Xərçəngin inkişafının qarşısını alan TƏRƏVƏZ
Tərkibi vitaminlərlə zəngin tərəvəzlərdən biri də ispanaqdır.
Publika.az xəbər verir ki, araşdırmalar nəticəsində ispanaqın xərçəngin inkişafının qarşısını alma gücünə malik olduğu aşkarlanıb. Buna səbəb onun tərkibində fitonutrientlər maddələrin olmasıdır. Belə ki, bu maddələr yeni yaranmış məhz xərçəng şişlərinin əlavə damarlar inkişaf etdirməsinə imkan vermirlər. Bununla da şişin gələcək inkişafının qarşısı alınmış olur. .
Eyni zamanda, bu tərəvəzin tərkibində insan orqanizminin hüceyrə quruluşu üçün çox vacib olan zülal var. Yağlar, karbohidrat və orqanik yağ turşuları ilə çox zəngindir.
Tərkibində selülloz, kraxmal və şəkər olmaqla bərabər, A, C, E, K, PP kimi bir qrup vitmaminləri, demək olar ki, bütün B qrupu və beta-kerotin var. /publika.az









Qara zirə (Çörək otunun) faydaları
İdeal Dieta: 1 həftəyə 5 kq arıqla!
8 mart – Beynəlxalq Qadınlar günü münasibətilə təbrik
Kişiləri ehtiraslandıran sözlər
Yuxuda sevdiyin insanı görmək
Öd kisəsi ağrıyanda nə etməli? - 5 MƏSLƏHƏT
Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları
Acılı, yağlı, yoxsa turş? - Mədə üçün ən zərərli qida
Paltarları niyə radiatorların üstündə qurutmaq olmaz?
"Mərhəmətdən danışmağa ixtiyarımız yoxdur
Qrip zamanı isti vanna qəbul etmək təhlükəlidir
İspanaqdakı qum və palçığı yox edən təəccüblü üsul: 1 qaşıq bəs edir
Bayramda bunları yeməyin
Çayı belə içəndə mədə xərçəngi yaradır