Şirin qarpızı necə seçməli?
Çin Xalq qəzetinin yazdığına görə, əsas yay desertini - qarpızı dondurmaqla daha şirin etmək mümkündür.
Publika.az xəbər verir ki, qarpızın tərkibində şirinliyi temperaturla tənzimlənən fruktoza var. Temperatur nə qədər aşağı olarsa, fruktoza bir o qədər şirinləşir. Qazlı içkiləri və dondurmanı da bu səbəbdən soyuq içməyə və yeməyə üstünlük verilir.
Bütün yay şirniyyatları arasında qarpız ən faydalılardan biri olaraq qalır: tərkibində çox miqdarda vitamin var, həmçinin yeməkdən əvvəl bir dilim qarpız yesəniz, enerji dəyəri 100 qrama 30 kilokalori olacaq.
Eyni zamanda, mütəxəssislər şəkərli diabetdən və böyrək çatışmazlığından əziyyət çəkən insanlara ehtiyatlı davranmağı tövsiyə edib. Ya kiçik miqdarda qarpız yeyilməli, ya da tamamilə imtina etmək lazım ola bilər.
Bundan əlavə, qarpızı acqarına və ya yeməkdən dərhal sonra yeməməlisiniz.
Aytən Məftun









Qara zirə (Çörək otunun) faydaları
İdeal Dieta: 1 həftəyə 5 kq arıqla!
Qarazirə hər dərdin çarəsi olan bitki
Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları
Xaşdan daha təsirli şorba - Sümükləri beton kimi bərkidir
Gündə bir qaşıq yemək lazımdır - Bədəni cavanlaşdırır, xəstəliklərdən qoruyur
Qəbizliyi aradan qaldırmaq üçün ən yaxşı təbii RESEPT
Bu virus 172 nəfərin həyatına son qoydu - Heyvanlardan yoluxur
Səhər dəriləndə qiyməti od bahasına olur: Hətta səkidə belə yetişir
Hamı edir, ancaq çox zərərlidir: Kökəldir, mədəni yorur, şəkər yaradır
Anam verilişdən sonra məni qoyub getdi' - Xanlarovanın qızı
Ət yeyən milçək aşkarlandı – Bu ölkə üçün təhlükə yaxınlaşır
Boşanan qadının ailə qurması indi daha rahat olub
"Gündə 8 saat yuxu" mifinin sonu - Bu qədər yatmaq kifayətdir
Anıl İlter "Bahar"ın heyətinə qatıldı