Xərçəngdən qoruyan QITIQOTU KÖKÜ. Hər gün 1 çay qaşığı
Qıtıqotu kökü (rus dilində "xren") güclü iltihab, mikrob və virus əleyhinə xüsusiyyətlərə malikdir.
Lakin son araşdırma onun digər faydalı xüsusiyyətini də aşkar edib.
ABŞ alimləri aşkar ediblər ki, qıtıqotu orqanizmdə sərbəst radikalllarla mübarizə aparır və bununla da insanı xərçəngdən qoruyur.
Digər tərəfdən qıtıqotu kökü qlikozinat maddələri ilə zəngin olduğundan qaraciyərin detoksikasiya funksiyasını güclündirir ki, qaraciyər kanserogen (xərçəngə səbəb ola bilən) kimyəvi maddələri daha yaxşı zərərsizləşdirir. Həmçinin qlikozinatlar xərçəng şişlərinin yayılması prosesini dayandırır.
Saglamolun.az bildirir ki, mütəxəssislər hər gün 1 ç.q. sürtgəcdən keçirilmiş təzə qıtıqotu kökünü qəbul etməyi tövsiyə edirlər. Təzə və ya sous şəklində olan qıtıqotunu ət yeməklərinə, salatlara əlavə etmək olar.
Milli.Az /news.milli.az









Gəlinimin xınasında öz musiqiçilərim məndən pul aldı' - Nazilədən etiraf
Alzheimerlə mübarizədə yeni ümid
89 yaşlı dietoloq bir gündə nə yediyini açıqladı: Yeganə əl çəkə bilmədiyi şey
Pekkanda xərçəng aşkarlandı
Mənə pis rəy yazdıranlar elə öz həmkarlarımdır' - Əməkdar artist
İsrail istehsalı 'Bad Boy' filmi ikinci mövsümünü çəkəcək
Hülya Avşar ekranlara qayıdır
Azadlığa çıxan Rəqsanədən ilk AÇIQLAMA - 'Çox sevincliyəm
Durovu bu görüntüyə görə ələ saldılar - FOTO
"Halal pivə"lərlə bağlı həkimdən xəbərdarlıq
Eurovision' iştirakçıları olan əkiz bacılar evdə ölü tapıldı - FOTO
Hər kəsin etdiyi təhlükəli səhv: Bu yeməkləri ikinci dəfə isitməyin
Qışda qadınlarda istəksizliyin səbəbi açıqlandı