Zoğal mürəbbəsinin hazırlanması. RESEPT

Zoğal mürəbbəsinin hazırlanması. RESEPTMürəbbə tam yetişmiş zoğaldan bişirilir. Mürəbbəni çox bişirmək olmaz. Əks halda meyvələr çox bərk olacaq və bürüşəcək. Zoğal mürəbbəsi çox faydalıdır.
Tərkib:
- 1 kq meyvə üçün 1,2 kq şəkər tozu və 1 stəkan su götürülür.
Hazırlanması:
1. Meyvələr təmizlənir, yuyulur, hər meyvə diş çöpü ilə deşilir.
2. Sirop hazırlanır. Qazana şəkər tozu və su tökülür, vam odda qızdırılır. Hazır sirop şəffaf olmalıdır.
3. Meyvələri isti siropun içinə tökün və axşamdan səhərə qədər saxlayın.
4. Səhər mürəbbəni orta odda qatılaşana qədər bişirin. Mürəbbənin hazır olub-olmadığını yoxlamaq üçün nəlbəkiyə mürəbbənin 1 damcısını tökün. Damcı yayılmırsa, mürəbbə hazırdır.
Nuş olsun!
Evdarliq.Az

Mətbəx     Baxılıb: 5503   Tarix: 23 may 2019
f Paylaş


Ustalar.az ustalar sayti

Oxşar xəbərlər

.

Pomidorlu tart resepti

Tərkibi. 250 qr un. ½ çay qaşığı qabartma tozu. 100 ml günəbaxan yağı. 100 ml ilıq su. 150 qr holland pendiri. 4 ədəd pomidor. ½ xörək qaşığı zeytun yağı. 2 çay qaşığı xardal. 1 çay qaşığı kəklikotu. 1 çay qaşığı duz

.

Ev şəraitində pendirin hazırlanma qaydası

Lazım olan məhsullar:. 3 litir süd. 300 qram xama. 2 ədəd yumurta. 1 yemək qaşığı duz. Qeyd edək ki, bu reseptlə 600 qram pendir hazırlanır. Hazırlanma qaydasını videoda izləyin. Nuş olsun!

.

Əsl kəllə-paça RESEPTİ

Qışda sümükləri, toxumaları, bədəni xaş və kəllə-paçadan başqa nə isidə bilər, nə canlandırar? Övladlarınızı bu milli yeməklərə alışdırın, sevdirin. Ərzaqlar:. - 2 ədəd mal (dana) ayağı. - su. - baş soğan. - duz. - yumr

.

Qarğıdalı keksi

Tərkibi. 1 litr süd. 250 qr qarğıdalı unu. 120 qr şəkər tozu. 50 qr yağ. 3 ədəd yumurta. ½ vanil çubuğu. 3-4 dilim təzə ananas (və ya konservi)

.

Gül kələmi pendirlə

Gül kələmi ən faydalı tərəvəzlərdən biridir. Təəssüf ki, bizdə bu tərəvəzdən az istifadə olunur. Bu gün biz sizə çox dadlı və faydalı yemək reseptini təqdim edirik - gül kələmi pendirlə. Lazım olan məhsullar:. - gül kələm

.

ƏTLİ NOXUDLU SOUS, İSTİ YEMEK RESEPTLERİ

Resept. 250 q. ət,. 1 xörək qaşığı yumuru düyü,. 1 xörək qaşığı tamat,. Yarım stəkan noxud,. 2 ədəd soğan,. 2 ədəd kartof. Sarıkök,. 1 diş sarımsaq,. 1 xörək qaşığı un,. 4-5 xörək qaşığı su,. Qırmızı bibər tozu,. Ət otu,

.

Düyü Salatı

Ərzaqlar. 2 kasa düyü. 1 kasa qarışıq yaşıl noxud. 2 budaq təzə soğan. ½ dəstə cəfəri. 8-10 ədəd gavalı turşusu. 1 kasa dənələnmiş qarğıdalı. 2 st. limon suyu. Zeytun yağı, duz, pul bibər. Hazırlanması. Təzə soğan və cəfər

.

Mərci mal əti şorbası Scrocchiarella restoran resepti

Tərkibi (1.8 L qazana). Yerkökü - 100 q. Qırmızı soğan - 150 q. Kərəviz - 60 q. Mal əti bonfili - 300 qr. Mərci - 120 q. Təzə bolqar bibəri - 200 q. Zeytun yağı - 50 q. Kərə yağı - 50 q. Pomidor sousu - 400 q. Soyulmuş sarımsa

.

Gürcü xingəli (foto resept)

Tərkibi:. Xəmir üçün:. 3 st. un. 1 . 1 yumurta. duz. İç üçün:. 250 qr yağlı qoyun əti. 200 qr mal əti. 3 baş soğan. Su. Qırmızı və qara istiot. duz. Hazırlanması:. Ələnmiş una ilıq su, yumurta, duz əlavə edib xəmir yoğrulu

turlar.az

geyim seçimi həkim məsləhəti qadin sayti öpüşmək qaydası praktik kişi üzükləri zaur ve gunay kosmetika sanama efsaneler arxadan olmag sirin qogal ginekoloq