Asan və əlverişli piroq

Asan və əlverişli piroqBu piroqu hazırlamaq çox asan və əlverişlidir. Bunun üçün:
*3 yumurta *1 stəkan pesok *1 stəkan qatıq
*1 çay qaşığı soda * 2 xörək qaşığı əridilmiş yağ
*2 stəkan un *vanil *1 apelsin və ya limon *cem
Əvvəlcə 3 yumurta və 1 stəkan pesoku mikserdə yaxşıca qarışdırırıq. Elə qarışmalıdır ki, pesok tam qarışsın. Sonra 1stəkan qatıq götürürük və stəkanın içinə 1 çay qaşığı soda tökürük və çalısana qədər əvvəlki yumurta və pesok qarışığının üzərinə tuturuq, çünki soda və qatıq qarışdıqca qatığın həcmi sanki artır və stəkandan daşmağa başlayır. Sonra qatığı da həmin yumurta qarışığının içərisinə töküb mikserlə yenidən yaxşıca qarışdırırıq. Ardınca 2 xörək qaşığı yağ tökürük yağı da mikserlə qarışdırından sonra 2 stəkan un və vanil tökurun və yenidən tam həll olana qədər qarışdırıb əvvəlcədən hazırlanmış qabı yağlayıb hemin qarışığı tökürük. Çalışmalıyıq ki, tökülən qab piroq nə səkildə olmasını istıyirsinizsə, o ölçüdə olsun (yumuru olsa daha yaxşı olar). Tez-tez açıb baxmaq lazım deyil. Tez-tez açsaz xəmir yaxşı şişməyəcək. İstiliyini çalışın aşağı edəsiz, çunki içərisi bişməmiş yana bilər. Üzü qızaranda piroqun nazik çöplə. məsələn kibrit çöpüylə piroqun mərkəzi hissəsini yoxlayırıq çöp xəmirli olmazsa onda çıxarmaq lazımdır. Əgər xəmir olduğunu hiss edirsinizsə, hərarəti aşağı edin ki, yanmasın. Soyuduqdan sonra piroqu tam ortadan yarı bölün və içərisindən 1 az oxantı götürün ki, piroqun ustünə vurasınız. Piroqun içərisinə cem və apelsin olmasa limonun qabığını xırda doğrayıb, cemlə qatırıq və 2 hissəyə böldüyümüz piroqu 1 qaba qoyub hər tərəfinə eyni dərəcədə cem və apelsin qarışığını əlavə edib piroqun üst hissəsini üzərinə qoyuruq. Ona da cem qarışığımızı əlavə etdikdən sonra əvvəlcədən piroqdan götürdüyümüz oxantını piroqun üzərinə bəzək kimi vururuq. Bu çox dadlı və çox insanların bəyəndiyi piroqlardan biridir. Nuş olsun!!!

Mətbəx     Baxılıb: 7504   Tarix: 17 noyabr 2014
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

BALQABAQ VƏ BİSKVİTLİ TORT RESEPTİ

Tərkibi:. 3-4 dilim iri balqabaq. 2,5 stəkan şəkər tozu. 1 litr süd. 3 xörək qaşığı un. 1 xörək qaşığı nişasta. 1/2 paket marqarin. 1 paket vanil. 200 qram qoz ləpəsi. 100 qram fındıq. 3 paket biskvit (peçenye). Hazırlanması:

.

ƏTLİ NOXUDLU SOUS, İSTİ YEMEK RESEPTLERİ

Resept. 250 q. ət,. 1 xörək qaşığı yumuru düyü,. 1 xörək qaşığı tamat,. Yarım stəkan noxud,. 2 ədəd soğan,. 2 ədəd kartof. Sarıkök,. 1 diş sarımsaq,. 1 xörək qaşığı un,. 4-5 xörək qaşığı su,. Qırmızı bibər tozu,. Ət otu,

.

Mayonezli Çiyələk Piroqu

Bizim mayonezə olan sevgimizi izah etmək çətindir, amma bu reallıqdır ki, mətbəximizdə mayonez həmişə geniş istifadə olunub. Çox az adam bilir ki, mayonezlə təkcə salatlar hazırlamaq olmur. Ondan həmçinin şirniyyatlarda d

.

Amosov pastası – zehin və ürək üçün təbii gücləndirici

Akademik Amosov əməliyyat olunan xəstələr üçün əməliyyatdan sonra orqanizmin tez surətdə bərpası və güclənməsi üçün gücləndirici qarışım tövsiyə edir. Mikroelementlər və minerallar qaynağı olan bu qarışımın reseptini təqdi

.

Şimal bölgəsinin ən fərqli yeməklərindən biri

Sürhüllü Azərbaycanın şimal-qərb zonasına, əsasən Qax, (İlisu, Sarıbaş, Ağçay, Qaşqaçay), Zaqatala və Balakən rayonlarına, qismən Quba, Xaçmaz və Gəncəbasar bölgələrinə məxsus xəmir yeməyidir. Xüsusilə qış aylarında yeyilə

.

Portağallı Toyuq Balqabağı Tarifi

Portağallı Toyuq Balqabağı Tarifi üçün Tərkibi. toyuq barabanı. limon. Narıncı. diş. sarımsaq. çay qaşığı. duz. bir. çay qaşığı. qara istiot. bir. çay qaşığı. zerdeçal. bir. desert qaşığı. yer qırmızı bibər. Narıncı. təz

.

Naxçıvan Mətbəxinin Ləziz Təamı: Heyva Dolması

Naxçıvan mətbəxinə məxsus qoyun ətindən heyva dolmasının reseptini təqdim edir. Tərkibi:. 200 qr qoyun əti. 1 ədəd soğan. 100 qr keşniş. duz, istiot. sarıçiçək. heyva. Hazırlanma qaydası:. İlk öncə heyvanı yaxşıca yuyun

.

Ləzzətə hopdurulmuşdur: Fan Kartof Resepti

Fan Kartof Resepti üçün Tərkibi. 4. orta ölçü. kartof. 5. yemək qaşığı. kərə yağı. bir. diş. sarımsaq. bir. desert qaşığı. duz. 3-4. filial. rozmarin (istədiyiniz kimi). bir. çay qaşığı. təzə doğranmış qara bibər. İkinc

.

Asan Və Ləzzətli: 300 Kaloridən çox Olmayan 7 Yemək

Karnabahar gratin. Kalori - təxminən 250 kalori. Tərkibi:. Gül kələmi - 1 ədəd. Süd - 0,5 l. Krem - 100 ml. Sarımsaq - 3 diş. Sərt pendir - 100 q. Kərə yağı - 25 q. Dadmaq üçün duz. Zövqə görə üyüdülmüş ağ istiot. Pişirm

turlar.az

sonxeber.az=https://sonxeber.az=sonxeber.az kosmetoloq yay kolleksiyasi yaz geyimleri 2025 sevgi üz və bədənə qulluq yaz geyimleri makaronlar sanamalar sirin qogal aysel yumurta muellim seiri