Xəbərlər

.

Gündə 1 ovuc yeyin - Ürəyə və beyinə xeyirdir

Qoz çox zəngin qida dəyərinə malik bir məhsuldur və sağlamlıq üçün bir çox faydası vardır. Qozu gündəlik rasiona əlavə etməklə həm fiziki, həm də zehni sağlamlığınızı qorumaq mümkündür. Bununla belə, həddindən artıq istifad

.

Sosis ilə mədə xərçəngi arasında əlaqə sübut edildi

Alimlər sosis yeməklə mədə xərçəngi arasında təsir və əlaqənin olduğunu sübut ediblər. xəbər verir ki, həkim terapevt İrina Baranova sosislərin xərçəngə səbəb olmasını açıqlayıb. "Çoxsaylı elmi tədqiqatlar sübut edi

.

Mikrodalğalı sobadakı bakteriyalar: Gizli təhlükə

Mikrodalğalı soba yeməklərin tez və asan şəkildə qızdırılması üçün mətbəxdə əvəzolunmaz alət hesab edilir. Lakin bu cihazın gigiyenası və düzgün istifadəsi ilə bağlı tez-tez suallar yaranır. Mikrodalğalı soba bakteriyalar

.

Qulağa su dolanda nə etməliyik?

Çiməndə qulağınıza su getdikdə narahatlıq hiss edə bilərsiniz, amma bu vəziyyəti tez və təhlükəsiz şəkildə aradan qaldırmaq mümkündür. Aşağıdakı üsulları sınayın:. Başınızı əyin və silkələyin.   Su gedən qulaq tərəfini aşağ

.

Şampanla çaxırın fərqi nədir?

Şampan və çaxır əsasən istehsal üsulu, mənşə yeri və tərkibi ilə fərqlənir. Şampan, yalnız Fransanın Şampan bölgəsində xüsusi bir metodla hazırlanmış qazlı şərabdır və üzüm növləri, fermentasiya prosesi və qazın təbii olara

.

Qəhvənin gözlənilməz təhlükəsi

Avstraliya Katolik Universitetinin alimləri müəyyən ediblər ki, yatmazdan 12 saat əvvəl yüksək dozada kofein qəbul etmək gecə istirahətinin keyfiyyətini azalda bilər. Ancaq bu təsir insanlar tərəfindən diqqətdən kənarda qal

.

Şəkər xəstəliyinə tutulma riskini artıran məhsul

Kembric Universitetinin alimləri müəyyən ediblər ki, qırmızı ət (mal əti, quzu, donuz əti) və qırmızı ət məhsulları (bekon və salam) 2-ci tip diabetin inkişaf riskini artıra bilər. xəbər verir ki, araşdırmanın nəticələr

.

Taxta qaşıqlar bu xəstəliklərə yol açırmış

Mətbəxdə tez-tez istifadə etdiyimiz və əksər insanların metal qaşıqlardan daha sağlam variant olduğunu düşündüyü taxta qaşıqların zərərli olduğu ortaya çıxıb. xəbər verir ki, mütəxəssislər tavaların cızılmasının qarşısın

.

Bayram günlərində necə qidalanmalıyıq?

"Bayram günlərində qidalanma rejimində edilən səhvlər sağlamlıq problemlərinə səbəb olan mühüm mövzudur". xəbər verir ki, bu fikirləri 93 FM dalğasında yayımlanan "Sağlam radio"da qastroenteroloq Emi

.

Gündə bir fincan pivənin faydaları

Orta dərəcədə pivə istehlakı qlükoza metabolizması prosesini yaxşılaşdırmağa və insulin səviyyəsini azaltmağa kömək edə bilər. -ın xarici mediaya istinadla xəbərinə görə, Çindən olan tədqiqatçıların apardığı bir araşdırmay

.

Yeni il süfrəsinin zərərli məhsulları: Uzaq durun

Yeni il süfrəsində mütləq zərərli məhsullar arasında spirtin adını çəkmək olar. Bu barədə qastroenteroloq Yekaterina Kaşux bildirib. RT ilə söhbətində o qeyd edib ki, spirt əslində zəhərdir və bunun üçün təhlükəsiz dozala

.

Gündə bir ovuc püstə yeməklə

Püstə sağlamlığa bir çox faydası olan çərəz növüdür. "Qafqazinfo"ya istinadla xəbər verir ki, püstənin əsas faydalarından biri ürək sağlamlığını dəstəkləməsidir. . Tərkibindəki sağlam yağlar pis xolesterini aşağ

.

Qışda bu qidalar yeyilməlidir

Soyuq qış aylarında orqanizmin immunitetini gücləndirmək və xəstəliklərdən qorunmaq üçün düzgün qidalanma mühüm əhəmiyyət daşıyır. Mütəxəssislər qış aylarında müəyyən qidalara üstünlük verməklə sağlamlığı qorumağın mümkü

.

Niyə suyu iki dəfə qaynatmaq olmaz? - xəbərdarlıq

Mütəxəssislərin fikrincə, suyun dəfələrlə qaynadılması onun tərkibinə və xassələrinə təsir edir. xəbər verir ki, bir çox insan çay və ya qəhvə hazırlamaq üçün suyun qaynadılmasına önəm vermirlər. Bununla belə, tədqiqatçıla

.

Yeməkdən dərhal sonra çay içmək niyə olmaz?

Anemiya dünyada ən geniş yayılmış patologiyadır və aşağı hemoqlobin bir çox orqan və sistemlərin işini pozur. xəbər verir ki, professor, hematoloq Nikolay Stuklov hemoqlobin azlığının hansı fəsadlara səbəb olmasından danışıb

.

Niyə yemədən öncə xurmanın üzərinə qaynar su tökmək lazımdır?

Xurmanın müxtəlif xüsusiyyətlərini bilməyən insanlar büzücü daddan qurtulmağa kömək edən fəndlərdən xəbərdardırlar. Yetişməmiş xurma tart dadını verə bilər. Ancaq hər şeyi yoluna qoya bilərsiniz. -ın xarici mətbuata istinadl

.

Makaronun faydaları

Makaron dünyada məşhur yeməklərdən biridir. Mənşəyi İtaliya olan makaron dünyanın bir çox fərqli mədəniyyətində özünəməxsus bir yerə malikdir və bir çox fərqli reseptlərdə istifadə olunur. qafqazinfo-ya istinadən xəbər veri

.

112 il yaşayan kişinin sirrini AÇIQLADI

Uzun və sağlam ömür yaşamaq hər kəsin arzusudur. Bunun üçün sağlam qidalanmaq, müntəzəm idman etmək və stressdən uzaq olmaq lazımdır. xəbər verir ki, 25 noyabr 2024-cü ildə vəfat edən Con Alfred Tinnisvud Ginnesin Rekordla

.

Razyana çayının faydaları

Razyana çayı sağlamlığa faydalı xüsusiyyətləri ilə tanınır. qafqazinfo-ya istinadən xəbər verir ki, razyana çayı həzm sistemini rahatlaşdırır, qaz və şişkinliyi aradan qaldırır. Eyni zamanda, iltihab əleyhinə xüsusiyyətlər

.

Xaş faydalıdır, yoxsa ziyan?

Xaşın insan orqanizmi üçün xeyirli bir yemək olduğunu bilirik. Amma bu yeməyin dəri problemlərinə də inanılmaz faydası olduğu ortaya çıxıb.  bildirir ki, bu barədə türkiyəli fitoterapiya mütəxəssisi Ümit Aktaş məlumat verib. 

.

2050-ci ildə dünya əhalisinin yarısı bu xəstəlikdən əziyyət çəkəcək

Türkiyənin göz xəstəlikləri üzrə mütəxəssisi dosent Dr. Deniz Kılıç miopiya, hipermetropiya və astiqmatizmin artdığını bildirib. DHA-ya istinadən xəbər verir ki, bunun əsas səbəbi genetik amillər, rəqəmsal cihazlardan uzu

.

Uşaqlar kolbasa verməyin - XƏBƏRDARLIQ

İşlənmiş ət xərçəngə səbəb ola bilər. Kolbasa bişirmə prosesində xərçəngə səbəb ola biləcək maddələr əmələ gəlir. . xarici mediaya istinadla bildirir ki, bunu tibb elmləri namizədi, həkim İrina Baranova xatırladıb. O, he

.

Qarabaşaq, ləpə və qəhvənin orqanizmə inanılmaz faydaları

Qarabaşaq, ləpə və qəhvə sağlamlıq üçün müxtəlif faydalar təqdim edən təbii qidalar sırasındadır. xəbər verir ki, hər biri özünəməxsus xüsusiyyətləri ilə orqanizmə müsbət təsir göstərir. Qarabaşaq: Qarabaşaq myüksək protei

.

Avokadonun şokedici zərərləri aşkarlandı

Son illərin məşhur meyvəsi olan avokado tərkibində sağlam yağlar, vitaminlər və antioksidantlar olan "super qida" hesab edilir. Bu səbəblə pəhriz siyahılarının əvəzolunmaz meyvələri arasındadır. Avokado uzun müddətdi

turlar.az

sonxeber.az=https://sonxeber.az=sonxeber.az sade makiyaj sekilleri qaşların formalari qadın geyimi hakıştalar şef master stresin elametleri həftəlik bürclər kahfe falı tapmaca arxadan olmaq kurtlar vadisi 8 mart