Ağzınızda əriyən saray halvası necə hazırlanır? Saray halvasının tam uyğunluğunda hiyləgərliyi

Ağzınızda əriyən saray halvası necə hazırlanır? Saray halvasının tam uyğunluğunda hiyləgərliyiİzmit bölgəsinə aid olan saray halvasını evdə sınamaq necə? Ağzınızda əriyən saray halvası çayla çox yaxşı gedir. Böyüklərimizin çox hazırladığı saray halvasının əsl tarixi Osmanlıdan gəlir. Bəs saray halvası necə hazırlanır?

Şərbətsiz şirniyyat sevənlərin bəyənəcəyi saray halvasını İzmitin yol kənarındakı bir çox dayanacaqda görə bilərsiniz. Ancaq izdihamlı qonaqlarınız üçün öz əllərinizlə hazırlamaq istəyirsinizsə, evdə sizin üçün saray halvasının reseptini sizinlə paylaşırıq. Halva, qidalandırıcı və ləzzətli bir qida qaynağı olaraq, əsrlər boyu Osmanlı ziyafətlərindən biri olmuş, bəziləri irmikdən, bəziləri isə undan hazırlanır. Depme halvası olaraq da bilinən bu ləzzətli deserti qonaqlarınıza məmnuniyyətlə xidmət edə bilərsiniz. Sınamaq istəyənlər üçün məqaləmizin detallarında olan materiallar və tikililər burada.

SARAY HALVA resepti:

MATERİALLAR

6 stəkan un
2 stəkan şəkər tozu
250 qram kərə yağı

Yuxarıdakılar üçün;

3 xörək qaşığı şəkər tozu

Xidmət üçün;

1 çay qaşığı zeytun yağı
FABRİKASİYA

Unu yapışmayan bir qazana tökün və qoxusu gələnə qədər aşağı istilikdə qızardın. Bu proses təxminən yarım saat çəkəcək.

Un yaxşı qovrulduqdan sonra ocağı söndürün və 15 dəqiqə istirahət edin.

Sonra şəkər tozu əlavə edin və bir qaşıq köməyi ilə unla birləşməsini təmin edin.
Sonra kərə yağını aşağı istilikdə əridin, qaynatmayın. Kərə yağı əriyən kimi istidən çıxarın.

Un qarışığına kərə yağı əlavə edin. və əllərinizlə yaxşıca yoğurun.

Sobadan halvanı götürün, düz bir şüşə qaba tökün və bərabər kəsin.

Halva hələ isti ikən kəsilməlidir.

Bəzəmək üçün üzərinə şəkər tozu səpdikdən sonra xidmət edə bilərsiniz.

Nuş olsun...

Mətbəx     Baxılıb: 1756   Tarix: 31 iyul 2021
f Paylaş


Ustalar.az ustalar sayti

Oxşar xəbərlər

.

Fərqli Dad: Sobada Kartof Dolması

Hər birimizin mətbəxində olan kartofdan bir çox yeməklər hazırlanır. Bəs kartofdan hazırlanan dolma yemisinizmi? Klassik dolmalardan fərqli olaraq asan hazırlanır və dadlı bir yeməkdir. hər kəsin bəyənəcəyi sobada karof dolmasını

.

Badımcan Salatı

Fərqli dadı olan bu salatı hamıya hazırlamağı məsləhət görərdim. Əminəm ki, çox bəyəniləcək. Lazım olan ərzaqlar:. 4-5 ədəd orta boy badımcan. 3 ədəd pomidor. 1-2 ədəd bibər. 250 qr toyuq döş əti. keşniş. şüyüd. bitki yağı

.

Gül kələmi pendirlə

Gül kələmi ən faydalı tərəvəzlərdən biridir. Təəssüf ki, bizdə bu tərəvəzdən az istifadə olunur. Bu gün biz sizə çox dadlı və faydalı yemək reseptini təqdim edirik - gül kələmi pendirlə. Lazım olan məhsullar:. - gül kələm

.

Kəsmikli Bananli Tort

Ərzaqlar. 4 yumurta . 350 qram şəkər . 180 qram un . 5 xörək q. kakao tozu . 1 paket qabartma tozu . 4 xörək q. qaynar su . 250 qram kəsmik . 15 qram jelatin . 500 qram 33 %-li qaymaq . 4 ədəa banan . 100 qram tünd şokolad

.

Portağallı Toyuq Balqabağı Tarifi

Portağallı Toyuq Balqabağı Tarifi üçün Tərkibi. toyuq barabanı. limon. Narıncı. diş. sarımsaq. çay qaşığı. duz. bir. çay qaşığı. qara istiot. bir. çay qaşığı. zerdeçal. bir. desert qaşığı. yer qırmızı bibər. Narıncı. təz

.

Naxçıvan Mətbəxinin Ləziz Təamı: Heyva Dolması

Naxçıvan mətbəxinə məxsus qoyun ətindən heyva dolmasının reseptini təqdim edir. Tərkibi:. 200 qr qoyun əti. 1 ədəd soğan. 100 qr keşniş. duz, istiot. sarıçiçək. heyva. Hazırlanma qaydası:. İlk öncə heyvanı yaxşıca yuyun

.

Dadı Damağınızdan Getməyəcək Tünbəki Dolması

Dadı Damağınızdan Getməyəcək Tünbəki Dolması. Author: Selcan Xatun. Category: Ət Yeməkləri. Cuisine: Azərbaycan Mətbəxi. Yields:. 1 Serving. Qədim və zəngin Azərbaycan mətbəxinin adından və dadından xəbərsiz olduğumuz bölgələrin

.

Yumurtalı ət ruleti (foto resept)

Tərkibi:. Farş- 500 q. Soğan- 1 ədəd. Sarımsaq- 1 diş. "Best cow" kərə yağı- 50 q. Şüyüd- 1 dəstə. Yumurta- 3 ədəd. Duz-istiot. Hazırlanması:. Soğanı xırda-xırda doğrayıb kərə yağında ızarana qədər bişiririk. Soğanı

.

Asan Və Ləzzətli: 300 Kaloridən çox Olmayan 7 Yemək

Karnabahar gratin. Kalori - təxminən 250 kalori. Tərkibi:. Gül kələmi - 1 ədəd. Süd - 0,5 l. Krem - 100 ml. Sarımsaq - 3 diş. Sərt pendir - 100 q. Kərə yağı - 25 q. Dadmaq üçün duz. Zövqə görə üyüdülmüş ağ istiot. Pişirm

turlar.az

qis geyimləri 2025 həkim məsləhəti yaz geyimleri 2025 estetik gözəllik mede siresi veten haqqinda insa is qurmagin yollari kosmetika maya maskasi bahar novruz bayramına aid bakışta efsaneler kahfe falı