Asan və əlverişli piroq

Asan və əlverişli piroqBu piroqu hazırlamaq çox asan və əlverişlidir. Bunun üçün:
*3 yumurta *1 stəkan pesok *1 stəkan qatıq
*1 çay qaşığı soda * 2 xörək qaşığı əridilmiş yağ
*2 stəkan un *vanil *1 apelsin və ya limon *cem
Əvvəlcə 3 yumurta və 1 stəkan pesoku mikserdə yaxşıca qarışdırırıq. Elə qarışmalıdır ki, pesok tam qarışsın. Sonra 1stəkan qatıq götürürük və stəkanın içinə 1 çay qaşığı soda tökürük və çalısana qədər əvvəlki yumurta və pesok qarışığının üzərinə tuturuq, çünki soda və qatıq qarışdıqca qatığın həcmi sanki artır və stəkandan daşmağa başlayır. Sonra qatığı da həmin yumurta qarışığının içərisinə töküb mikserlə yenidən yaxşıca qarışdırırıq. Ardınca 2 xörək qaşığı yağ tökürük yağı da mikserlə qarışdırından sonra 2 stəkan un və vanil tökurun və yenidən tam həll olana qədər qarışdırıb əvvəlcədən hazırlanmış qabı yağlayıb hemin qarışığı tökürük. Çalışmalıyıq ki, tökülən qab piroq nə səkildə olmasını istıyirsinizsə, o ölçüdə olsun (yumuru olsa daha yaxşı olar). Tez-tez açıb baxmaq lazım deyil. Tez-tez açsaz xəmir yaxşı şişməyəcək. İstiliyini çalışın aşağı edəsiz, çunki içərisi bişməmiş yana bilər. Üzü qızaranda piroqun nazik çöplə. məsələn kibrit çöpüylə piroqun mərkəzi hissəsini yoxlayırıq çöp xəmirli olmazsa onda çıxarmaq lazımdır. Əgər xəmir olduğunu hiss edirsinizsə, hərarəti aşağı edin ki, yanmasın. Soyuduqdan sonra piroqu tam ortadan yarı bölün və içərisindən 1 az oxantı götürün ki, piroqun ustünə vurasınız. Piroqun içərisinə cem və apelsin olmasa limonun qabığını xırda doğrayıb, cemlə qatırıq və 2 hissəyə böldüyümüz piroqu 1 qaba qoyub hər tərəfinə eyni dərəcədə cem və apelsin qarışığını əlavə edib piroqun üst hissəsini üzərinə qoyuruq. Ona da cem qarışığımızı əlavə etdikdən sonra əvvəlcədən piroqdan götürdüyümüz oxantını piroqun üzərinə bəzək kimi vururuq. Bu çox dadlı və çox insanların bəyəndiyi piroqlardan biridir. Nuş olsun!!!

Mətbəx     Baxılıb: 7587   Tarix: 17 noyabr 2014
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Özünü müalicə: Tərəvəzli şorba resepti

maddələr. Baharatlı Tərəvəz Şorbası Resepti üçün Tərkibi. 4. yemək qaşığı. Günəbaxan yağı. bir. nömrə. soğan. 2 -ci. nömrə. yerkökü. bir. nömrə. qırmızı bolqar bibəri. bir. nömrə. kərəviz sapı. bir. nömrə. kabak. 2 -ci. filial

.

Ev şəraitində pendirin hazırlanma qaydası

Lazım olan məhsullar:. 3 litir süd. 300 qram xama. 2 ədəd yumurta. 1 yemək qaşığı duz. Qeyd edək ki, bu reseptlə 600 qram pendir hazırlanır. Hazırlanma qaydasını videoda izləyin. Nuş olsun!

.

Cinnabon – Darçınlı bulka resepti

Hamının sevdiyi darçınlı bulkaların adı bütün dünyada məşhur olan Cinnabon şirkəti ilə əlaqəlidir. Cinnabon – "cinnamon" ingilis dilindən darçın, "bone" – latın dilindən yaxşı deməkdir. 1985-ci ildə at

.

Qarğıdalı keksi

Tərkibi. 1 litr süd. 250 qr qarğıdalı unu. 120 qr şəkər tozu. 50 qr yağ. 3 ədəd yumurta. ½ vanil çubuğu. 3-4 dilim təzə ananas (və ya konservi)

.

Bulqur salatı (Kısır)

Türkiyədə hansı məclisə getsən, hardasa 90 faizində kısır adlı salatı süfrədə görə bilərsiniz. Elə Türkiyədən kənarda yaşayan türklərin süfrələrində də. Mən onu birinci dəfə dadandan sonra o qədər bəyənmişəm ki, Türk məclislərin

.

Tuna balıqlı sendviç

Tərkibi. 50 qr konservləşdirilmiş Tuna balığı. 3 xörək qaşığı mayonez. 1 bibər. 1 soğan. duz. istiot. 1-2 pomidor. dilimlənmiş çörək. holland pendiri. 1 xörək qaşığı limon suyu. Hazirlama qaydasi. Tuna balığını konservdə

.

Ənənəvi bolognese və parmigiano ilə Tagliatelle Salumeri aşbazın resepti Casale Luciano

Tərkibi (xidmət başına. Tagliatelle pastası (sarı) - 100 q. Bolonya sousu - 150 qr. Kərə yağı - 20 q. Əlavə zeytun yağı - 10 q. Parmesan pendir - 10 q. Yeməli duz - 0,2 q. Qara bibər qarğıdalı - 1 q. Toyuq suyu - 150 ml

.

Çox şık, çox məmnun: Kremli toyuq resepti

Kremli toyuq resepti üçün maddələr. Toyuq üçün:. 3. nömrə. toyuq budu. 5. yemək qaşığı. zeytun yağı. 2 -ci. diş. sarımsaq. bir. çay qaşığı. quru kəklikotu. bir. desert qaşığı. limon qabığı. bir. desert qaşığı. duz. bir. ça

.

Toyuqlu Qat-Qat Piroq

Əvvəlcə pendirli qarışıqdan 4 nazik biskvit hazırlanır. Sonra bu biskvitlərin arasına toyuqdan və ya hind quşundan hazırlanan farş yayılır, piroq folqa kağızına bükülür və sobaya verilir. Nəticədə ortaya maraqlı bir yemə

turlar.az

gözəllik məhsulları makiyaj etmek qaydalari geyim dəbləri blincik hazirlanma qaydasi kolbasa hazirlanmasi sirniyyatlar qadın döşü kosmetika veten haqqinda bayatilar faydalı məsləhətlər sac duzumleri naz mila kondom nedir