Xərçəngin inkişafının qarşısını alan TƏRƏVƏZ
Tərkibi vitaminlərlə zəngin tərəvəzlərdən biri də ispanaqdır.
Publika.az xəbər verir ki, araşdırmalar nəticəsində ispanaqın xərçəngin inkişafının qarşısını alma gücünə malik olduğu aşkarlanıb. Buna səbəb onun tərkibində fitonutrientlər maddələrin olmasıdır. Belə ki, bu maddələr yeni yaranmış məhz xərçəng şişlərinin əlavə damarlar inkişaf etdirməsinə imkan vermirlər. Bununla da şişin gələcək inkişafının qarşısı alınmış olur. .
Eyni zamanda, bu tərəvəzin tərkibində insan orqanizminin hüceyrə quruluşu üçün çox vacib olan zülal var. Yağlar, karbohidrat və orqanik yağ turşuları ilə çox zəngindir.
Tərkibində selülloz, kraxmal və şəkər olmaqla bərabər, A, C, E, K, PP kimi bir qrup vitmaminləri, demək olar ki, bütün B qrupu və beta-kerotin var. /publika.az









Qara zirə (Çörək otunun) faydaları
Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları
Belə məşq heç bir işə yaramır - Mif imiş
Niyə gündə mütləq 3 dəfə yemək yeməliyik?
Terapevtdən elektron siqaretlə bağlı XƏBƏRDARLIQ
Murad Arif Brilliant Dadaşova ilə duet oxuyacaq
Şizofreniyanın yaranma səbəbi açıqlandı
İsti su ilə çimənlərə pis xəbər
Röya və Elçin klip çəkdirir - FOTOLAR
Niyə gündə üç dəfə yemək vacibdir? - Diyetoloqdan xəbərdarlıq
Meyxanaçı Kərim vəfat etdi
Zərərli olduğu deyilən pendir növləri demensiyanın qarşısını alırmış
Qızartma yağ neçə dəfə istifadə oluna bilər? - Günəbaxan, qarğıdalı, zeytun yağı üçün hədd