Almalı piroqun hazırlanma qaydası

Almalı piroqun hazırlanma qaydasıTərkibi:
Xəmir üçün:

● Un (buğda) - 320 qr.
● Yumurta (toyuq) sarısı - 3 ədəd
● Yağ (kərə) - 200 qr.
● Toz (qabartma) - 1 x.q.
● Şəkər tozu - 125 qr.

İçlik üçün:
● Yumurta (toyuq) ağı - 3 ədəd
● Alma - 500 qr.
● Şəkər tozu - 100 qr.
● Kirşan (şəkər) - 100 qr.

Hazırlanması:
1) Kərə yağını iri gözlü sürtgəcdən keçirin. Yumurta sarılarını şəkər tozu ilə çalın. Alınan kütləni yağ ilə qarışdırın;

2) Qabartma tozu və un əlavə edin, xəmir yoğurun. Xəmiri buzxanaya qoyun;

3) Almaların qabığını soyun, xırda doğrayın, şəkər tozu ilə qarışdırın. Yumurta ağlarını şəkər kirşanı ilə bərk köpük alınana qədər çalın;

4) Xəmiri 3 hissəyə bölün: 2 eyni böyük və 1 kiçik;

5) Formanı yağlayın, böyük hissə xəmirin birini sürtgəcdən keçirin, üzərinə almaları əlavə edin, üzərinə ikinci böyük hissə xəmiri sürtgəcdən keçirin, sonra yumurta ağlarını xəmirin üstünə tökün, üzərinə kiçik hissə xəmiri sürtgəcdən keçirin;

6) 180 dərəcə qızdırılmış SOBAda 30 dəq. bişirin. SOBAda soyudun.

Mətbəx     Baxılıb: 3150   Tarix: 01 mart 2017
f Paylaş


Turlar.az

Oxşar xəbərlər

.

Keçi pendirli armud salatı

Lazım olan ərzaqlar. 50 qr keçi pendiri. 2 ədəd armud. 2 dəstə kahı. 2-3 xörək qaşığı xırdalanmış qoz. 2 çay qaşığı bal. 1 xörək qaşığı zeytun yağı. Limon şirəsi. Hazırlanması :. İlk əvvəl qrmudu fal-fal doğrayın. Zeytu

.

Qədim yeməyimiz xaşlama resepti

Tərkibi:. 1 kq sümüklü ət (qoyun,quzu və ya mal). 5 ədədsoğan. 7 ədəd kartof. 3-4 ədəd bolqar bibəri. 2-3 ədəd pomidor. 2 ədəd dəfnə yarpağı. 1 çimdik qırmızı acı bibər tozu. duz, istiot. Hazırlanması:. İlk öncə ətı doğrayı

.

Balıqdan buğlama resepti

Tərkibi. Nərə balığı və ya ağ balıq - 370 qr. Kartof - 115 qr. Baş soğan - 80 qr. Sarı alça - 60 qr. Duz - 0,4 qr. Döyülmüş qara istiot - 0,3 qr. Hazirlama qaydasi. Balıq təmizlənir, yuyulur və qurulanır. Kartof, soğan təmizlənir

.

Toyuq əriştə şorbası

Hamı bilir ki, hamı sağlam olmaq üçün hər gün ilk yeməkləri yeməlidir. Toyuq şorbaları əla sağlam bir yemək seçimidir. Müxtəlif şorbalar var - düyü ilə, qarabaşaq yarması, əriştə və ya kartof ilə. İndi demək olar ki, hə

.

Şəfaverici Itburnu Içkisi – Resept

E vitamini ilə zəngin olan itburnu bitkisinin dəri üçün də faydalı olduğu məlum olub. Hətta bir çox dəriyə qulluq vasitələrinin tərkibinə itburnu ekstraktı və yağı əlavə edilir. Bu bitkini olduğu kimi yemək bir qədər çətindir

.

Ləzzətə hopdurulmuşdur: Fan Kartof Resepti

Fan Kartof Resepti üçün Tərkibi. 4. orta ölçü. kartof. 5. yemək qaşığı. kərə yağı. bir. diş. sarımsaq. bir. desert qaşığı. duz. 3-4. filial. rozmarin (istədiyiniz kimi). bir. çay qaşığı. təzə doğranmış qara bibər. İkinc

.

ƏTLİ NOXUDLU SOUS, İSTİ YEMEK RESEPTLERİ

Resept. 250 q. ət,. 1 xörək qaşığı yumuru düyü,. 1 xörək qaşığı tamat,. Yarım stəkan noxud,. 2 ədəd soğan,. 2 ədəd kartof. Sarıkök,. 1 diş sarımsaq,. 1 xörək qaşığı un,. 4-5 xörək qaşığı su,. Qırmızı bibər tozu,. Ət otu,

.

BALQABAQ VƏ BİSKVİTLİ TORT RESEPTİ

Tərkibi:. 3-4 dilim iri balqabaq. 2,5 stəkan şəkər tozu. 1 litr süd. 3 xörək qaşığı un. 1 xörək qaşığı nişasta. 1/2 paket marqarin. 1 paket vanil. 200 qram qoz ləpəsi. 100 qram fındıq. 3 paket biskvit (peçenye). Hazırlanması:

.

Şimal bölgəsinin ən fərqli yeməklərindən biri

Sürhüllü Azərbaycanın şimal-qərb zonasına, əsasən Qax, (İlisu, Sarıbaş, Ağçay, Qaşqaçay), Zaqatala və Balakən rayonlarına, qismən Quba, Xaçmaz və Gəncəbasar bölgələrinə məxsus xəmir yeməyidir. Xüsusilə qış aylarında yeyilə

turlar.az

sonxeber.az geyim şəkilləri yay geyimləri 2024 geyim dəbləri qaslar hekayələr sevgi arıqlama sirləri ilhamə qasımova qız bürcü sac modelleri faydalı məsləhətlər aslan dolca