Yaddaşı pozan ləzzətli dadlar - SİYAHI
ABŞ, Avstraliya və Böyük Britaniyadan olan alimlər qrupu yağlı və karbohidratlarla zəngin qidaların beyinə zərərli təsir göstərdiyini sübut edib. Dadlı yeməklər hipokampusun xüsusiyyətlərini elə bir şəkildə dəyişir ki, insanın sağlam həyat tərzinə qayıtması çətinləşir.
Publika.az xarici mətbuata istinadla xəbər verir ki, bu barədə "Medical Xpress"ə verilən açıqlamada bildirilib.
Tədqiqatda hər zaman sağlam qidalanan 20 yaşdan yuxarı 110 könüllü iştirak edib. Həftə ərzində könüllülərin bir hissəsi normal pəhrizi izləyib, digər qismi yağ və karbohidratlar, o cümlədən tərkibində şəkər çox olan məhsullarla qidalanıb. Hər bir könüllü yaddaş testindən keçib və test zamanı yeməkdən ləzzət aldığını bildirib.
Nəticələr göstərib ki, bir həftə ərzində zərərli yeməklər yaddaşı pozur. Eyni zamanda, alimlər qidalanmanın tənzimlənməsində mühüm rol oynayan hipokampusdakı dəyişiklikləri müəyyənləşdiriblər. Məlum olub ki, bir boşqab Belçika vaflisi yedikdən sonra iştirakçılar tam toxluq hiss etməyib. Könüllülər eyni zamanda bu cür yeməklərdən ləzzət aldıqlarını xatırlayıb, hansı ki, bu dad onlardan imtina etməyi çətinləşdirir.
Aytən Məftun /publika.az









İdeal Dieta: 1 həftəyə 5 kq arıqla!
Qara zirə (Çörək otunun) faydaları
Qarazirə hər dərdin çarəsi olan bitki
Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları
Vətən haqqında bayatılar
Arzuolunmaz hamiləlik
Qaravəllilər
Ehtiraslı öpüşmək üçün bunlara mütləq əməl edin
Abbas səhnə fəaliyyətinin 30 illiyi münasibətilə konsert verəcək
Ürəyi qoruyur deyə ovuc-ovuc yediyimiz çərəz ağciyəri məhv edirmiş
Hamam dəsmalı istifadə edən bütün ailələrə xəbərdarlıq
100 yaşına qədər yaşamağın gizli resepti - Xəstəliksiz ömür üçün
Sızanaqların yaranmasının gözlənilməz səbəbi açıqlandı
Mövzu olmasa verilişlərə getmirəm' - Natavan
Aygün Kazımova və Röya Ayxan illər sonra birlikdə- Foto