Albalılı plov

Albalılı plovƏrzaqlar:Albalılı plov

5 st uzun düyü

1 k.q qoyun əti

4 xq əridilmiş kərə yağı

3 ədəd baş soğan

1 st tumu çixarilmiş albalı

1/5 c.q darçın

Duz

Istiot

Qazmaq üçün

3 x.q qatıq

1 ədəd yumurta

Hazırlanması:

Əvvəlcə düyünü 5-6 dəfə yuduqdan sonra ilıq suda qoyuruq.

Albalının tumunu çıxardırıq.

Albalılı plovƏti xırda hissələrə böldükdən sonra yuyuruq.Üstünə su əlavə edib hazır olana qədər bişiririk. Əvvəl suyu qaynamağa başlayanda kəfini yığırıq. Bişməyə yaxın duz tökürük. Soğanın qabığını soyub yuyub dörd yerə bölüb nazik doğrayırıq.

Albalılı plovSoğanın üstünə yağ və duz töküb qızılı rəngdə olana qədər qızardırıq.

Albalılı plovQızardılmış soğanın üstünə bişmiş əti töküb 5-10 dəqiqə qovururuq. Üstünə duz, istiot və darçın səpirik.

Albalılı plovGilasın yarısını əlavə edib 10-15 dəqiqə vam odda bişiririk.

Albalılı plovBöyük qazanda su qoyuruq. Suya duz tökürük. (5 litrlik qazana 2-dolu x.q duz) Qaynayanda yuyulmuş düyünü toküb bişiririk.Düyünü tökən kimi qarışdırın ki, bir birinə yapışmasın.Düyü tam bişməmiş onu süzmək istəyəndə qalan çilası əlavə edib qarışdırıb süzürük.

Albalılı plovQazmağı hazırlayırıq. Qatıq ilə yumurtanı çalırıq.

Albalılı plovQazana az yağ töküb əridirik.

Albalılı plovBişmiş düyüdən az töküb qatıq qarışığı əlavə edib, qazanın dibinə 1 sm qalınlıqda yayıb tarazlayırıq. Qazmağa gilasları tökmürük.

Albalılı plovDüyüdən az tökürük.

Albalılı plovQovurduğumuz albalılı əti tökürük.

Albalılı plovQalan düyünü ətin üstünə əlavə edib yağ töküb dəm almağa qoyuruq. Aş 1 saata dəm alacaq. Düyüyə zövqə görə istəsəniz zirə tökə bilərsiniz.

Albalılı plovAşı süfrəyə verdikdə boşqaba təpəcik şəklində düyü çəkilir, üstünə ət qovurması, qazmaq qoyulur və yağ tökülür.

Albalılı plovNuş olsun!

Mətbəx     Baxılıb: 5615   Tarix: 07 oktyabr 2013
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Toyuq əriştə şorbası

Hamı bilir ki, hamı sağlam olmaq üçün hər gün ilk yeməkləri yeməlidir. Toyuq şorbaları əla sağlam bir yemək seçimidir. Müxtəlif şorbalar var - düyü ilə, qarabaşaq yarması, əriştə və ya kartof ilə. İndi demək olar ki, hə

.

Naxçıvan Mətbəxinin Ləziz Təamı: Heyva Dolması

Naxçıvan mətbəxinə məxsus qoyun ətindən heyva dolmasının reseptini təqdim edir. Tərkibi:. 200 qr qoyun əti. 1 ədəd soğan. 100 qr keşniş. duz, istiot. sarıçiçək. heyva. Hazırlanma qaydası:. İlk öncə heyvanı yaxşıca yuyun

.

Qaraciyərin dadlı bişirilməsinin QAYDALARI

Qaraciyəri dadlı bişirmək üçün bəzi vacib qaydaları bilmək lazımdır. 1. İlk növbədə qaraciyər təzə olmalıdır. Yaxşı qaraciyər yumşaq, elastik, nəm və parlaq olur. Qaraciyərin üzərində qan laxtaları, yaşıl ləkələr olmamalıdır

.

Şimal bölgəsinin ən fərqli yeməklərindən biri

Sürhüllü Azərbaycanın şimal-qərb zonasına, əsasən Qax, (İlisu, Sarıbaş, Ağçay, Qaşqaçay), Zaqatala və Balakən rayonlarına, qismən Quba, Xaçmaz və Gəncəbasar bölgələrinə məxsus xəmir yeməyidir. Xüsusilə qış aylarında yeyilə

.

Pendirli, göyərtili fəsəlinin resepti - Video resept

Tərkibi:. 600qr un (200qr-lıq stəkanla 4stəkan dolu 5 ci stəkanın 3 ). 400ml ilıq su 2 stəkan. 8 qram yaş maya (quru 1 silə çay qaşığı). İçliyi üçün:. 250qr ağ pendir. hərəsindən 1 dəstə- keşniş,şüyüd, göy soğan və yarı

.

Balqabaqlı Keks (Video)

Keçən yazımda sizə balqabaq püresinin reseptini yazmışdım. Bu gün isə onu istifadə edəcəyik və Amerikada bu fəsildə çox məşhur olan balqabaqlı keks bişirəcəyik. Bu keksin müxtəlif resepti var, mənim təqdim edəcəyim isə dəfələrl

.

Tuna balıqlı sendviç

Tərkibi. 50 qr konservləşdirilmiş Tuna balığı. 3 xörək qaşığı mayonez. 1 bibər. 1 soğan. duz. istiot. 1-2 pomidor. dilimlənmiş çörək. holland pendiri. 1 xörək qaşığı limon suyu. Hazirlama qaydasi. Tuna balığını konservdə

.

Balıqdan buğlama resepti

Tərkibi. Nərə balığı və ya ağ balıq - 370 qr. Kartof - 115 qr. Baş soğan - 80 qr. Sarı alça - 60 qr. Duz - 0,4 qr. Döyülmüş qara istiot - 0,3 qr. Hazirlama qaydasi. Balıq təmizlənir, yuyulur və qurulanır. Kartof, soğan təmizlənir

.

Portağallı Toyuq Balqabağı Tarifi

Portağallı Toyuq Balqabağı Tarifi üçün Tərkibi. toyuq barabanı. limon. Narıncı. diş. sarımsaq. çay qaşığı. duz. bir. çay qaşığı. qara istiot. bir. çay qaşığı. zerdeçal. bir. desert qaşığı. yer qırmızı bibər. Narıncı. təz

turlar.az

sonxeber.az qaşların formalari geyim necə seçməli yemek reseptleri 2024 cu ilin modasi körpə və ona qulluq biliye aid atalar sozleri infarkt elametleri nizami gəncəvi novruza aid hakışta zəhmət vetene aid bayatilar qurd ve quzu