Teşt çörəyi

Teşt çörəyi(Azərbaycanın milli şirniyyat növlərindən biri)  

Ərzaqlar:Teşt çörəyi

(11-12 ədəd teşt çörəyi alınır)

4 st un

1 ç.q duz

1ç.q maya

1+1/3 st ilıq su

Əlavə 3-4 x.q yuxaları yaymaq üçün un

 Aralarını yağlamaq üçün:

125 q kərə yağı

1/3 ç.q ucunda ədava qarışığı(hil, darçın, kişniş toxumu, zəncəfil)

Qızartmaq üçün:

1/2 st quyruq yağı ya da bitki yağı

Üstü üçün:

1 x.q şəkər pudrası

Hazırlanması:

Mayanı 1/3 stəkan ilıq su ilə qarışdırıb 5-10 dəqiqə saxlayırıq köpür.

Unu bir qaba ələyib üstünə duzu səpib ortasına mayanı əlavə edirik.

Teşt çörəyiSuyu da əlavə edib qaşıqla qarışdırırıq.

Teşt çörəyiSonra əlimizlə normal xəmir yoğururuq.

Xəmirin üstünü örtüb isti yerdə 2 saat saxlayırıq acıyır.

Teşt çörəyiYağı bir qabda əridib ədavaları içinə töküb qarışdırırıq.

Teşt çörəyiXəmir acıdıqdan sonra onu uzumsov düzəldib 6 yerə bölüb kündəliyirik.

Teşt çörəyiTeşt çörəyiKündənin birini götürüb nazik yuxa yayırıq.

Teşt çörəyiTeşt çörəyiTeşt çörəyiTeşt çörəyiYuxanı sərib üstünə yağdan töküb yağlayırıq.

Teşt çörəyiQalan yuxaları da bu qayda ilə yayıb yağlayırıq.

Teşt çörəyiYağlanmış yuxaları düzbucaqlı formasında bıçaqla kəsirik.

Teşt çörəyiTeşt çörəyiBir tərəfindən bükürük. Hamısını bu şəkildə düzəldirik.

Teşt çörəyiSonra dik qoyub az əlimizlə firladıb yayırıq. Diametri 10-12 sm qalınlığı 1 sm olacaq.

Teşt çörəyiYuxaların hamısını bu şəkildə düzəldirik.

Teşt çörəyiTavada yağı qızdırıb düzəltdiyimiz xəmiri qoyub hər iki üzünü qızardırıq.

Teşt çörəyiTeşt çörəyiTeşt çörəklərinin hamısını qızardıb bir qaba yığırıq.

Teşt çörəyiÜstünə şəkər kirşanı səpirik.

Teşt çörəyiTeşt çörəyiNuş olsun!

Mətbəx     Baxılıb: 3899   Tarix: 21 oktyabr 2013
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Naxçıvan Mətbəxinin Ləziz Təamı: Heyva Dolması

Naxçıvan mətbəxinə məxsus qoyun ətindən heyva dolmasının reseptini təqdim edir. Tərkibi:. 200 qr qoyun əti. 1 ədəd soğan. 100 qr keşniş. duz, istiot. sarıçiçək. heyva. Hazırlanma qaydası:. İlk öncə heyvanı yaxşıca yuyun

.

Kələm Salatı

Ərzaqlar. Kələm — 300 q. təzə pomidor — 4 əd. pendir (bərk sort) — 150 q. göyərti (şüyüd, cəfəri) — 50 q. duz – zövqə görə. mayonez. Hazırlanması. Kələm doğranır, duzlanır ,azacıq sıxılır ki bir qədər suyunu buraxsın. Pomidorla

.

Badımcan Pizzası

Yəqin ki, badımcanı nə qədər çox sevdiyimi bilirsiniz. Badımcanla klassik dolma, cığırtmadan tutmuş, Çin mətbəxində badımcanın hazırlanması və bir çox başqa reseptlər ilə sizinlə artıq paylaşmışam. Bu gün isə sizə bosta

.

Badımcan Salatı

Fərqli dadı olan bu salatı hamıya hazırlamağı məsləhət görərdim. Əminəm ki, çox bəyəniləcək. Lazım olan ərzaqlar:. 4-5 ədəd orta boy badımcan. 3 ədəd pomidor. 1-2 ədəd bibər. 250 qr toyuq döş əti. keşniş. şüyüd. bitki yağı

.

Toyuqlu Qat-Qat Piroq

Əvvəlcə pendirli qarışıqdan 4 nazik biskvit hazırlanır. Sonra bu biskvitlərin arasına toyuqdan və ya hind quşundan hazırlanan farş yayılır, piroq folqa kağızına bükülür və sobaya verilir. Nəticədə ortaya maraqlı bir yemə

.

Tuna balıqlı sendviç

Tərkibi. 50 qr konservləşdirilmiş Tuna balığı. 3 xörək qaşığı mayonez. 1 bibər. 1 soğan. duz. istiot. 1-2 pomidor. dilimlənmiş çörək. holland pendiri. 1 xörək qaşığı limon suyu. Hazirlama qaydasi. Tuna balığını konservdə

.

Qat-qat xəmir ilə göbələkli, farş ətli piroq

Yumşaq qat-qat xəmirdən müxtəlif cürə yeməklər hazırlaya bilərsiniz. Qeyd edək ki, qat-qat xəmir mağazalarda hazır satılır. İstəsəniz evdə də hazırlaya bilərsiniz. Tezliklə qat-qat xəmirin resepti də saytımızda hazır olacaq

.

Mandarin Bulgur Salat Resepti

Mandarin Bulgur Salat Resepti üçün Tərkibi. Salat üçün:. 2 -ci. su şüşəsi. bulgur başı. 4. nömrə. Mandarin. 2 -ci. çay qaşığı. duz. bir. nömrə. yerkökü. 6. nömrə. quru pomidor. bir. bağlamaq. təzə nanə. Sos üçün:. 1 çay fincanı

.

BALQABAQ VƏ BİSKVİTLİ TORT RESEPTİ

Tərkibi:. 3-4 dilim iri balqabaq. 2,5 stəkan şəkər tozu. 1 litr süd. 3 xörək qaşığı un. 1 xörək qaşığı nişasta. 1/2 paket marqarin. 1 paket vanil. 200 qram qoz ləpəsi. 100 qram fındıq. 3 paket biskvit (peçenye). Hazırlanması:

turlar.az

sonxeber.az=https://sonxeber.az=sonxeber.az həkim məsləhəti qadin sayti geyim necə seçməli moda böyürtkənin faydaları qadın və texnologiya fikrət əmirov bakire əfsanələr masqalar kley lekesi lakonizim