Abşeron tortu

Abşeron tortuƏrzaqlar:Abşeron tortu

6 ədəd yumurta

2 st şəkər tozu

2 st un

1 st qoz ləpəsi

1ç.q sirkə

1 ç.q soda

1 paket vanil

Krem üçün:Abşeron tortu

1 ədəd qatılaşdırılmış süd

200-250 q kərə yağı

1/2 paket vanil (zövqə görə)

Tortu bəzəmək üçün:

Şokalad

Qoz ləpəsi

Hazırlanması:

Kremi hazırlamaq üçün: Qatılaşdırılmış süd ilə yağlı krem baxa bilərsiniz.

Bu ölçülərlə 2 lay bişirəcəyik. Bir lay üçün ölçülər aşağıdakı kimidir.

1 laya –  3 yumurta, 1 st şəkər tozu, 1 st un, 1/2 st qoz ləpəsi,

1/2 paket vanil, 1/2 ç.q soda, 1 ç.q sirkə

Qoz ləpəsini qazın üstündə tavada az qovururuq. Qoyuruq soyuyur.

Abşeron tortuƏvvəlcə 3 yumurtanın sarısını ağından ayırıb ağını mikserlə köpüklənənə qədər çalırıq.

Abşeron tortuYumurta ağının üstünə 1 st şəkər tozunu az-az əlavə edib yenə mikserlə çalırıq. Sonra sarıları əlavə edib çalırıq.

Abşeron tortuSodanı sirkə ilə qarışdırıb töküb mikserlə çalırıq.

Abşeron tortu1/2 st qozu bıçaqla doğrayıb töküb taxta qaşıqla qarışdırırıq.

Abşeron tortuVanili və ələnmiş unu əlavə edib taxta qaşıqla qarışdırırıq.

Abşeron tortuDiametri 26-28 sm olan qabın içinə kağız qoyub xəmiri tökürük.

Abşeron tortu180 dərəcədə qızdırılmış sobada 20-25 dəqiqəyə bişiririk.

Abşeron tortuBu qayda ilə ikinci layı da bişiririk. Tamam soyuduqdan sonra bıçaq vasitəsi ilə layları iki yerə bölürük.

Abşeron tortuLaylar tamam soyuduqdan sonra kremləyirik. Layları bir-bir qoyub aralarına krem çəkirik.

Abşeron tortuAbşeron tortuAbşeron tortu4-cü layı qoyub üstünü və tortun yanlarını kremləyirik.

Abşeron tortuYanlarını və üstünü şokalat və qoz qırıntıları ilə bəzəyirik. Şokaladı sürtgəcdən keçirib tortun yanlarına vururuq. Üstünü həm şokalad həm də qoz ləpəsi ilə bəzəyirik.( Krem vasitəsilə də gül və ya yazı qoyub bəzəyə bilərsiniz)

Abşeron tortuNuş olsun!

Mətbəx     Baxılıb: 6246   Tarix: 21 oktyabr 2013
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Ləzzətli və Ətirli Almalı Ördək Filesi

Restoranların menyusunda ördək ətindən hazırlanan dadlı və bahalı bir yemək növü. Lakin bu yeməyi restoranda yemək üçün xeyli miqdarda pul ödəməli olacaqsınız. Ördək filesi alma ilə inanılmaz dərəcədə ləzzətli, şirəli v

.

Badımcan Salatı

Fərqli dadı olan bu salatı hamıya hazırlamağı məsləhət görərdim. Əminəm ki, çox bəyəniləcək. Lazım olan ərzaqlar:. 4-5 ədəd orta boy badımcan. 3 ədəd pomidor. 1-2 ədəd bibər. 250 qr toyuq döş əti. keşniş. şüyüd. bitki yağı

.

Ənənəvi bolognese və parmigiano ilə Tagliatelle Salumeri aşbazın resepti Casale Luciano

Tərkibi (xidmət başına. Tagliatelle pastası (sarı) - 100 q. Bolonya sousu - 150 qr. Kərə yağı - 20 q. Əlavə zeytun yağı - 10 q. Parmesan pendir - 10 q. Yeməli duz - 0,2 q. Qara bibər qarğıdalı - 1 q. Toyuq suyu - 150 ml

.

Pendirli, göyərtili fəsəlinin resepti - Video resept

Tərkibi:. 600qr un (200qr-lıq stəkanla 4stəkan dolu 5 ci stəkanın 3 ). 400ml ilıq su 2 stəkan. 8 qram yaş maya (quru 1 silə çay qaşığı). İçliyi üçün:. 250qr ağ pendir. hərəsindən 1 dəstə- keşniş,şüyüd, göy soğan və yarı

.

Balqabaqlı Keks (Video)

Keçən yazımda sizə balqabaq püresinin reseptini yazmışdım. Bu gün isə onu istifadə edəcəyik və Amerikada bu fəsildə çox məşhur olan balqabaqlı keks bişirəcəyik. Bu keksin müxtəlif resepti var, mənim təqdim edəcəyim isə dəfələrl

.

Kiçik Qablarda Kükü

Hamının tanıdığı kükünü bu formada süfrəyə təqdim etsəniz əminəm ki, çox maraqlı və fərqli olacaq. Kiçik maffin qablarında sobada hazırlanan göyərti küküsü həm isti yemək, həm isti qəlyanaltı və ya qarnir kimi ət yeməklərini

.

Toyuqlu Qat-Qat Piroq

Əvvəlcə pendirli qarışıqdan 4 nazik biskvit hazırlanır. Sonra bu biskvitlərin arasına toyuqdan və ya hind quşundan hazırlanan farş yayılır, piroq folqa kağızına bükülür və sobaya verilir. Nəticədə ortaya maraqlı bir yemə

.

Şəfaverici Itburnu Içkisi – Resept

E vitamini ilə zəngin olan itburnu bitkisinin dəri üçün də faydalı olduğu məlum olub. Hətta bir çox dəriyə qulluq vasitələrinin tərkibinə itburnu ekstraktı və yağı əlavə edilir. Bu bitkini olduğu kimi yemək bir qədər çətindir

.

Balıqdan buğlama resepti

Tərkibi. Nərə balığı və ya ağ balıq - 370 qr. Kartof - 115 qr. Baş soğan - 80 qr. Sarı alça - 60 qr. Duz - 0,4 qr. Döyülmüş qara istiot - 0,3 qr. Hazirlama qaydasi. Balıq təmizlənir, yuyulur və qurulanır. Kartof, soğan təmizlənir

turlar.az

sonxeber.az aksessuarlar qadin dunyasi reseptler salatlar və qəlyanaltılar vətən haqqında bayatılar uz ucun cavanlasdirici maskalar dil haqqinda atalar sozleri kosmetika geyim xalqlar dostluğu metrosunun üstündə çox təcili mənzil satılır baldiza aid oğlan evine aid hakisda nizami gencevi