Bayat çörəkdən istifadə edin
Mütəxəsislər isti çörəkdən deyil, bayat çörəkdən istifadə etməyi məsləhət görürlər. Təzə isti çörək iştahanı açır. Bayat çörək isə əksinə mədədə toxluq hissi yaradır. Təzə çörəyə nisbətən bayat çörəyin tərkibində yağ olmadığından o, arıqlamağa imkan verir, həzmi asanlaşdırır, mədədə şişərək toxluq hissi yaradır, nazık bağırsaqların işini yaxşılaşdırır.
Bayat çörəyi yüngül, az kolorili şorbalarla yemək insanı artıq kilo almaqdan qoruyur.
Bayat çörək dəri üçün də faydalıdır. Dəridəki ləkələrin yaranmasının qarşısını alır, orqanizmin qocalmasını ləngidir.
Bayat çörəyin faydalarını qeyd etməklə yanaşı, onu da nəzərinizə çatdıraq ki, 3 gündən artıq qalmış çörəyi yemək olmaz. Ancaq bayat çörəyi uzun müddət saxlamaq istəyirsinizsə ondan suxarı hazırlaya bilərsiniz. Suxarılar insan orqanizmi üçün faydalıdır. Hətta diş həkimləri mütəmadi olaraq suxarılar dan istifadə etməyi məsləhət görürülər.
Bayat çörəyi yenidən təzə və ətirli etmək mümkündür. Onun üzərinə bir qədər su səpib, bir neçə dəqiqə sobada qızdırın.
Bayat çörəkdən saçlara qulluq etmək üçün də istifadə edə bilərsiniz. Ondan qarışıq hazırlayıb şampun əvəzinə istifadə edin.
Bunun üçün aşağıdakıları edin:
1. 3-4 dilim çörəyi qaynar suya elə batırın ki, su güclü şəkildə onun üzərinə çıxmasın.
2. Sonra qabın ağzını qapaqla örtüb bir qədər gözləyin.
3. 10 dəqiqədən sonra çörək dilimlərini əzin və onu yaş saçlara çəkin.
4. Saçda bir qədər saxlayıb yuyun.
Bu prosedurdan sonra saçlar mıhkəmlənəcək və parlaqlıq əldə edəcək.
f Paylaş