Teşt çörəyi

Teşt çörəyi(Azərbaycanın milli şirniyyat növlərindən biri)  

Ərzaqlar:Teşt çörəyi

(11-12 ədəd teşt çörəyi alınır)

4 st un

1 ç.q duz

1ç.q maya

1+1/3 st ilıq su

Əlavə 3-4 x.q yuxaları yaymaq üçün un

 Aralarını yağlamaq üçün:

125 q kərə yağı

1/3 ç.q ucunda ədava qarışığı(hil, darçın, kişniş toxumu, zəncəfil)

Qızartmaq üçün:

1/2 st quyruq yağı ya da bitki yağı

Üstü üçün:

1 x.q şəkər pudrası

Hazırlanması:

Mayanı 1/3 stəkan ilıq su ilə qarışdırıb 5-10 dəqiqə saxlayırıq köpür.

Unu bir qaba ələyib üstünə duzu səpib ortasına mayanı əlavə edirik.

Teşt çörəyiSuyu da əlavə edib qaşıqla qarışdırırıq.

Teşt çörəyiSonra əlimizlə normal xəmir yoğururuq.

Xəmirin üstünü örtüb isti yerdə 2 saat saxlayırıq acıyır.

Teşt çörəyiYağı bir qabda əridib ədavaları içinə töküb qarışdırırıq.

Teşt çörəyiXəmir acıdıqdan sonra onu uzumsov düzəldib 6 yerə bölüb kündəliyirik.

Teşt çörəyiTeşt çörəyiKündənin birini götürüb nazik yuxa yayırıq.

Teşt çörəyiTeşt çörəyiTeşt çörəyiTeşt çörəyiYuxanı sərib üstünə yağdan töküb yağlayırıq.

Teşt çörəyiQalan yuxaları da bu qayda ilə yayıb yağlayırıq.

Teşt çörəyiYağlanmış yuxaları düzbucaqlı formasında bıçaqla kəsirik.

Teşt çörəyiTeşt çörəyiBir tərəfindən bükürük. Hamısını bu şəkildə düzəldirik.

Teşt çörəyiSonra dik qoyub az əlimizlə firladıb yayırıq. Diametri 10-12 sm qalınlığı 1 sm olacaq.

Teşt çörəyiYuxaların hamısını bu şəkildə düzəldirik.

Teşt çörəyiTavada yağı qızdırıb düzəltdiyimiz xəmiri qoyub hər iki üzünü qızardırıq.

Teşt çörəyiTeşt çörəyiTeşt çörəklərinin hamısını qızardıb bir qaba yığırıq.

Teşt çörəyiÜstünə şəkər kirşanı səpirik.

Teşt çörəyiTeşt çörəyiNuş olsun!

Mətbəx     Baxılıb: 3720   Tarix: 21 oktyabr 2013
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Bayat çörək atmayın, köftə hazırlayın!

Bayat çörəyi necə qiymətləndirə bilərəm? Bayat çörəyi atmayın, köftə hazırlayın! Bayat çörək köftesi resepti ilə uşaqlarınız üçün həm qidalandırıcı, həm də dadlı çörək köftələri hazırlaya bilərsiniz. Sizə reseptimizdə baya

.

Qədim yeməyimiz xaşlama resepti

Tərkibi:. 1 kq sümüklü ət (qoyun,quzu və ya mal). 5 ədədsoğan. 7 ədəd kartof. 3-4 ədəd bolqar bibəri. 2-3 ədəd pomidor. 2 ədəd dəfnə yarpağı. 1 çimdik qırmızı acı bibər tozu. duz, istiot. Hazırlanması:. İlk öncə ətı doğrayı

.

Qarğıdalı keksi

Tərkibi. 1 litr süd. 250 qr qarğıdalı unu. 120 qr şəkər tozu. 50 qr yağ. 3 ədəd yumurta. ½ vanil çubuğu. 3-4 dilim təzə ananas (və ya konservi)

.

Amosov pastası – zehin və ürək üçün təbii gücləndirici

Akademik Amosov əməliyyat olunan xəstələr üçün əməliyyatdan sonra orqanizmin tez surətdə bərpası və güclənməsi üçün gücləndirici qarışım tövsiyə edir. Mikroelementlər və minerallar qaynağı olan bu qarışımın reseptini təqdi

.

Cinnabon – Darçınlı bulka resepti

Hamının sevdiyi darçınlı bulkaların adı bütün dünyada məşhur olan Cinnabon şirkəti ilə əlaqəlidir. Cinnabon – "cinnamon" ingilis dilindən darçın, "bone" – latın dilindən yaxşı deməkdir. 1985-ci ildə at

.

Toyuqlu Qat-Qat Piroq

Əvvəlcə pendirli qarışıqdan 4 nazik biskvit hazırlanır. Sonra bu biskvitlərin arasına toyuqdan və ya hind quşundan hazırlanan farş yayılır, piroq folqa kağızına bükülür və sobaya verilir. Nəticədə ortaya maraqlı bir yemə

.

Şimal bölgəsinin ən fərqli yeməklərindən biri

Sürhüllü Azərbaycanın şimal-qərb zonasına, əsasən Qax, (İlisu, Sarıbaş, Ağçay, Qaşqaçay), Zaqatala və Balakən rayonlarına, qismən Quba, Xaçmaz və Gəncəbasar bölgələrinə məxsus xəmir yeməyidir. Xüsusilə qış aylarında yeyilə

.

Qaraciyərin dadlı bişirilməsinin QAYDALARI

Qaraciyəri dadlı bişirmək üçün bəzi vacib qaydaları bilmək lazımdır. 1. İlk növbədə qaraciyər təzə olmalıdır. Yaxşı qaraciyər yumşaq, elastik, nəm və parlaq olur. Qaraciyərin üzərində qan laxtaları, yaşıl ləkələr olmamalıdır

.

Pendirli, göyərtili fəsəlinin resepti - Video resept

Tərkibi:. 600qr un (200qr-lıq stəkanla 4stəkan dolu 5 ci stəkanın 3 ). 400ml ilıq su 2 stəkan. 8 qram yaş maya (quru 1 silə çay qaşığı). İçliyi üçün:. 250qr ağ pendir. hərəsindən 1 dəstə- keşniş,şüyüd, göy soğan və yarı

turlar.az

sonxeber.az qaşların formalari gozel gorunmek geyim seçimi tanınmış qadın simalar süd vəziləri üz və bədənə qulluq zeytun mürəbbəsi kosmetika masturbasiya nedir hüzeyir hacibəyov baliq veten seksler