Almalı piroqun hazırlanma qaydası

Almalı piroqun hazırlanma qaydasıTərkibi:
Xəmir üçün:

● Un (buğda) - 320 qr.
● Yumurta (toyuq) sarısı - 3 ədəd
● Yağ (kərə) - 200 qr.
● Toz (qabartma) - 1 x.q.
● Şəkər tozu - 125 qr.

İçlik üçün:
● Yumurta (toyuq) ağı - 3 ədəd
● Alma - 500 qr.
● Şəkər tozu - 100 qr.
● Kirşan (şəkər) - 100 qr.

Hazırlanması:
1) Kərə yağını iri gözlü sürtgəcdən keçirin. Yumurta sarılarını şəkər tozu ilə çalın. Alınan kütləni yağ ilə qarışdırın;

2) Qabartma tozu və un əlavə edin, xəmir yoğurun. Xəmiri buzxanaya qoyun;

3) Almaların qabığını soyun, xırda doğrayın, şəkər tozu ilə qarışdırın. Yumurta ağlarını şəkər kirşanı ilə bərk köpük alınana qədər çalın;

4) Xəmiri 3 hissəyə bölün: 2 eyni böyük və 1 kiçik;

5) Formanı yağlayın, böyük hissə xəmirin birini sürtgəcdən keçirin, üzərinə almaları əlavə edin, üzərinə ikinci böyük hissə xəmiri sürtgəcdən keçirin, sonra yumurta ağlarını xəmirin üstünə tökün, üzərinə kiçik hissə xəmiri sürtgəcdən keçirin;

6) 180 dərəcə qızdırılmış SOBAda 30 dəq. bişirin. SOBAda soyudun.

Mətbəx     Baxılıb: 3091   Tarix: 01 mart 2017
f Paylaş

Turlar.az

Oxşar xəbərlər

.

Badımcan Salatı

Fərqli dadı olan bu salatı hamıya hazırlamağı məsləhət görərdim. Əminəm ki, çox bəyəniləcək. Lazım olan ərzaqlar:. 4-5 ədəd orta boy badımcan. 3 ədəd pomidor. 1-2 ədəd bibər. 250 qr toyuq döş əti. keşniş. şüyüd. bitki yağı

.

Mərci mal əti şorbası Scrocchiarella restoran resepti

Tərkibi (1.8 L qazana). Yerkökü - 100 q. Qırmızı soğan - 150 q. Kərəviz - 60 q. Mal əti bonfili - 300 qr. Mərci - 120 q. Təzə bolqar bibəri - 200 q. Zeytun yağı - 50 q. Kərə yağı - 50 q. Pomidor sousu - 400 q. Soyulmuş sarımsa

.

Toyuq əriştə şorbası

Hamı bilir ki, hamı sağlam olmaq üçün hər gün ilk yeməkləri yeməlidir. Toyuq şorbaları əla sağlam bir yemək seçimidir. Müxtəlif şorbalar var - düyü ilə, qarabaşaq yarması, əriştə və ya kartof ilə. İndi demək olar ki, hə

.

Qarğıdalı keksi

Tərkibi. 1 litr süd. 250 qr qarğıdalı unu. 120 qr şəkər tozu. 50 qr yağ. 3 ədəd yumurta. ½ vanil çubuğu. 3-4 dilim təzə ananas (və ya konservi)

.

Pomidorlu tart resepti

Tərkibi. 250 qr un. ½ çay qaşığı qabartma tozu. 100 ml günəbaxan yağı. 100 ml ilıq su. 150 qr holland pendiri. 4 ədəd pomidor. ½ xörək qaşığı zeytun yağı. 2 çay qaşığı xardal. 1 çay qaşığı kəklikotu. 1 çay qaşığı duz

.

Kiçik Qablarda Kükü

Hamının tanıdığı kükünü bu formada süfrəyə təqdim etsəniz əminəm ki, çox maraqlı və fərqli olacaq. Kiçik maffin qablarında sobada hazırlanan göyərti küküsü həm isti yemək, həm isti qəlyanaltı və ya qarnir kimi ət yeməklərini

.

Asan Və Ləzzətli: 300 Kaloridən çox Olmayan 7 Yemək

Karnabahar gratin. Kalori - təxminən 250 kalori. Tərkibi:. Gül kələmi - 1 ədəd. Süd - 0,5 l. Krem - 100 ml. Sarımsaq - 3 diş. Sərt pendir - 100 q. Kərə yağı - 25 q. Dadmaq üçün duz. Zövqə görə üyüdülmüş ağ istiot. Pişirm

.

Naxçıvan Mətbəxinin Ləziz Təamı: Heyva Dolması

Naxçıvan mətbəxinə məxsus qoyun ətindən heyva dolmasının reseptini təqdim edir. Tərkibi:. 200 qr qoyun əti. 1 ədəd soğan. 100 qr keşniş. duz, istiot. sarıçiçək. heyva. Hazırlanma qaydası:. İlk öncə heyvanı yaxşıca yuyun

.

Toyuqlu Qat-Qat Piroq

Əvvəlcə pendirli qarışıqdan 4 nazik biskvit hazırlanır. Sonra bu biskvitlərin arasına toyuqdan və ya hind quşundan hazırlanan farş yayılır, piroq folqa kağızına bükülür və sobaya verilir. Nəticədə ortaya maraqlı bir yemə

turlar.az

sonxeber.az makiyaj etmek qaydalari qaşların formalari gelinlikler uşaqlara yemək hazırlama xiyarın faydaları piroq reseptləri mede tursusu kosmetika əqrəb sevgi hamilelik bayatı qizlar