Soyuducuda saxlanılması qadağan olunan 12 qida məhsulu

Soyuducuda saxlanılması qadağan olunan 12 qida məhsuluƏrzaq və qida məhsullarını soyuduca saxlamaqla xarab olmasının qarşını almaq olar.  
Məşhur nəzəriyyənin əksi olaraq mütəxəssislər bəzi ərzaq məhsullarının  soyuduca saxlanılmamasını tövsiyə edirlər.
Sizə soyuducuda saxlanılması qadağan olunan 12 ərzağın siyahısını təqdim edirik:
1.Banan
Kanadanın istehsal və marketinq təşkilatı elan edib ki, banan insan bədəninə faydalı qidadır və soyuducuda saxlanılmamlıdır. Otağın istiliyi ilə tədriclə yetişir.
2. Kartof
Kanada kartof istehsalçıları birliyi bildirib ki, kartof sərin, quru və qaranlıq yerdə saxlanılmalıdır. Soyuducuda kartofun nişastası şirinləşir. Plastik kisədə saxlamağı da məsləhət görmürlər və kartofun saxlanılması üçün ən yaxşı  vasitə karton qablardır.
3. Soğan
Amerikalı mütəxəssislər bildirir ki, soğan soyuducuda saxlanılarsa  xarab olur. Soğanı hava dəyə biləcək bir yerdə  soyuducudan kənarda saxlamaq lazımdır. Lakin soğanın qabığı soyularsa  qabın içərisində soyuducuda saxlanıılması məsləhətdir.
4. Avokado
Avokado da soyuducudan kənarda saxlanılmalıdır. Çünki soyu hava avokadonun yetişməsini əngəlləyir.
5.  Sarımsaq
Sarımsağın soyuducuda saxlanılması onun xarab olmasına səbəb olur.  Soyuducuda onların zahiri görünüşü dəyişməsə də, istifadə etdikdə xarab olmasını görmək olar.
6. Çörək
Çörək soyuducuda öz rütubətini itirir və onu çeynəməyi çətinləşdirir. Yaxşı olar ki, soyuducudan kənarda saxlanılsın.
7. Qəhvə
Qəhvə dənəsi və tozunu soyuducuda saxlamaq olmaz. Onları sərin, qaranlıq və quru yerdə saxlamaq lazımdır. Amma əgər uzun müddət üçün qəhvəni  saxlamaq istəyirsinizsə, hava buraxmayan bir kisəyə tökün və onu frizerdə saxlayın. Belə olduqda qəhvəni 1 ay saxlaya bilərsiz.
8. Bal
Bal ağzı bağlı olan bir qutuda  həmişə təzə qalır, bu səbəbdən onu soyuducuda saxlamaq faydasızdır. Balın soyuducuda saxlanılması onu xarraşmasına səbəb olur.
9. Qarpız
Qarpızı kəsməmiş soyuducuda saxlmaq olmaz. Ona görə ki, otaq temperatorunda qarpız antioksidantlarını qoruyub saxlayır. Amerika Kənd Təsərrüfatı Nazirliyinin məlumatına görə, qarpız kəsilmədən soyuducuya qoyularsa bədəndə A vitamini nə çevrilən maddə xasiyyətini itirir. Qarpızı kəsdikdən sonra soyuducuya qoymaq olar, lakin bu zamanda üzərini örtmək lazımdır.
10. Boranı
Boranını da soyuducuda deyil  sərin, qaranlıq və hava ötürücüsü olan bir yerdə saxlamaq lazımdır.
11. Zeytun yağı
Zeytun yağı soyuducuda acılaşır və yaxşı olar ki, sərin və qaranlıq yerdə saxlanılsın.
12. Reyhan
Reyhan  soyuducuda iyini itirir və digər ərzaqların qoxusunu özünə yığır. Reyhanı mətbəxdə bir stəkan suyun içərisində saxlamaq məsləhətdir. Reyhanı uzun müddət saxlamaq üçün onu dondurmaq məsləhət görülür.⁠⁠⁠⁠
Maide.az

Mətbəx     Baxılıb: 2225   Tarix: 17 may 2019
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Cinnabon – Darçınlı bulka resepti

Hamının sevdiyi darçınlı bulkaların adı bütün dünyada məşhur olan Cinnabon şirkəti ilə əlaqəlidir. Cinnabon – "cinnamon" ingilis dilindən darçın, "bone" – latın dilindən yaxşı deməkdir. 1985-ci ildə at

.

Balqabaq yeməyi resepti üçün maddələr 5 nömrə orta balqabaq bir nömrə orta soğan 3 diş sarımsaq 4 yemək qaşığı zeytun yağı bir nömrə böyük pomidor 1/2

Balqabağın toxumlu hissələrini yemək hazırlayarkən istifadə etməyin, çünki yeməyi sulandırmaz. Rəndələnmiş balqabaqlı balqabağın hazırlanmasında da istifadə edə bilərsiniz. İstəsəniz balqabağı yarıya bölün. Tava içərisin

.

Amosov pastası – zehin və ürək üçün təbii gücləndirici

Akademik Amosov əməliyyat olunan xəstələr üçün əməliyyatdan sonra orqanizmin tez surətdə bərpası və güclənməsi üçün gücləndirici qarışım tövsiyə edir. Mikroelementlər və minerallar qaynağı olan bu qarışımın reseptini təqdi

.

Qarğıdalı keksi

Tərkibi. 1 litr süd. 250 qr qarğıdalı unu. 120 qr şəkər tozu. 50 qr yağ. 3 ədəd yumurta. ½ vanil çubuğu. 3-4 dilim təzə ananas (və ya konservi)

.

Qədim yeməyimiz xaşlama resepti

Tərkibi:. 1 kq sümüklü ət (qoyun,quzu və ya mal). 5 ədədsoğan. 7 ədəd kartof. 3-4 ədəd bolqar bibəri. 2-3 ədəd pomidor. 2 ədəd dəfnə yarpağı. 1 çimdik qırmızı acı bibər tozu. duz, istiot. Hazırlanması:. İlk öncə ətı doğrayı

.

Fərqli Dad: Sobada Kartof Dolması

Hər birimizin mətbəxində olan kartofdan bir çox yeməklər hazırlanır. Bəs kartofdan hazırlanan dolma yemisinizmi? Klassik dolmalardan fərqli olaraq asan hazırlanır və dadlı bir yeməkdir. hər kəsin bəyənəcəyi sobada karof dolmasını

.

Mövsümi şorba: Düyü Yoğurt Şorbası Resepti

Pirinç Yoğurt Şorbası Resepti üçün Tərkibi. 2 -ci. litr. Bu. 5-6. yemək qaşığı. düyü. bir. yemək qaşığı (yığma). Şöhrət. bir. nömrə. yumurta. 1.5. su şüşəsi. qatıq. 2 -ci. çay qaşığı. duz. bir. desert qaşığı. quru nanə. Yuxarıdakıla

.

Şəfaverici Itburnu Içkisi – Resept

E vitamini ilə zəngin olan itburnu bitkisinin dəri üçün də faydalı olduğu məlum olub. Hətta bir çox dəriyə qulluq vasitələrinin tərkibinə itburnu ekstraktı və yağı əlavə edilir. Bu bitkini olduğu kimi yemək bir qədər çətindir

.

Balıqdan buğlama resepti

Tərkibi. Nərə balığı və ya ağ balıq - 370 qr. Kartof - 115 qr. Baş soğan - 80 qr. Sarı alça - 60 qr. Duz - 0,4 qr. Döyülmüş qara istiot - 0,3 qr. Hazirlama qaydasi. Balıq təmizlənir, yuyulur və qurulanır. Kartof, soğan təmizlənir

turlar.az

yay geyimləri 2025 qadin dunyasi yaz geyimleri 2025 romantik pozalar süni qidalar piroqlar geyim şəkilləri kosmetika qurd ve quzu veten haqqinda bayati irem derici oxu az masqalar