Asan və əlverişli piroq

Asan və əlverişli piroqBu piroqu hazırlamaq çox asan və əlverişlidir. Bunun üçün:
*3 yumurta *1 stəkan pesok *1 stəkan qatıq
*1 çay qaşığı soda * 2 xörək qaşığı əridilmiş yağ
*2 stəkan un *vanil *1 apelsin və ya limon *cem
Əvvəlcə 3 yumurta və 1 stəkan pesoku mikserdə yaxşıca qarışdırırıq. Elə qarışmalıdır ki, pesok tam qarışsın. Sonra 1stəkan qatıq götürürük və stəkanın içinə 1 çay qaşığı soda tökürük və çalısana qədər əvvəlki yumurta və pesok qarışığının üzərinə tuturuq, çünki soda və qatıq qarışdıqca qatığın həcmi sanki artır və stəkandan daşmağa başlayır. Sonra qatığı da həmin yumurta qarışığının içərisinə töküb mikserlə yenidən yaxşıca qarışdırırıq. Ardınca 2 xörək qaşığı yağ tökürük yağı da mikserlə qarışdırından sonra 2 stəkan un və vanil tökurun və yenidən tam həll olana qədər qarışdırıb əvvəlcədən hazırlanmış qabı yağlayıb hemin qarışığı tökürük. Çalışmalıyıq ki, tökülən qab piroq nə səkildə olmasını istıyirsinizsə, o ölçüdə olsun (yumuru olsa daha yaxşı olar). Tez-tez açıb baxmaq lazım deyil. Tez-tez açsaz xəmir yaxşı şişməyəcək. İstiliyini çalışın aşağı edəsiz, çunki içərisi bişməmiş yana bilər. Üzü qızaranda piroqun nazik çöplə. məsələn kibrit çöpüylə piroqun mərkəzi hissəsini yoxlayırıq çöp xəmirli olmazsa onda çıxarmaq lazımdır. Əgər xəmir olduğunu hiss edirsinizsə, hərarəti aşağı edin ki, yanmasın. Soyuduqdan sonra piroqu tam ortadan yarı bölün və içərisindən 1 az oxantı götürün ki, piroqun ustünə vurasınız. Piroqun içərisinə cem və apelsin olmasa limonun qabığını xırda doğrayıb, cemlə qatırıq və 2 hissəyə böldüyümüz piroqu 1 qaba qoyub hər tərəfinə eyni dərəcədə cem və apelsin qarışığını əlavə edib piroqun üst hissəsini üzərinə qoyuruq. Ona da cem qarışığımızı əlavə etdikdən sonra əvvəlcədən piroqdan götürdüyümüz oxantını piroqun üzərinə bəzək kimi vururuq. Bu çox dadlı və çox insanların bəyəndiyi piroqlardan biridir. Nuş olsun!!!

Mətbəx     Baxılıb: 7667   Tarix: 17 noyabr 2014
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Kəsmikli Bananli Tort

Ərzaqlar. 4 yumurta . 350 qram şəkər . 180 qram un . 5 xörək q. kakao tozu . 1 paket qabartma tozu . 4 xörək q. qaynar su . 250 qram kəsmik . 15 qram jelatin . 500 qram 33 %-li qaymaq . 4 ədəa banan . 100 qram tünd şokolad

.

Badımcan Pizzası

Yəqin ki, badımcanı nə qədər çox sevdiyimi bilirsiniz. Badımcanla klassik dolma, cığırtmadan tutmuş, Çin mətbəxində badımcanın hazırlanması və bir çox başqa reseptlər ilə sizinlə artıq paylaşmışam. Bu gün isə sizə bosta

.

Asan Və Ləzzətli: 300 Kaloridən çox Olmayan 7 Yemək

Karnabahar gratin. Kalori - təxminən 250 kalori. Tərkibi:. Gül kələmi - 1 ədəd. Süd - 0,5 l. Krem - 100 ml. Sarımsaq - 3 diş. Sərt pendir - 100 q. Kərə yağı - 25 q. Dadmaq üçün duz. Zövqə görə üyüdülmüş ağ istiot. Pişirm

.

Ev şəraitində pendirin hazırlanma qaydası

Lazım olan məhsullar:. 3 litir süd. 300 qram xama. 2 ədəd yumurta. 1 yemək qaşığı duz. Qeyd edək ki, bu reseptlə 600 qram pendir hazırlanır. Hazırlanma qaydasını videoda izləyin. Nuş olsun!

.

Qat-qat xəmir ilə göbələkli, farş ətli piroq

Yumşaq qat-qat xəmirdən müxtəlif cürə yeməklər hazırlaya bilərsiniz. Qeyd edək ki, qat-qat xəmir mağazalarda hazır satılır. İstəsəniz evdə də hazırlaya bilərsiniz. Tezliklə qat-qat xəmirin resepti də saytımızda hazır olacaq

.

Bulqur salatı (Kısır)

Türkiyədə hansı məclisə getsən, hardasa 90 faizində kısır adlı salatı süfrədə görə bilərsiniz. Elə Türkiyədən kənarda yaşayan türklərin süfrələrində də. Mən onu birinci dəfə dadandan sonra o qədər bəyənmişəm ki, Türk məclislərin

.

Naxçıvan Mətbəxinin Ləziz Təamı: Heyva Dolması

Naxçıvan mətbəxinə məxsus qoyun ətindən heyva dolmasının reseptini təqdim edir. Tərkibi:. 200 qr qoyun əti. 1 ədəd soğan. 100 qr keşniş. duz, istiot. sarıçiçək. heyva. Hazırlanma qaydası:. İlk öncə heyvanı yaxşıca yuyun

.

Şimal bölgəsinin ən fərqli yeməklərindən biri

Sürhüllü Azərbaycanın şimal-qərb zonasına, əsasən Qax, (İlisu, Sarıbaş, Ağçay, Qaşqaçay), Zaqatala və Balakən rayonlarına, qismən Quba, Xaçmaz və Gəncəbasar bölgələrinə məxsus xəmir yeməyidir. Xüsusilə qış aylarında yeyilə

.

Keçi pendirli armud salatı

Lazım olan ərzaqlar. 50 qr keçi pendiri. 2 ədəd armud. 2 dəstə kahı. 2-3 xörək qaşığı xırdalanmış qoz. 2 çay qaşığı bal. 1 xörək qaşığı zeytun yağı. Limon şirəsi. Hazırlanması :. İlk əvvəl qrmudu fal-fal doğrayın. Zeytu

turlar.az

kosmetika mehsullari hamilelikde qidalanma gelinlikler geyimlər idmandan sonra ne yemek lazimdi quru yemekler ürək damar və qan sistemi kosmetika prostat novruza aid hakistalar azerb clpaq qadinlari qu quşu dieta