Südlü piroq resepti

Südlü piroq reseptiTərkibi:
Xəmir üçün:
4 yumurta
120 qram un
120 qram şəkər
1 paket qabartma tozu

Südlü sirop üçün:
150 qram süd
150 qram bişmiş süd
150 qram 20%-li qaymaq

Üzərinə:
150 qram şəkər tozu
1 yumurtanın ağı

Hazırlanması:
Biskviti hazırlamaq üçün yumurtanın ağın sarısından ayırın.
Ağını mikserlə şişənədək çalınvə üzərinə 20 qran şəkər əlavə edib çalmağa davam edin.
Yumurtanın sarısını 100 qram şəkərllə aytı qabda çalın və yumurtanın ağına qatın.
Ünla qabartma tozunu qarışdırın və şəkərli yumurtaya əlavə edin. .
Sobanı əvvəlcədən 180 dərəcə qızdırın.
Dairə formasındakı 24 sm ölçülü soba qabını yağlayın və xəmiri əlavə edib 30 dəqiqə bişirin.
Siropu hazırlamaq üçün südü, bişmiş südü və qaymağı qarışdırın.
Biskvit bişdikdə isti-isti üzərinə gəzdirin.
Yumurtanın ağını miksrlə sisənəcən çalın və şəkər əlavə edib çalmağa davam edin.
Biskvitin üzərinə tökün.

Nuş olsun!

Mətbəx     Baxılıb: 2611   Tarix: 08 iyul 2021
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Tuna balıqlı sendviç

Tərkibi. 50 qr konservləşdirilmiş Tuna balığı. 3 xörək qaşığı mayonez. 1 bibər. 1 soğan. duz. istiot. 1-2 pomidor. dilimlənmiş çörək. holland pendiri. 1 xörək qaşığı limon suyu. Hazirlama qaydasi. Tuna balığını konservdə

.

Qara dəniz dadı: Kumak Recipe

Kuymak Resepti üçün Tərkibi. 2 -ci. yığılmış yemək qaşığı. kərə yağı. 2 -ci. yığılmış yemək qaşığı. qarğıdalı unu. bir. su şüşəsi. Bu. (otaq temperaturunda). bir. Damğa. kəsmik. 1 çay fincanı. Qaynar su. bir. çay qaşığı silin

.

Ev Sayağı kumpir resepti

Tərkibi. Kartof – 3 ədəd (böyük olsa daha yaxşı olar). Kök – 1 ədəd. Yumurta – 2 ədəd. Xiyar turşusu – 1 ədəd. Yaşıl noxud (konservləşdirilmiş) – 60 qram. Qarğıdalı (konservləşdirilmiş) – 60 qram. Pomidor – 1 ədəd. Mayonez

.

Pomidorlu tart resepti

Tərkibi. 250 qr un. ½ çay qaşığı qabartma tozu. 100 ml günəbaxan yağı. 100 ml ilıq su. 150 qr holland pendiri. 4 ədəd pomidor. ½ xörək qaşığı zeytun yağı. 2 çay qaşığı xardal. 1 çay qaşığı kəklikotu. 1 çay qaşığı duz

.

Naxçıvan Mətbəxinin Ləziz Təamı: Heyva Dolması

Naxçıvan mətbəxinə məxsus qoyun ətindən heyva dolmasının reseptini təqdim edir. Tərkibi:. 200 qr qoyun əti. 1 ədəd soğan. 100 qr keşniş. duz, istiot. sarıçiçək. heyva. Hazırlanma qaydası:. İlk öncə heyvanı yaxşıca yuyun

.

Kiçik Qablarda Kükü

Hamının tanıdığı kükünü bu formada süfrəyə təqdim etsəniz əminəm ki, çox maraqlı və fərqli olacaq. Kiçik maffin qablarında sobada hazırlanan göyərti küküsü həm isti yemək, həm isti qəlyanaltı və ya qarnir kimi ət yeməklərini

.

Toyuq əriştə şorbası

Hamı bilir ki, hamı sağlam olmaq üçün hər gün ilk yeməkləri yeməlidir. Toyuq şorbaları əla sağlam bir yemək seçimidir. Müxtəlif şorbalar var - düyü ilə, qarabaşaq yarması, əriştə və ya kartof ilə. İndi demək olar ki, hə

.

Bulqur salatı (Kısır)

Türkiyədə hansı məclisə getsən, hardasa 90 faizində kısır adlı salatı süfrədə görə bilərsiniz. Elə Türkiyədən kənarda yaşayan türklərin süfrələrində də. Mən onu birinci dəfə dadandan sonra o qədər bəyənmişəm ki, Türk məclislərin

.

Bulkada julyen

Tərkibi. 2 ədəd bulka (hamburger bulkası). 5 ədəd göbələk. 1 ədəd toyuq filesi. 100 qr Holland pendiri. 400 ml süd. 4 xörək qaşığı un. 30 qr kərə yağı. duz. istiot. Hazirlama qaydasi. Öncə toyuq filesini xırda kub şəklind

turlar.az

geyim və ayaqqabılar kosmetik vasiteler qis geyimləri 2025 muslim somen beautiful balqabaq plov vətənə aid bayatılar berguzar korel kosmetika aysel janrlar suni mayalanma əfsanələr