və 15-PGDH adlı fermentin fəaliyyətini zəiflədə

.

Hər gün bişmiş sarımsaq yeməyin faydası

Bişmiş sarımsaq təzə sarımsaqdan da faydalıdır. xəbər verir ki, həkim Vladimir İvanov rasiona sobada bişmiş və ya qaynadılmış sarımsaq əlavə etməyin faydalarından danışıb. Həkim qeyd edib ki, məhz bu sarımsaq mədə-bağırsa

.

Turşunun faydaları nədir?

Turşu evdə şüşə qabda və gigiyenik şəraitdə hazırlanarsa, sağlamlıq üçün faydalıdır. Həftənin 2 günü ovuc içi qədər istehlak edilməlidir. Sadəcə, sirkə və duz ilə hazırlanmış, tərkibində konservant olmayan turşuların istifad

.

Yaddaşı gücləndirən iki təbii qoxu - Mütəxəssislər tövsiyə edir

Yeni araşdırmalar göstərir ki, bəzi təbii qoxuların inhalyasiyası zehni fəaliyyəti artırır, enerjini yüksəldir və diqqəti kəskinləşdirir. Xüsusilə çox kofein qəbulunun qan təzyiqini yüksəltməsi, hamilələr üçün risk yaratmas

.

Ümumiyyətlə zərərlidir, ancaq bir növü var ki, birbaşa "xəstəliyə dəvətnamədir"

Həkim ən zərərli kolbasa növünü açıqlayıb. xəbər verir ki, rusiyalı qastroenteroloq Yevgeniya Melnikova bildirib ki, hər gün sosiska və kolbasa yemək zərərlidir. "Bu məhsulların tərkibində çoxlu dad artırıcılar, duz

turlar.az

toy gecesi yay kolleksiyasi həkim məsləhəti düşüncə dərsi çolkalı saç modelleri geyimlər süni mayalanma kosmetika faydalı məsləhətlər englishdilində qulaq gözellik qaynana hakista rus dili 2ci ders