Ayaqqabı ayaqlarınızı sıxırsa - Bunları edin!

Ayaqqabı ayaqlarınızı sıxırsa - Bunları edin!Aldığınız ayaqqabı ayağınızı sıxırsa, qanınız qaralmasın, çıxış yolları var.
Ayaqqabı ayağı sıxdıqda bu o demək deyil ki, ayaq ölçünüzdən kiçik ayaqqabı almısınız. Bəzi ayaqqabılar həqiqətən də istifadə edildikcə genişlənir və ayaq formasını alır. Təbii ki, bu prosesin aradan qalxmasını gözləmək ayaqda döyənəklərə gətirib çıxara bilər. Odur ki, təqdim etdiyimiz bir sıra praktik üsulla ayaqqabınızı genişləndirib rahatlıqla istifadə edə bilərsiniz.
1. Qəzet vərəqlərini sirkə ilə isladıb ayaqqabının içinə qoyun. Bir gün gözlədikdən sonra ayaqqabı qismən yumşaq olacaq və geyildiyində ayağı sıxmayacaq.
2. Ayaqqabınız burnu açıq modeldirsə, onda həmin ayaqqabının burnunu sirkə ilə isladıb sonra burun nahiyəsinə yaş dəsmalı yaxşıca yerləşdirib bir gün gözləyin.
3. Spirti süngər və ya dəsmal ilə ayaqqabınızın içinə sürtün. Quruyana qədər gözləyin.
4. İsti havada ayaqqabını genişlətmək üçün ayaqqabını geyinmədən öncə saç feni ilə ayağı bir qədər havalandırın.
5. Ayaqqabını evdə olarkən qalın corabla geyinin. Bu şəkildə evdə gəzərkən ayaqqabılarınız genişlənəcək.
6. Ağızı bağlanan paket alınır və yarısına qədər su ilə doldurulur. Paketin axıtmadığından əmin olduqdan sonra ayaqqabının içinə bu paketlər yerləşdirilir, ayaqqabının harası dar gəlirsə, oraya yerləşdirməniz məsləhətdi. Sonra ayaqqabılarınızı içindəki paketlərlə dondurucuya qoyun. Suyun buz olmasını gözləyin. Ayaqqabının içindəki su buz olarkən genişlənəcək və beləcə ayaqqabınız da genişlənəcək. Daha sonra ayaqqabıları dondurucudan çıxardın və evin içində biraz geyinin. Amma bu halda ayaqqabıları geyinməzdən əvvəl corab geyinin, buzluqdan çıxdıqları üçün soyuq olacaqlar.
7. Ayaqqabı satan mağazalarda tapa biləcəyiniz genişləndirici spreyləri şüşənin arxasındakı təlimatlara görə istifadə edə bilərsiniz.
Həmçinin ayaqqabı seçimində bir sıra detallara fikir vermək məsləhətdir.
- Sağ və sol ayağın ölçüsündə fərq olur. Odur ki, nisbətən böyük ölçüyə malik olan ayağın ölçüsündə ayaqqabı seçin.
- Ayaqqabı almaq üçün ən uyğun vaxt axşamdır. Çünki səhərlər ayaqlar rahat olduğundan yarım ölçü qədər də olsa sizi yanılda bilər. Amma axşam ayaqqabı alsanız, bu sizin üçün ən uyğunu olacaq. Çünki günün yorğunluğu nəticəsində bir qədər ayaqlar səhərki ölçüsünə nisbətən şişdiyindən, öz ölçünüzü seçməkdə sizi yanıltmayacaq.
- Sadalanan üsullarla ayaqqabının genişlədilməsinə nail ola bilmədinizsə, bunu hər hansı ayaqqabı təmirçisində də həll edə bilərsiniz. Ayyaqqabının ön tərəfdən sıxmaması üçün müəyyən bir proseslə (qəlib yerləşdirməklə) həmin ayaqqabını yarım ölçü böyütmək mümkündür.
Publika.az

Mətbəx     Baxılıb: 2429   Tarix: 24 may 2019
f Paylaş


Kurslar.az kurslar

Oxşar xəbərlər

.

Bulqur salatı (Kısır)

Türkiyədə hansı məclisə getsən, hardasa 90 faizində kısır adlı salatı süfrədə görə bilərsiniz. Elə Türkiyədən kənarda yaşayan türklərin süfrələrində də. Mən onu birinci dəfə dadandan sonra o qədər bəyənmişəm ki, Türk məclislərin

.

Düyü Salatı

Ərzaqlar. 2 kasa düyü. 1 kasa qarışıq yaşıl noxud. 2 budaq təzə soğan. ½ dəstə cəfəri. 8-10 ədəd gavalı turşusu. 1 kasa dənələnmiş qarğıdalı. 2 st. limon suyu. Zeytun yağı, duz, pul bibər. Hazırlanması. Təzə soğan və cəfər

.

Balıqdan buğlama resepti

Tərkibi. Nərə balığı və ya ağ balıq - 370 qr. Kartof - 115 qr. Baş soğan - 80 qr. Sarı alça - 60 qr. Duz - 0,4 qr. Döyülmüş qara istiot - 0,3 qr. Hazirlama qaydasi. Balıq təmizlənir, yuyulur və qurulanır. Kartof, soğan təmizlənir

.

Gürcü xingəli (foto resept)

Tərkibi:. Xəmir üçün:. 3 st. un. 1 . 1 yumurta. duz. İç üçün:. 250 qr yağlı qoyun əti. 200 qr mal əti. 3 baş soğan. Su. Qırmızı və qara istiot. duz. Hazırlanması:. Ələnmiş una ilıq su, yumurta, duz əlavə edib xəmir yoğrulu

.

Naxçıvan Mətbəxinin Ləziz Təamı: Heyva Dolması

Naxçıvan mətbəxinə məxsus qoyun ətindən heyva dolmasının reseptini təqdim edir. Tərkibi:. 200 qr qoyun əti. 1 ədəd soğan. 100 qr keşniş. duz, istiot. sarıçiçək. heyva. Hazırlanma qaydası:. İlk öncə heyvanı yaxşıca yuyun

.

Qədim yeməyimiz xaşlama resepti

Tərkibi:. 1 kq sümüklü ət (qoyun,quzu və ya mal). 5 ədədsoğan. 7 ədəd kartof. 3-4 ədəd bolqar bibəri. 2-3 ədəd pomidor. 2 ədəd dəfnə yarpağı. 1 çimdik qırmızı acı bibər tozu. duz, istiot. Hazırlanması:. İlk öncə ətı doğrayı

.

Toyuq əriştə şorbası

Hamı bilir ki, hamı sağlam olmaq üçün hər gün ilk yeməkləri yeməlidir. Toyuq şorbaları əla sağlam bir yemək seçimidir. Müxtəlif şorbalar var - düyü ilə, qarabaşaq yarması, əriştə və ya kartof ilə. İndi demək olar ki, hə

.

Pendirli, göyərtili fəsəlinin resepti - Video resept

Tərkibi:. 600qr un (200qr-lıq stəkanla 4stəkan dolu 5 ci stəkanın 3 ). 400ml ilıq su 2 stəkan. 8 qram yaş maya (quru 1 silə çay qaşığı). İçliyi üçün:. 250qr ağ pendir. hərəsindən 1 dəstə- keşniş,şüyüd, göy soğan və yarı

.

Kiçik Qablarda Kükü

Hamının tanıdığı kükünü bu formada süfrəyə təqdim etsəniz əminəm ki, çox maraqlı və fərqli olacaq. Kiçik maffin qablarında sobada hazırlanan göyərti küküsü həm isti yemək, həm isti qəlyanaltı və ya qarnir kimi ət yeməklərini

turlar.az

toy gecesi adlarin menasi kosmetika mehsullari murebbelerin hazirlanmasi yay geyim 2025 2025 yay paltarlari psixologiya kosmetika sirniyatlar muellim seiri bakire xərçəng bürcü novruz bayrami