Şişkinliyi yox edən və yağları əridən diyet - Arıqlamaq istəyənlər üçün...

Şişkinliyi yox edən və yağları əridən diyet - Arıqlamaq istəyənlər üçün...İLK 2 GÜN

Nahar
* 2 dilim pendir
* Yarım avokado və ya 2 barmaq qalınlığında ananas
* 2 ədəd xiyar, bol göy-göyərti (cincilim, şüyüd, cəfəri və s.)

Ara pay

* 2 fincan şişkinliyi yatızdıran çay

Ərzaqlar: 1 ədəd ananasın qabıqları, 1 dəstə cəfəri, 1 litr su.

Hazırlanması: Ananası yuyun və soyun. Qabıqlarını kiçik parçalara ayırın və təxminən bir litr suda, üstü bağlı qabda zəif odda 15 dəqiqə qaynadın. Daha sonra cəfəriləri əlavə edin və 5 dəqiqə daha qaynadın. İsti və ya soyuq halda içə bilərsiniz.

Günorta

* 150-160 qram qızardılmış ət və ya 1 boşqab balıq (200-250 qram)
*Bol yaşıl salat (1 çay qaşığı zeytunyağı, balzamik sirkə və limon əlavə edilə bilərsiniz. Nar şərabından istifadə etməyin).

Ara pay

* 2 fincan şişkinliyi azaldan çay (yuxarıdakı reseptlə hazırlanmış)
* 1 ovuc boyda çiy badam və ya çiy kaju
* 1 ədəd quru xurma

Axşam

* 2 yumurtalı, az yağlı omlet və ya çığırtma, xiyar və bol yaşıl tərəvəzlər.

SON 2 GÜN

Nahar

* 7-8 ədəd badam, 2 qoz, 1 barmaq qalınlığında ananas dilimi, 4-5 qaşıq qatıq və darçın… Hamısını bir kasada qarışdırın və kokteyl halına gətirib için.

Ara pay

* Albalı (gilas) sapı çayı

Günorta

* 5-6 ədəd sobada kotlet və ya 1 qutu ton balığı (160 qram)
* Göyərti və yaşıl tərəvəzlərdən ibarət bir salat (1 çay qasığı zeytunyağı, balzamik sirkə və limon əlavə edilə bilər, nar şərabı əlavə olunmasın).

Ara pay

* Maddələr mübadiləsini sürətləndirən qarışıq

Hazırlanması: 4 qaşıq qatığın içinə; 1 yemək qaşığı kətan toxumu, 1 çay qaşığı çörək otu yağı, 1 çay qaşığı pul bibər, 1çay qaşığı sumax, 1çay qaşığı toz sarıkök, dörddə bir limon, 1 çay qaşığı zeytun yağını qarışdırıb istehlak edin.

Axşam

Maddələr mübadiləsi sürətləndirən balqabaq şorbasını istədiyiniz qədər istehlak edə bilərsiniz.

Ərzaqlar:

* 2 balqabaq * 2 soğan * 1 pomidor * 2 qaba bibər * 2 yemək qaşığı yarma və ya kinoa * 1 yemək qaşığı zeytun yağı, * 1 ovuc nanə, * 1 ovuc cəfəri, * 1 ovuc şüyüd, * sarıkök, pul bibər, qara bibər, duz və sarımsaq.

Hazırlanması: Ərzaqları 2-3 stəkan su ilə qaynadıb blendirdən keçirin. Aşağı kalorili və lifli olan bu şorba sürətli şəkildə arıqlamağa və şişkinliyi yatırtmağa kömək edəcək.

Ara pay

* Albalı (gilas) sapı çayı

Qeyd: Mövsümündə gilasın saplarını tullamayın, qurudaraq saxlayın. Çox güclü antioksidantdır. Şişkinliyi yatızdırır, tərkibi vitamin və minerallarla zəngindir.

Mətbəx     Baxılıb: 1667   Tarix: 11 sentyabr 2021
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Qara dəniz dadı: Kumak Recipe

Kuymak Resepti üçün Tərkibi. 2 -ci. yığılmış yemək qaşığı. kərə yağı. 2 -ci. yığılmış yemək qaşığı. qarğıdalı unu. bir. su şüşəsi. Bu. (otaq temperaturunda). bir. Damğa. kəsmik. 1 çay fincanı. Qaynar su. bir. çay qaşığı silin

.

Padimcan pancake resepti

Nə vaxtsa badımcanlı pancake alacaqsınız? Damağınızı qıracaq dadlı bir reseptlə buradayıq. Çalışdığımız dadlardan birindən badımcanlı pancake resepti. Gündüz masası üçün, çayın yanında, qonaqlarınıza yemək və ya isti qəlyanalt

.

Yumurtalı ət ruleti (foto resept)

Tərkibi:. Farş- 500 q. Soğan- 1 ədəd. Sarımsaq- 1 diş. "Best cow" kərə yağı- 50 q. Şüyüd- 1 dəstə. Yumurta- 3 ədəd. Duz-istiot. Hazırlanması:. Soğanı xırda-xırda doğrayıb kərə yağında ızarana qədər bişiririk. Soğanı

.

Şəfaverici Itburnu Içkisi – Resept

E vitamini ilə zəngin olan itburnu bitkisinin dəri üçün də faydalı olduğu məlum olub. Hətta bir çox dəriyə qulluq vasitələrinin tərkibinə itburnu ekstraktı və yağı əlavə edilir. Bu bitkini olduğu kimi yemək bir qədər çətindir

.

Pendirli, göyərtili fəsəlinin resepti - Video resept

Tərkibi:. 600qr un (200qr-lıq stəkanla 4stəkan dolu 5 ci stəkanın 3 ). 400ml ilıq su 2 stəkan. 8 qram yaş maya (quru 1 silə çay qaşığı). İçliyi üçün:. 250qr ağ pendir. hərəsindən 1 dəstə- keşniş,şüyüd, göy soğan və yarı

.

Dadı Damağınızdan Getməyəcək Tünbəki Dolması

Dadı Damağınızdan Getməyəcək Tünbəki Dolması. Author: Selcan Xatun. Category: Ət Yeməkləri. Cuisine: Azərbaycan Mətbəxi. Yields:. 1 Serving. Qədim və zəngin Azərbaycan mətbəxinin adından və dadından xəbərsiz olduğumuz bölgələrin

.

Naxçıvan Mətbəxinin Ləziz Təamı: Heyva Dolması

Naxçıvan mətbəxinə məxsus qoyun ətindən heyva dolmasının reseptini təqdim edir. Tərkibi:. 200 qr qoyun əti. 1 ədəd soğan. 100 qr keşniş. duz, istiot. sarıçiçək. heyva. Hazırlanma qaydası:. İlk öncə heyvanı yaxşıca yuyun

.

Düyü Salatı

Ərzaqlar. 2 kasa düyü. 1 kasa qarışıq yaşıl noxud. 2 budaq təzə soğan. ½ dəstə cəfəri. 8-10 ədəd gavalı turşusu. 1 kasa dənələnmiş qarğıdalı. 2 st. limon suyu. Zeytun yağı, duz, pul bibər. Hazırlanması. Təzə soğan və cəfər

.

Balıqdan buğlama resepti

Tərkibi. Nərə balığı və ya ağ balıq - 370 qr. Kartof - 115 qr. Baş soğan - 80 qr. Sarı alça - 60 qr. Duz - 0,4 qr. Döyülmüş qara istiot - 0,3 qr. Hazirlama qaydasi. Balıq təmizlənir, yuyulur və qurulanır. Kartof, soğan təmizlənir

turlar.az

sonxeber.az toy gecesi yay geyimləri 2024 yay kolleksiyasi hər gün bal zirinc faydalari xınayaxdı sözləri hamileliyin elametleri kosmetika xeyanet ginekoloq big.az sirin qogal kurtlar vadisi