sebet.az onlayn maqazin

Zoğal mürəbbəsi

Zoğal mürəbbəsiƏrzaqlar: Zoğal mürəbbəsi

1 kq zoğal

1 kq şəkər tozu

1 st su

Hazırlanması:

Zoğalı təmizləyib yuyuruq. Su ilə şəkər tozunu qarışdırıb qazın üstünə qoyuruq.

Zoğal mürəbbəsiŞəkər əriməyə başlayanda zoğalı tökürük. Astaca qarışdırırıq.

Zoğal mürəbbəsiQaynara düşəndə 5 dəqidə qarışdırıb götürürük.
Yarım saat qalsın. Sonra yenidən qaza qoyub bişiririk.

Zoğal mürəbbəsiÜzünə çıxan kəfi yığırıq və asta-asta qarışdırırıq ki, hər tərəfi eyni bişsin.

Zoğal mürəbbəsiKəfi azalanda mürəbbə ortasından qırmızı köpüklə qaynayır onda bilinir ki, hazır olmağa az qalıb.
Qaşığı qaldırıb suyu az ağırlaşmaq istəyəndə götürürük.

Zoğal mürəbbəsiZoğal mürəbbəmiz hazırdı. Mürəbbə soyuduqdan sonra bankalara yığırıq.

Zoğal mürəbbəsiNuş olsun!

Mətbəx     Baxılıb: 12400   Tarix: 01 noyabr 2013
f Paylaş
Şərh yazmaq üçün sayta daxil olun.


DİGƏR XƏBƏRLƏR

Yumurta ilə qozlu toyuq salatı

Ərzaqlar: . 200 q toyuğun döş əti . 3 ədəd yumurta . 1 ədəd qırmızı soğan . 1/2 st qoz ləpəsi . Mayonez . Duz . İstiot . Hazırlanması. Toyuğun döş ətini duz töküb suda bişiririk. Soyuduqdan sonra doğrayırıq. Qozu ya blenderdə

Qramların stəkan və ya qaşıqla ölçüsü

110 qram badam -1 çay stəkanı. 150qram buğda -1 su stəkanı. 180 qr yarma -1 su stəkanı. 100qr qoz ləpəsi -1 su stəkanı. 110qr fındıq ləpəsi -1 çay stəkanı. 25 qr kakos -4 yemək qaşığı. 150qr mannı -1 su stəkanı. 70qr mann

Toyuqlu,göbələkli blinçik

Blinçikin hazırlanması. kəsmik - 200 q. yumurta - 2 ədəd. qatıq (və ya süd) - 500 ml. kraxmal- 2,5 x.q (vacib deyil atılmağı). şəkər tozu - 2 ç.q. duz - 0,5 ç.q. soda - 1 ç.q. un - 300 q. qızartmaq üçün bitki yağı. İçli

Xiyar tutması

Ərzaqlar: . Xiyar. Acı bibər. Sarımsaq. Sirkə  (60%-li). Şəkər tozu. Duz. Kərəviz (quru ya da təzə). Şüyüd (quru şüyüd başı ya da təzə). Yapışdırıcı. Hazırlanması:. Xiyarları yuyub təmizləyirik. Hər bankaya 1 diş sarımsaq

Kələm tutması

Ərzaqlar: . 10 kq kələm. 4 ədəd qırmızı çuğundur. 3 ədəd acı bibər. 3-4 baş sarımsaq. 1 dəstə kərəviz. 1 dəstə şüyüd  (Əgər quru şüyüd başı və quru kərəviziniz. varsa ondan tökə bilərsiniz). Quru reyhan. Duz. Hazırlanması:

Göyəm turşusu

Ərzaqlar: . Göyəm. Sarımsaq. Duz. Şəkər tozu. Sirkə ( 60%-lı). Yapışqan. Hazırlanması:. Göyəmi saplağını təmizləyib yuyub bankalara yığırıq. Hər 800q -1kq bankaya 1 x.q duz, 1 ç.q şəkər tozu, 1 ç.q az sirkə və 1 balaca di

Ərik mürəbbəsi

Ərzaqlar: . 1 kq ərik (tumu çıxarılmış). 1 kq şəkər tozu. 1 st su. Hazırlanması:. Əriyin tumunu çıxarıb dörd yerə bölürük. Su ilə şəkər tozunu qarışdırıb qazın üstünə qoyuruq. Şəkər əriməyə başlayanda əriyi tökürük. Astac

Feyxoa mürəbbəsi

Ərzaqlar: . 1 kq feyxoa. 1,5 kq şəkər tozu. Hazırlanması:. Feyxoanı təmizləyib yuyuruq. Suyu süzülür. Sonra feyxoanı ət çəkən maşından keçiririk. Ət maşından keçirilmiş feyxoaya şəkər tozunu əlavə edib yaxşı qarışdırırıq




sebet.az onlayn maqazin mp3 yukle
Mp3 yukle sayti


vizalar.az
viza desteyi


biletler.az
avia biletler


turlar.az

geyimler son xeberler həkim məsləhəti geyim seçimi adlarin menasi turşu resepti şəxsi təcrübə burcler kisiler veten haqda atalar sözləri xeberler kosmetika torpaq haqqında bayatılar inşaat muədis