Yayın SABO dəbi – FOTOLAR

Yayın SABO dəbi – FOTOLARSabo arxasında bağı olmayan, önü açıq ayaqqabılara deyilir. Bu ayaqqabı modeli 90-cı illərdə dəbə minib.
Lakin onların tarixi kifayət qədər qədimdir. Saboları ilk dəfə qədim dövrlərdə cəmiyyətdə yüksək mövqe tutan kişilər geyinib. ХVII-XVIII əsrlərdə sabo artıq qadınlar da geyinməyə başladı. Sonralar bu ayaqqabılar yüngül əxlaqlı qadınlar arasında populyarlaşdı. Buraya müğənnilər, aktrisalar və incəsənət adamları da daxil idi. XX əsrdə Merlin Manro muylilərə ikinci həyat verdi və onlar yenidən dəb gündəmini zəbt etdilər. Bəs bu gün necə muylilər dəbdədir?
Dizaynerlər saboları müxtəlif tərzdə təqdim edib: dikdabanlı, altı düz, ya da ki, kvadrat qalın dabanlı formada.
1.Başmaq şəklində, altı düz sabolar bir neçə mövsümdür ki, məşhur moda evlərinin yaz-yay kolleksiyalarında yer alır. Bu mövsüm maskulin tərzdə itiburunlu başmaqlar xüsusi ilə aktualdır. Qeyri-ciddi səslənməsinə baxmayaraq, başmaqlar kostyum, şalvar-pencək dəstləri ilə əla uzlaşır. Cins şalvarlar da başmaqlarla eyni dərəcədə effektli görünür. Belə başmaqlar səfər üçün çox rahatdır. Belə ayaqqabılarda səhərdən axşama kimi bütün şəhəri yorulmadan gəzmək olar. Bir sözlə, itiburunlu başmaqlar kişisayağı geyinməyi xoşlayan xanımların qarderobunda xüsusi yer tutacaq.
2.Stilettoya bənzər zərif itiburunlu, dikdaban sabolar ziyafət libasları, yaxud yay sarafanları ilə əla uzlaşır. Belə ayaqqabılar cins şalvarla da yaxşı yola gedir.
3. Bu yayın dəbli ayaqqabıları kvadrat qalın dabanlı, burnu açıq sabolardır. Bu model universal və rahat olması ilə seçilir. Qalın daban sayəsində onun üstündə bütün gün yorulmadan dayanmaq olar. Burnu açıq saboların sevilməsinin əsas səbəbi istənilən geyimlə uyğun gəlməsidir.
4. Dizaynerlər istənilən zövqü nəzərə alaraq burnu açıq saboların həm nazik dabanlı, həm də alçaq dabanlı variantlarını təqdim ediblər. Nazik dabanlı sabolar gecə dəvətləri və toy mərasimləri üçün daha əlverişlidir. Onlar işgüzar üslubda da xoş təsiri bağışlayır, görüş üçün də yaxşı variantdır. Lakin uzun müddətli gəzinti üçün komfortlu deyil. Alçaq dabanlı modellər isə idman tərzində geyinməyi sevənlərin ürəyincə olacaq.
Publika.az
Yayın SABO dəbi – FOTOLARYayın SABO dəbi – FOTOLARYayın SABO dəbi – FOTOLARYayın SABO dəbi – FOTOLAR

Mətbəx     Baxılıb: 3322   Tarix: 22 may 2019
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

ƏTLİ NOXUDLU SOUS, İSTİ YEMEK RESEPTLERİ

Resept. 250 q. ət,. 1 xörək qaşığı yumuru düyü,. 1 xörək qaşığı tamat,. Yarım stəkan noxud,. 2 ədəd soğan,. 2 ədəd kartof. Sarıkök,. 1 diş sarımsaq,. 1 xörək qaşığı un,. 4-5 xörək qaşığı su,. Qırmızı bibər tozu,. Ət otu,

.

Dadı Damağınızdan Getməyəcək Tünbəki Dolması

Dadı Damağınızdan Getməyəcək Tünbəki Dolması. Author: Selcan Xatun. Category: Ət Yeməkləri. Cuisine: Azərbaycan Mətbəxi. Yields:. 1 Serving. Qədim və zəngin Azərbaycan mətbəxinin adından və dadından xəbərsiz olduğumuz bölgələrin

.

Mərci mal əti şorbası Scrocchiarella restoran resepti

Tərkibi (1.8 L qazana). Yerkökü - 100 q. Qırmızı soğan - 150 q. Kərəviz - 60 q. Mal əti bonfili - 300 qr. Mərci - 120 q. Təzə bolqar bibəri - 200 q. Zeytun yağı - 50 q. Kərə yağı - 50 q. Pomidor sousu - 400 q. Soyulmuş sarımsa

.

Ənənəvi bolognese və parmigiano ilə Tagliatelle Salumeri aşbazın resepti Casale Luciano

Tərkibi (xidmət başına. Tagliatelle pastası (sarı) - 100 q. Bolonya sousu - 150 qr. Kərə yağı - 20 q. Əlavə zeytun yağı - 10 q. Parmesan pendir - 10 q. Yeməli duz - 0,2 q. Qara bibər qarğıdalı - 1 q. Toyuq suyu - 150 ml

.

Pomidorlu tart resepti

Tərkibi. 250 qr un. ½ çay qaşığı qabartma tozu. 100 ml günəbaxan yağı. 100 ml ilıq su. 150 qr holland pendiri. 4 ədəd pomidor. ½ xörək qaşığı zeytun yağı. 2 çay qaşığı xardal. 1 çay qaşığı kəklikotu. 1 çay qaşığı duz

.

Toyuqlu Qat-Qat Piroq

Əvvəlcə pendirli qarışıqdan 4 nazik biskvit hazırlanır. Sonra bu biskvitlərin arasına toyuqdan və ya hind quşundan hazırlanan farş yayılır, piroq folqa kağızına bükülür və sobaya verilir. Nəticədə ortaya maraqlı bir yemə

.

Keçi pendirli armud salatı

Lazım olan ərzaqlar. 50 qr keçi pendiri. 2 ədəd armud. 2 dəstə kahı. 2-3 xörək qaşığı xırdalanmış qoz. 2 çay qaşığı bal. 1 xörək qaşığı zeytun yağı. Limon şirəsi. Hazırlanması :. İlk əvvəl qrmudu fal-fal doğrayın. Zeytu

.

Bayat çörək atmayın, köftə hazırlayın!

Bayat çörəyi necə qiymətləndirə bilərəm? Bayat çörəyi atmayın, köftə hazırlayın! Bayat çörək köftesi resepti ilə uşaqlarınız üçün həm qidalandırıcı, həm də dadlı çörək köftələri hazırlaya bilərsiniz. Sizə reseptimizdə baya

.

Düyü Salatı

Ərzaqlar. 2 kasa düyü. 1 kasa qarışıq yaşıl noxud. 2 budaq təzə soğan. ½ dəstə cəfəri. 8-10 ədəd gavalı turşusu. 1 kasa dənələnmiş qarğıdalı. 2 st. limon suyu. Zeytun yağı, duz, pul bibər. Hazırlanması. Təzə soğan və cəfər

turlar.az

sonxeber.az=https://sonxeber.az=sonxeber.az qis geyimləri 2025 həkim məsləhəti yay geyimləri 2025 pəhriz diet eşq və məhəbbət qışa hazırlıq dirnaq maskasi vusale elizade englishdilində qulaq ekizler baldiz qaynana hakista