Yaddaşı yaxşılaşdıran 5 qida
Rozmarin
Rozmarin antioksidantlar və carnosic turşusu ilə zəngindir ki, bu beyin damarının toxumalarını genişləndirir. Təcrübələr göstərir ki, hətta rozmarinin qoxusu belə yaddaşı yaxşılaşdırır.
Yağlı balıq
Qızılbalıq, siyənək və skumbriya balıqlarında Omeqa-3 turşusu var ki, bu da xolesterinin miqdarını azaldır və baş beyinin damarlarına yaxşı təsir göstərir. Balıqda həmçinin yod var ki, bu zehin açıqlığına müsbət təsir edir.
Brokolli
K vitanini və maqneziumun əla mənbəyidir, beynin işini yaxşılaşdırır. Həmçinin kələmin tərkibində bor vardır ki, onun çatışmamazlığı beynin aktivliyini aşağı salır.
Yekökü
Orqanimzin, o cümlədən beyinin yaşlanma prosesini ləngidir. Tərkibindəki luteolin yaddaşa cavabdeh olan hüceyrələrin vaxtından qabaq ölməsinin qarşısını alır.
Qoz
Bütün qoz-fındıq məhsullarının demək olar ki, hamısının tərkibində aktiv maddə - luteolin var. O, beyndə neqativ xarici faktorlarların təsiri və yaşla əlaqədar yaranmış ihtihabı aradan qaldırır. Diqqət itkisinin, yaddaşın zəifləməsinin qarşısını alır, baş beyində zərərli maddələrin istehsalını azaldır bakterial toksinlərin təsirindən sonra neyronların yaşamasına kömək edir.
f Paylaş








Sonsuzluq yaradır - Bakıda addımbaşı hər yerdə var: Bəzi evlərdə də istifadə olunur
Sovetin vaxtından qalan "yolka" oyuncaqlarını işlətməyin: Tərkibində radiasiya var
Hamilə qadınlar dişlərini müalicə etdirə bilər?
Gözlə görünmür, iyi də yoxdur - Amma, öldürür - Evində kombi olanlar, diqqət
Acılı, yağlı, yoxsa turş? - Mədə üçün ən zərərli qida
Paltarları niyə radiatorların üstündə qurutmaq olmaz?
"Mərhəmətdən danışmağa ixtiyarımız yoxdur
Qrip zamanı isti vanna qəbul etmək təhlükəlidir
İspanaqdakı qum və palçığı yox edən təəccüblü üsul: 1 qaşıq bəs edir
Bayramda bunları yeməyin
Çayı belə içəndə mədə xərçəngi yaradır
"Mobil telefonlarda olan bakteriyalar unitazdan 18 dəfə çoxdur"
"Dünyanın ən gözəl şəhəri Bakı" - Xəyyam Nisanov
Meyxanaçı Samirə: "Həyat yoldaşım məndən 22 yaş böyük idi
Elektron siqaret məni xərçəng xəstəsi etdi' - Pekkan