Almalı piroqun hazırlanma qaydası
Tərkibi:
Xəmir üçün:
● Un (buğda) - 320 qr.
● Yumurta (toyuq) sarısı - 3 ədəd
● Yağ (kərə) - 200 qr.
● Toz (qabartma) - 1 x.q.
● Şəkər tozu - 125 qr.
İçlik üçün:
● Yumurta (toyuq) ağı - 3 ədəd
● Alma - 500 qr.
● Şəkər tozu - 100 qr.
● Kirşan (şəkər) - 100 qr.
Hazırlanması:
1) Kərə yağını iri gözlü sürtgəcdən keçirin. Yumurta sarılarını şəkər tozu ilə çalın. Alınan kütləni yağ ilə qarışdırın;
2) Qabartma tozu və un əlavə edin, xəmir yoğurun. Xəmiri buzxanaya qoyun;
3) Almaların qabığını soyun, xırda doğrayın, şəkər tozu ilə qarışdırın. Yumurta ağlarını şəkər kirşanı ilə bərk köpük alınana qədər çalın;
4) Xəmiri 3 hissəyə bölün: 2 eyni böyük və 1 kiçik;
5) Formanı yağlayın, böyük hissə xəmirin birini sürtgəcdən keçirin, üzərinə almaları əlavə edin, üzərinə ikinci böyük hissə xəmiri sürtgəcdən keçirin, sonra yumurta ağlarını xəmirin üstünə tökün, üzərinə kiçik hissə xəmiri sürtgəcdən keçirin;
6) 180 dərəcə qızdırılmış SOBAda 30 dəq. bişirin. SOBAda soyudun.
f Paylaş








Balkonda paltar qurudursansa iki dəfə düşün
Məşhur serialın çəkildiyi ev satışa çıxarıldı - FOTOLAR
Keçmiş qayınanam üçün darıxıram' - Çinarədən etiraf
Gecələr tez-tez ayılırsınıza - Bu qidalardan yeyin
Moldova bir illik fasilədən sonra 'Avroviziya' səhnəsinə qayıdır
Bir gün səninlə qovuşacağıq' - Zenfira vəfat edən anasından yazdı
Aspirinin diabetə də xeyri var imiş
Diş fırçalayarkən edilən 4 SƏHV
Heyvanlardan yoluxur, qızdırmayla başlayır - Ölümcül xəstəlik yayıldı
Ev heyvanı ilə eyni yataqda yatanlara ciddi xəbərdarlıq
Əri Səidənin mülklərini mənimsəyib? - İDDİA
Məşhur aktrisanın qardaşı fəciəvi şəkildə vəfat etdi
Almaz Ələsgərli illər sonra klip çəkdirir
Məşhur aktyor vəfat etdi
Üzünüzün daha gənc görünməsi üçün dodaq boyası necə seçilməlidir?