Sitruslu kişmişli keks

Sitruslu kişmişli keksƏrzaqlar:Sitruslu kişmişli keks

1,5 st un
4/5 st şəkər tozu
250 q kərə yağı
5 yumurta
1/2 st kişmiş
3 x.q nişasta
1 x.q şəkər kirşanı
1 paket qabartma tozu
1 limon qabığı
1 portağal qabığı

Hazırlanması:

Kişmişi isti suya qoyub 15-20 dəqiqə saxlayırıq.

Sitruslu kişmişli keksKərə yağını şəkər tozunun yarısı ilə qarışdırırıq.

Sitruslu kişmişli keksYumurtanın ağını sarısından ayırırıq.

Sitruslu kişmişli keksKərə yağı qarışığının üstünə yumurta sarılarını əlavə edib qarışdırırıq.

Sitruslu kişmişli keksLimon ilə portağalı sürtgəcin balaca gözündən keçiririk.

Sitruslu kişmişli keksYumurta ağını əvvəl köpüklənənə qədər çalıb sonra qalan şəkər tozunu az-az əlavə edib çalırıq.

Sitruslu kişmişli keksLimon ilə portağalın qabığını və yumurta ağını yağ qarışığı ilə qarışdırırıq.

Sitruslu kişmişli keksUnu ələyib nişasta, qabartma tozu və kişmiş ilə qarışdırırıq.

Sitruslu kişmişli keksUn qarışığını kütləyə əlavə edib yavaş-yavaş qarışdırırıq.

Sitruslu kişmişli keksQabı yağlayıb unlayırıq və xəmiri qaba tökürük.

Sitruslu kişmişli keksSitruslu kişmişli keks180 dərəcə qızdırılmış sobada 40-50 dəqiqəyə bişiririk.

İlıq olanda qabdan çıxardırıq. Tamam soyuyandan sonra üstünə şəkər kirşanı səpirik.

Sitruslu kişmişli keksNuş olsun!

Mətbəx     Baxılıb: 3365   Tarix: 08 oktyabr 2013
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Mayonezli Çiyələk Piroqu

Bizim mayonezə olan sevgimizi izah etmək çətindir, amma bu reallıqdır ki, mətbəximizdə mayonez həmişə geniş istifadə olunub. Çox az adam bilir ki, mayonezlə təkcə salatlar hazırlamaq olmur. Ondan həmçinin şirniyyatlarda d

.

Pendirli, göyərtili fəsəlinin resepti - Video resept

Tərkibi:. 600qr un (200qr-lıq stəkanla 4stəkan dolu 5 ci stəkanın 3 ). 400ml ilıq su 2 stəkan. 8 qram yaş maya (quru 1 silə çay qaşığı). İçliyi üçün:. 250qr ağ pendir. hərəsindən 1 dəstə- keşniş,şüyüd, göy soğan və yarı

.

Mərci mal əti şorbası Scrocchiarella restoran resepti

Tərkibi (1.8 L qazana). Yerkökü - 100 q. Qırmızı soğan - 150 q. Kərəviz - 60 q. Mal əti bonfili - 300 qr. Mərci - 120 q. Təzə bolqar bibəri - 200 q. Zeytun yağı - 50 q. Kərə yağı - 50 q. Pomidor sousu - 400 q. Soyulmuş sarımsa

.

Ənənəvi bolognese və parmigiano ilə Tagliatelle Salumeri aşbazın resepti Casale Luciano

Tərkibi (xidmət başına. Tagliatelle pastası (sarı) - 100 q. Bolonya sousu - 150 qr. Kərə yağı - 20 q. Əlavə zeytun yağı - 10 q. Parmesan pendir - 10 q. Yeməli duz - 0,2 q. Qara bibər qarğıdalı - 1 q. Toyuq suyu - 150 ml

.

Mandarin Bulgur Salat Resepti

Mandarin Bulgur Salat Resepti üçün Tərkibi. Salat üçün:. 2 -ci. su şüşəsi. bulgur başı. 4. nömrə. Mandarin. 2 -ci. çay qaşığı. duz. bir. nömrə. yerkökü. 6. nömrə. quru pomidor. bir. bağlamaq. təzə nanə. Sos üçün:. 1 çay fincanı

.

Bulkada julyen

Tərkibi. 2 ədəd bulka (hamburger bulkası). 5 ədəd göbələk. 1 ədəd toyuq filesi. 100 qr Holland pendiri. 400 ml süd. 4 xörək qaşığı un. 30 qr kərə yağı. duz. istiot. Hazirlama qaydasi. Öncə toyuq filesini xırda kub şəklind

.

Asan Və Ləzzətli: 300 Kaloridən çox Olmayan 7 Yemək

Karnabahar gratin. Kalori - təxminən 250 kalori. Tərkibi:. Gül kələmi - 1 ədəd. Süd - 0,5 l. Krem - 100 ml. Sarımsaq - 3 diş. Sərt pendir - 100 q. Kərə yağı - 25 q. Dadmaq üçün duz. Zövqə görə üyüdülmüş ağ istiot. Pişirm

.

Naxçıvan Mətbəxinin Ləziz Təamı: Heyva Dolması

Naxçıvan mətbəxinə məxsus qoyun ətindən heyva dolmasının reseptini təqdim edir. Tərkibi:. 200 qr qoyun əti. 1 ədəd soğan. 100 qr keşniş. duz, istiot. sarıçiçək. heyva. Hazırlanma qaydası:. İlk öncə heyvanı yaxşıca yuyun

.

Balıqdan buğlama resepti

Tərkibi. Nərə balığı və ya ağ balıq - 370 qr. Kartof - 115 qr. Baş soğan - 80 qr. Sarı alça - 60 qr. Duz - 0,4 qr. Döyülmüş qara istiot - 0,3 qr. Hazirlama qaydasi. Balıq təmizlənir, yuyulur və qurulanır. Kartof, soğan təmizlənir

turlar.az

yay kolleksiyasi donlar 2025 makiyaj etmek qaydalari ayaq dirnaqlarina qulluq endirimli paltarlar yay kolleksiyasi 2025 kecellesme kosmetika burclerin uygunlugu qizlar meseller terezi baldıza aid hakışta