Tez hazırlanan ƏTLİ PİROJKİ
Mayalı xəmirdən istifadə olunmağına baxmayaraq pirojki çox tez hazırlanır.
Tərkib:
Xəmir üçün:
- 1/2 l süd
- 2 ç.q. quru maya
- 1/3 stəkan bitki yağı
- 1 x.q şəkər tozu
- 3-4 stəkan un
- 1 çimdik duz
İçlik üçün
- 1/2 kq farş
- 1 baş soğan
- 1 x.q. tomat
- duz, istiot, sarıkök
Üzərinə çəkmək üçün 1 yumurta.
Hazırlanması:
1. İlıq südə maya, şəkər tozu, duz əlavə edin, qarışdırın, isti yerdə 30 dəqiqə saxlayın.
2. Bitki yağı, ələnmiş un (hissə-hissə) əlavə edin, xəmir yoğurun. Xəmir yumşaq və elastik alınmalıdır.
3. Xəmiri 1 saat isti yerdə saxlayın.
4. Farşa qızardılmış soğan, tomat, duz, istiot, sarıkök əlavə edin, yaxşı qarışdırın.
5. Xəmirdən tikələr kəsib kürəciklər formasına salın və masanın üzərində düzün.
6. Xəmiri kökə şəklinə salın, ortasına içlik qoyun, pirojki düzəldin.
7. Tavaya yağ çəkin, pirojki düzün, üzərinə çalınmış yumurta çəkin.
8. Sobanı qabaqcadan 180 C qədər qızdırın. Pirojki təxminən 35-40 dəqiqə ərzində bişirin.
Nuş olsun!
Evdarliq.Az









Vətən haqqında bayatılar
Arzuolunmaz hamiləlik
Qaravəllilər
Ehtiraslı öpüşmək üçün bunlara mütləq əməl edin
Zibilə atılan bu meyvə qabığı qırmızı ətdən 100 dəfə daha faydalıdır
Telefonu tualetə əsla aparmayın - 10 səbəb
Nadir xanımı və yeni doğulan nəvəsi ilə - Foto
Masterşef'in iştirakçısı qəza törətdi
ABŞ-də mətbəx mebeli ilə əlaqəli təhlükəli xəstəlik AŞKARLANDI
Dünyada ölümcül qrip sürətlə yayılır: nə məlumdur?
Baş ağrısını tez aradan qaldırmaq üçün sadə ÜSUL
Bir qutu enerji içkisinin fəsadları
Ən faydalı ət
Kənan İmirzalıoğlu deputat olmaq istəyir - İDDİA
Meray Keri illərdir birinciliyini qoruyur