sebet.az onlayn maqazin

Soyuducuda saxlanılması qadağan olunan 12 qida məhsulu

Soyuducuda saxlanılması qadağan olunan 12 qida məhsuluƏrzaq və qida məhsullarını soyuduca saxlamaqla xarab olmasının qarşını almaq olar.  
Məşhur nəzəriyyənin əksi olaraq mütəxəssislər bəzi ərzaq məhsullarının  soyuduca saxlanılmamasını tövsiyə edirlər.
Sizə soyuducuda saxlanılması qadağan olunan 12 ərzağın siyahısını təqdim edirik:
1.Banan
Kanadanın istehsal və marketinq təşkilatı elan edib ki, banan insan bədəninə faydalı qidadır və soyuducuda saxlanılmamlıdır. Otağın istiliyi ilə tədriclə yetişir.
2. Kartof
Kanada kartof istehsalçıları birliyi bildirib ki, kartof sərin, quru və qaranlıq yerdə saxlanılmalıdır. Soyuducuda kartofun nişastası şirinləşir. Plastik kisədə saxlamağı da məsləhət görmürlər və kartofun saxlanılması üçün ən yaxşı  vasitə karton qablardır.
3. Soğan
Amerikalı mütəxəssislər bildirir ki, soğan soyuducuda saxlanılarsa  xarab olur. Soğanı hava dəyə biləcək bir yerdə  soyuducudan kənarda saxlamaq lazımdır. Lakin soğanın qabığı soyularsa  qabın içərisində soyuducuda saxlanıılması məsləhətdir.
4. Avokado
Avokado da soyuducudan kənarda saxlanılmalıdır. Çünki soyu hava avokadonun yetişməsini əngəlləyir.
5.  Sarımsaq
Sarımsağın soyuducuda saxlanılması onun xarab olmasına səbəb olur.  Soyuducuda onların zahiri görünüşü dəyişməsə də, istifadə etdikdə xarab olmasını görmək olar.
6. Çörək
Çörək soyuducuda öz rütubətini itirir və onu çeynəməyi çətinləşdirir. Yaxşı olar ki, soyuducudan kənarda saxlanılsın.
7. Qəhvə
Qəhvə dənəsi və tozunu soyuducuda saxlamaq olmaz. Onları sərin, qaranlıq və quru yerdə saxlamaq lazımdır. Amma əgər uzun müddət üçün qəhvəni  saxlamaq istəyirsinizsə, hava buraxmayan bir kisəyə tökün və onu frizerdə saxlayın. Belə olduqda qəhvəni 1 ay saxlaya bilərsiz.
8. Bal
Bal ağzı bağlı olan bir qutuda  həmişə təzə qalır, bu səbəbdən onu soyuducuda saxlamaq faydasızdır. Balın soyuducuda saxlanılması onu xarraşmasına səbəb olur.
9. Qarpız
Qarpızı kəsməmiş soyuducuda saxlmaq olmaz. Ona görə ki, otaq temperatorunda qarpız antioksidantlarını qoruyub saxlayır. Amerika Kənd Təsərrüfatı Nazirliyinin məlumatına görə, qarpız kəsilmədən soyuducuya qoyularsa bədəndə A vitamini nə çevrilən maddə xasiyyətini itirir. Qarpızı kəsdikdən sonra soyuducuya qoymaq olar, lakin bu zamanda üzərini örtmək lazımdır.
10. Boranı
Boranını da soyuducuda deyil  sərin, qaranlıq və hava ötürücüsü olan bir yerdə saxlamaq lazımdır.
11. Zeytun yağı
Zeytun yağı soyuducuda acılaşır və yaxşı olar ki, sərin və qaranlıq yerdə saxlanılsın.
12. Reyhan
Reyhan  soyuducuda iyini itirir və digər ərzaqların qoxusunu özünə yığır. Reyhanı mətbəxdə bir stəkan suyun içərisində saxlamaq məsləhətdir. Reyhanı uzun müddət saxlamaq üçün onu dondurmaq məsləhət görülür.⁠⁠⁠⁠
Maide.az

Mətbəx     Baxılıb: 718   Tarix: 17 may 2019
f Paylaş
Şərh yazmaq üçün sayta daxil olun.


DİGƏR XƏBƏRLƏR

Dəniz yosunları maskaları. Ani cavanlaşma!

Dəniz yosunları (laminariya) çox giymətli kosmetik məhsul sayılır. Dəniz yosunları maskaları dərini cavanlaşdırır, daha elastik edir, kiçik qırışları yox edir, ağardır, iltihabı azaldır. Belə maskaları həftədə 1 dəfə etmə

Nar mürəbbəsinin asan HAZIRLANMA QAYDASI

Faydaları saymaqla bitməyən narın mürəbbəsini yemisiniz? Sizə nar mürəbbəsinin hazırlanma qaydasını təqdim edirik. Lazım olanlar:. - 6 ədəd orta boy nar. - 1 kilo şəkər tozu. - 1 limonun suyu. Hazırlanması:. Dənələdiyini

Yaz-yay 2016: Dəbli ayaqqabı fasonları

Hündür platforma. Bu sezonda hündür platforma (6-12 sm) dəbdə olacaq. Yastı ayaqqabılar. Yumşaq dəridən və ya sintetik maeriallardan hazırlanməş yastı ayaqqabılar bu il dəbdədir. Ayaqqabıların  burnu üçbucaqlı və ya uzunsovdur

Sadə ŞOKOLADLI RULET

Xəmir üçün:. - 3 yumurta. - 1 x.q. şəkər tozu. - yarım banka "squşonka". - 1 ç.q. qabartma tozu. - 100 qr kərə yağı. - 5 x.q. un. İçlik:. - 1 banka bişmiş "squşonka". - 1 ovuc qoz. Üzərinə tökmək üçü

Bişmiş squşonkanın evdə hazırlanması

Bu çox asan üsuldur. Squşonka 2,5-4 saat bişirilir və nəticə də müxtəlif olur. İris hazırlamaq üçün təxminən 4 saat, adi bişmiş squşonkanı (məsələn, krem üçün) hazırlamaq üçün isə 2,5 saat tələb olunur. Resept:. Squşonkan

Tez hazırlanan ƏTLİ PİROJKİ

Mayalı xəmirdən istifadə olunmağına baxmayaraq pirojki çox tez hazırlanır. Tərkib:. Xəmir üçün:. - 1/2 l süd. - 2 ç.q. quru maya. - 1/3 stəkan bitki yağı. - 1 x.q şəkər tozu. - 3-4 stəkan un. - 1 çimdik duz. İçlik üçün.

Qeyri-adi çiyələkli desert. Çox sadə!

Tərkib:. - 300 qr çiyələk. - 200 qr kəsmik. - 300 qr peçenye (məsələn, Yubileynoye). - 100 qr kərə yağı. - 20 qr şəkər pudrası (zövqə görə artırmaq da olar). - kokos yonqarı, şokolad, qoz (üzərinə səpmək üçün). Hazırlanması:

Pendirlə kartof sobada. Çox sadə və dadlı!

İnqrediyentlər:. - 1 kq kartof. - 150 qr pendir. - duz, istiot, sarıkök, bibəriyyə (ədviyyatları zövqə görə seçmək olar). - bitki yağı. Hazırlanması:. 1. Kartofu nazik halqalar şəklində doğrayın, yağ çəkilmiş formaya düzün

Lobya turşusu necə hazırlanır? - RESEPT

Lobya yeməyi hər birimiz xoşlayırıq. Hələ payızda çıxan təzə lobyanın ləzzətindən doymaq olmur. Lobyadan yalnız xörək bişirilmir, gözəl turşular da hazırlanır. Ləzzətli lobya turşusunun hazırlanma qaydasını təqdim edirik



sebet.az onlayn maqazin mp3 yukle
Mp3 yukle sayti


vizalar.az
viza desteyi


biletler.az
avia biletler


turlar.az

geyimler son xeberler geyim və ayaqqabılar kosmetika mehsullari geyim necə seçməli qulliverin səyahəti hamilelikde axinti balqabaq plov həyat stili xeberler kosmetika qan azgin hamlelikde cirdtan