Xamalı kremlə ÇİYƏLƏKLİ TORT

Xamalı kremlə ÇİYƏLƏKLİ TORTTərkib:
- 6 ədəd yumurta
- 1,5 stəkan şəkər tozu
- 2 stəkan un
- 1 ç.q. qabartma tozu
- 250 qr çiyələk
- 500 qr xama
- 1/2 stəkan şəkər pudrası
Hazırlanması
1. Yumurta mikserlə yaxşı çalınır, hissə-hissə şəkər tozu əlavə olunur, çalınır.
2. Un qabartma tozu ilə birlikdə ələnir, yumurtalı kütləyə əlavə olunur.
3. Kütlə ehtiyatla, aşağıdan yuxarıya doğru qarışdırılır.
4. Formanın dibinə yağ çəkin, un səpin, xəmir qoyun.
5. Sobanı qabaqcadan 180 C qədər qızdırın və təxminən 40 dəqiqə ərzində bişirin.
6. Biskviti tam soyudun.
7. Krem hazırlayırıq. Xamanı şəkər pudrası ilə mikserlə yaxşı çalırıq.
8. Çiyələyi yaxşı yuyuruq və nazik doğrayırıq.
9. Biskviti 2 hissəyə bölürük, aralarına əvvəl krem çəkirik, sonra çiyələk düzürük.
10. Biskvitin üzərinə və böyür hissələri krem çəkirik və tortun üzərini çiyələklə bəzəyirik.
Nuş olsun!
Evdarliq.Az

Mətbəx     Baxılıb: 3125   Tarix: 24 may 2019
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Tuna balıqlı sendviç

Tərkibi. 50 qr konservləşdirilmiş Tuna balığı. 3 xörək qaşığı mayonez. 1 bibər. 1 soğan. duz. istiot. 1-2 pomidor. dilimlənmiş çörək. holland pendiri. 1 xörək qaşığı limon suyu. Hazirlama qaydasi. Tuna balığını konservdə

.

Qaraciyərin dadlı bişirilməsinin QAYDALARI

Qaraciyəri dadlı bişirmək üçün bəzi vacib qaydaları bilmək lazımdır. 1. İlk növbədə qaraciyər təzə olmalıdır. Yaxşı qaraciyər yumşaq, elastik, nəm və parlaq olur. Qaraciyərin üzərində qan laxtaları, yaşıl ləkələr olmamalıdır

.

Gürcü xingəli (foto resept)

Tərkibi:. Xəmir üçün:. 3 st. un. 1 . 1 yumurta. duz. İç üçün:. 250 qr yağlı qoyun əti. 200 qr mal əti. 3 baş soğan. Su. Qırmızı və qara istiot. duz. Hazırlanması:. Ələnmiş una ilıq su, yumurta, duz əlavə edib xəmir yoğrulu

.

Mayonezli Çiyələk Piroqu

Bizim mayonezə olan sevgimizi izah etmək çətindir, amma bu reallıqdır ki, mətbəximizdə mayonez həmişə geniş istifadə olunub. Çox az adam bilir ki, mayonezlə təkcə salatlar hazırlamaq olmur. Ondan həmçinin şirniyyatlarda d

.

Naxçıvan Mətbəxinin Ləziz Təamı: Heyva Dolması

Naxçıvan mətbəxinə məxsus qoyun ətindən heyva dolmasının reseptini təqdim edir. Tərkibi:. 200 qr qoyun əti. 1 ədəd soğan. 100 qr keşniş. duz, istiot. sarıçiçək. heyva. Hazırlanma qaydası:. İlk öncə heyvanı yaxşıca yuyun

.

Badımcan Salatı

Fərqli dadı olan bu salatı hamıya hazırlamağı məsləhət görərdim. Əminəm ki, çox bəyəniləcək. Lazım olan ərzaqlar:. 4-5 ədəd orta boy badımcan. 3 ədəd pomidor. 1-2 ədəd bibər. 250 qr toyuq döş əti. keşniş. şüyüd. bitki yağı

.

Şəfaverici Itburnu Içkisi – Resept

E vitamini ilə zəngin olan itburnu bitkisinin dəri üçün də faydalı olduğu məlum olub. Hətta bir çox dəriyə qulluq vasitələrinin tərkibinə itburnu ekstraktı və yağı əlavə edilir. Bu bitkini olduğu kimi yemək bir qədər çətindir

.

Cinnabon – Darçınlı bulka resepti

Hamının sevdiyi darçınlı bulkaların adı bütün dünyada məşhur olan Cinnabon şirkəti ilə əlaqəlidir. Cinnabon – "cinnamon" ingilis dilindən darçın, "bone" – latın dilindən yaxşı deməkdir. 1985-ci ildə at

.

Ləzzətə hopdurulmuşdur: Fan Kartof Resepti

Fan Kartof Resepti üçün Tərkibi. 4. orta ölçü. kartof. 5. yemək qaşığı. kərə yağı. bir. diş. sarımsaq. bir. desert qaşığı. duz. 3-4. filial. rozmarin (istədiyiniz kimi). bir. çay qaşığı. təzə doğranmış qara bibər. İkinc

turlar.az

sac duzumleri həkim məsləhəti gözəllik məhsulları kökəlmə sirləri hicab 2025 sac uzadan maskalar allergik xəstəliklər kosmetika haqisda uzeyir tərəzi qadin.az google