Ağzınızda əriyən saray halvası necə hazırlanır? Saray halvasının tam uyğunluğunda hiyləgərliyi
İzmit bölgəsinə aid olan saray halvasını evdə sınamaq necə? Ağzınızda əriyən saray halvası çayla çox yaxşı gedir. Böyüklərimizin çox hazırladığı saray halvasının əsl tarixi Osmanlıdan gəlir. Bəs saray halvası necə hazırlanır?
Şərbətsiz şirniyyat sevənlərin bəyənəcəyi saray halvasını İzmitin yol kənarındakı bir çox dayanacaqda görə bilərsiniz. Ancaq izdihamlı qonaqlarınız üçün öz əllərinizlə hazırlamaq istəyirsinizsə, evdə sizin üçün saray halvasının reseptini sizinlə paylaşırıq. Halva, qidalandırıcı və ləzzətli bir qida qaynağı olaraq, əsrlər boyu Osmanlı ziyafətlərindən biri olmuş, bəziləri irmikdən, bəziləri isə undan hazırlanır. Depme halvası olaraq da bilinən bu ləzzətli deserti qonaqlarınıza məmnuniyyətlə xidmət edə bilərsiniz. Sınamaq istəyənlər üçün məqaləmizin detallarında olan materiallar və tikililər burada.
SARAY HALVA resepti:
MATERİALLAR
6 stəkan un
2 stəkan şəkər tozu
250 qram kərə yağı
Yuxarıdakılar üçün;
3 xörək qaşığı şəkər tozu
Xidmət üçün;
1 çay qaşığı zeytun yağı
FABRİKASİYA
Unu yapışmayan bir qazana tökün və qoxusu gələnə qədər aşağı istilikdə qızardın. Bu proses təxminən yarım saat çəkəcək.
Un yaxşı qovrulduqdan sonra ocağı söndürün və 15 dəqiqə istirahət edin.
Sonra şəkər tozu əlavə edin və bir qaşıq köməyi ilə unla birləşməsini təmin edin.
Sonra kərə yağını aşağı istilikdə əridin, qaynatmayın. Kərə yağı əriyən kimi istidən çıxarın.
Un qarışığına kərə yağı əlavə edin. və əllərinizlə yaxşıca yoğurun.
Sobadan halvanı götürün, düz bir şüşə qaba tökün və bərabər kəsin.
Halva hələ isti ikən kəsilməlidir.
Bəzəmək üçün üzərinə şəkər tozu səpdikdən sonra xidmət edə bilərsiniz.
Nuş olsun...
f Paylaş