Soyuducuda saxlanılması qadağan olunan 12 qida məhsulu

Soyuducuda saxlanılması qadağan olunan 12 qida məhsuluƏrzaq və qida məhsullarını soyuduca saxlamaqla xarab olmasının qarşını almaq olar.  
Məşhur nəzəriyyənin əksi olaraq mütəxəssislər bəzi ərzaq məhsullarının  soyuduca saxlanılmamasını tövsiyə edirlər.
Sizə soyuducuda saxlanılması qadağan olunan 12 ərzağın siyahısını təqdim edirik:
1.Banan
Kanadanın istehsal və marketinq təşkilatı elan edib ki, banan insan bədəninə faydalı qidadır və soyuducuda saxlanılmamlıdır. Otağın istiliyi ilə tədriclə yetişir.
2. Kartof
Kanada kartof istehsalçıları birliyi bildirib ki, kartof sərin, quru və qaranlıq yerdə saxlanılmalıdır. Soyuducuda kartofun nişastası şirinləşir. Plastik kisədə saxlamağı da məsləhət görmürlər və kartofun saxlanılması üçün ən yaxşı  vasitə karton qablardır.
3. Soğan
Amerikalı mütəxəssislər bildirir ki, soğan soyuducuda saxlanılarsa  xarab olur. Soğanı hava dəyə biləcək bir yerdə  soyuducudan kənarda saxlamaq lazımdır. Lakin soğanın qabığı soyularsa  qabın içərisində soyuducuda saxlanıılması məsləhətdir.
4. Avokado
Avokado da soyuducudan kənarda saxlanılmalıdır. Çünki soyu hava avokadonun yetişməsini əngəlləyir.
5.  Sarımsaq
Sarımsağın soyuducuda saxlanılması onun xarab olmasına səbəb olur.  Soyuducuda onların zahiri görünüşü dəyişməsə də, istifadə etdikdə xarab olmasını görmək olar.
6. Çörək
Çörək soyuducuda öz rütubətini itirir və onu çeynəməyi çətinləşdirir. Yaxşı olar ki, soyuducudan kənarda saxlanılsın.
7. Qəhvə
Qəhvə dənəsi və tozunu soyuducuda saxlamaq olmaz. Onları sərin, qaranlıq və quru yerdə saxlamaq lazımdır. Amma əgər uzun müddət üçün qəhvəni  saxlamaq istəyirsinizsə, hava buraxmayan bir kisəyə tökün və onu frizerdə saxlayın. Belə olduqda qəhvəni 1 ay saxlaya bilərsiz.
8. Bal
Bal ağzı bağlı olan bir qutuda  həmişə təzə qalır, bu səbəbdən onu soyuducuda saxlamaq faydasızdır. Balın soyuducuda saxlanılması onu xarraşmasına səbəb olur.
9. Qarpız
Qarpızı kəsməmiş soyuducuda saxlmaq olmaz. Ona görə ki, otaq temperatorunda qarpız antioksidantlarını qoruyub saxlayır. Amerika Kənd Təsərrüfatı Nazirliyinin məlumatına görə, qarpız kəsilmədən soyuducuya qoyularsa bədəndə A vitamini nə çevrilən maddə xasiyyətini itirir. Qarpızı kəsdikdən sonra soyuducuya qoymaq olar, lakin bu zamanda üzərini örtmək lazımdır.
10. Boranı
Boranını da soyuducuda deyil  sərin, qaranlıq və hava ötürücüsü olan bir yerdə saxlamaq lazımdır.
11. Zeytun yağı
Zeytun yağı soyuducuda acılaşır və yaxşı olar ki, sərin və qaranlıq yerdə saxlanılsın.
12. Reyhan
Reyhan  soyuducuda iyini itirir və digər ərzaqların qoxusunu özünə yığır. Reyhanı mətbəxdə bir stəkan suyun içərisində saxlamaq məsləhətdir. Reyhanı uzun müddət saxlamaq üçün onu dondurmaq məsləhət görülür.⁠⁠⁠⁠
Maide.az

Mətbəx     Baxılıb: 1962   Tarix: 17 may 2019
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Qaraciyərin dadlı bişirilməsinin QAYDALARI

Qaraciyəri dadlı bişirmək üçün bəzi vacib qaydaları bilmək lazımdır. 1. İlk növbədə qaraciyər təzə olmalıdır. Yaxşı qaraciyər yumşaq, elastik, nəm və parlaq olur. Qaraciyərin üzərində qan laxtaları, yaşıl ləkələr olmamalıdır

.

Yumurtalı ət ruleti (foto resept)

Tərkibi:. Farş- 500 q. Soğan- 1 ədəd. Sarımsaq- 1 diş. "Best cow" kərə yağı- 50 q. Şüyüd- 1 dəstə. Yumurta- 3 ədəd. Duz-istiot. Hazırlanması:. Soğanı xırda-xırda doğrayıb kərə yağında ızarana qədər bişiririk. Soğanı

.

Toyuqlu Qat-Qat Piroq

Əvvəlcə pendirli qarışıqdan 4 nazik biskvit hazırlanır. Sonra bu biskvitlərin arasına toyuqdan və ya hind quşundan hazırlanan farş yayılır, piroq folqa kağızına bükülür və sobaya verilir. Nəticədə ortaya maraqlı bir yemə

.

Kələm Salatı

Ərzaqlar. Kələm — 300 q. təzə pomidor — 4 əd. pendir (bərk sort) — 150 q. göyərti (şüyüd, cəfəri) — 50 q. duz – zövqə görə. mayonez. Hazırlanması. Kələm doğranır, duzlanır ,azacıq sıxılır ki bir qədər suyunu buraxsın. Pomidorla

.

Şimal bölgəsinin ən fərqli yeməklərindən biri

Sürhüllü Azərbaycanın şimal-qərb zonasına, əsasən Qax, (İlisu, Sarıbaş, Ağçay, Qaşqaçay), Zaqatala və Balakən rayonlarına, qismən Quba, Xaçmaz və Gəncəbasar bölgələrinə məxsus xəmir yeməyidir. Xüsusilə qış aylarında yeyilə

.

Bulkada julyen

Tərkibi. 2 ədəd bulka (hamburger bulkası). 5 ədəd göbələk. 1 ədəd toyuq filesi. 100 qr Holland pendiri. 400 ml süd. 4 xörək qaşığı un. 30 qr kərə yağı. duz. istiot. Hazirlama qaydasi. Öncə toyuq filesini xırda kub şəklind

.

Şəfaverici Itburnu Içkisi – Resept

E vitamini ilə zəngin olan itburnu bitkisinin dəri üçün də faydalı olduğu məlum olub. Hətta bir çox dəriyə qulluq vasitələrinin tərkibinə itburnu ekstraktı və yağı əlavə edilir. Bu bitkini olduğu kimi yemək bir qədər çətindir

.

Mövsümi şorba: Düyü Yoğurt Şorbası Resepti

Pirinç Yoğurt Şorbası Resepti üçün Tərkibi. 2 -ci. litr. Bu. 5-6. yemək qaşığı. düyü. bir. yemək qaşığı (yığma). Şöhrət. bir. nömrə. yumurta. 1.5. su şüşəsi. qatıq. 2 -ci. çay qaşığı. duz. bir. desert qaşığı. quru nanə. Yuxarıdakıla

.

Amosov pastası – zehin və ürək üçün təbii gücləndirici

Akademik Amosov əməliyyat olunan xəstələr üçün əməliyyatdan sonra orqanizmin tez surətdə bərpası və güclənməsi üçün gücləndirici qarışım tövsiyə edir. Mikroelementlər və minerallar qaynağı olan bu qarışımın reseptini təqdi

turlar.az

gözəllik məhsulları adlarin menasi sade makiyaj sekilleri badimcandan qisa hazirliq oğlanlar necə qızları sevirlər sidik yolu infeksiyalari ilk cinsi əlaqə kosmetika janrlar novruza aid hakista intim munasibetler aysel bakire