Xroniki bağırsaq və ishal xəstələri üçün pəhriz

Xroniki bağırsaq və ishal xəstələri üçün pəhrizBu pəhriz  xroniki bağırsaq və ishal xəstələri üçün nəzərdə tutulub.
Pəhriz bağırsaq fəaliyyətini yaxşılaşdırmaq və ishalı kəsmək üçün nəzərdə tutulub.
İshal baş verən xəstələrə yağlı, qızardılmış, həddindən artıq soyuq və həddindən artıq isti qidalardan istifadə etmək olmaz.
İshal müşahidə olunan xəstələr aşağıdakı qidaları rasionuna daxil etməlidir:
- yağsız balıq və yağsız ət bulyonu
- mannı sıyığı və düyü şorbası
- suxari
- perlova
- qarabaşaq.
Bağırsağında ishal problemi olan xəstələrə qızardılmış, qovrulmuş ət və tərəvəzlər, çiy tərəvəzlər, birinci sort un məmulatları, kolbasa və sosislər, süd məhsullarından istifadə etmək qadağandır.
Uyudulmuş əti düyü ilə bişirib yemək daha məqsədəuyğun sayılır.
Düyü və digər şorbalara quru nanə əlavə edib içmək, müalicəvi təsir göstərir. İshal baş verən xəstələr isti itburnu dəmləməsi içməlidir. Onların yediyi bütün qidalar təzə, bişmiş halda olmalıdır.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1276   Tarix: 14 aprel 2022
f Paylaş


Kurslar.az kurslar

Oxşar xəbərlər

.

Sağlam arıqlamanın yolları: Effektiv və davamlı üsullar

Arıqlamaq təkcə çəki itirmək deyil, həm də daha sağlam həyat tərzi qazanmaq deməkdir. Davamlı nəticələr almaq üçün məqsəd yalnız sürətli arıqlamaq yox, bədənin ehtiyaclarına uyğun balanslı plan qurmaq olmalıdır. xəbər veri

.

Libido artıran qida əlavəsi ilə bağlı xəbərdarlıq - İlk dəfə qeydə alındı: Sağlam qadında belə

Türkiyədə geniş istifadə olunan jenşen qida əlavəsi bağlı diqqətçəkən tibbi hadisə qeydə alınıb. xəbər verir ki, kardio­loq Dr. Sabri Onur Çağlar sağlam qadında yüksək doza jenşen qida əlavəsindən sonra yaranan ciddi rit

.

Qarsız qış sağlamlığımıza zərər vurur - Psixiatr

Tutqun hava və qar örtüyünün olmaması insanın psixi sağlamlığı üçün zərərlidir. xəbər verir ki, bunu rusiyalı psixiatr Aleksandr Semçenkov deyib. O bildirib ki, bu hallar səbəbindən səhərlər oyanmaq çətinləşir, apatiya v

.

Kolbasanın üstündə bu söz varsa, qəti almayın

Mağazada yaxşı kolbasa seçmək üçün məsləhətlər verilib. xəbər verir ki, bu sahə üzər ekspert Yelena Medkovanın sözlərinə görə əsas meyar qablaşdırmanın dizaynı yox, məhsulun texnoloji göstəriciləridir. "Bişmiş kolbas

.

Kolbasa 2 ağır xəstəliyə səbəb olur

Həkimlər gündəlik rasionda ən təhlükəli qidalardan birinin kolbasa olduğunu bildirirlər. xəbər verir ki, qastroenteroloq Yevgeniya Melnikova emal olunmuş ət məhsullarının həddindən artıq istehlakının ağır sağlamlıq fəsadlar

.

Yaddaşı gücləndirən iki təbii qoxu - Mütəxəssislər tövsiyə edir

Yeni araşdırmalar göstərir ki, bəzi təbii qoxuların inhalyasiyası zehni fəaliyyəti artırır, enerjini yüksəldir və diqqəti kəskinləşdirir. Xüsusilə çox kofein qəbulunun qan təzyiqini yüksəltməsi, hamilələr üçün risk yaratmas

.

Arıqladan, tox saxlayan, enerji verən super qida – Çia toxumu

Son illər sağlam qidalanma trendlərinin əsas komponentlərindən biri kimi çia toxumu xüsusi populyarlıq qazanıb.   -a istinadən xəbər verir ki, kiçik ölçülü olmasına baxmayaraq, çia toxumu yüksək miqdarda vitamin, mineral

.

Zərərli bilinirdi, ömrü uzadırmış - Alimlər təsdiqlədi

Alimlər müəyyən ediblər ki, kakao və tünd şokoladda olan teobromin maddəsi bioloji qocalmanın daha yavaş getməsinə kömək edir. xəbər verir ki, araşdırma "Kings College London" alimləri tərəfindən aparılıb və "Aging"

.

Səhərlər qətiyyən yemək olmaz, ancaq bütün restoranların menyusunda var

Bəzi ənənəvi səhər yeməyi məhsulu əslində səhər saatlarında orqanizmə zərər verə bilər. xəbər verir ki, bunu türkiyəli həkim Halit Furkan deyib. O bildirib ki, səhər yeməyi bədən üçün ən kritik vaxt hesab olunur. "B

turlar.az

qadin sayti yemek reseptleri hamilelikde qidalanma saclarin yigilmasi hepatitlər elm bilik haqqinda atalar sözləri xinayaxdi bayati kosmetika qoğalın nağlı dolca hesaplama seksler baldıza aid hakışta