Bitki çaylarının zərərləri ortaya çıxdı: Əks təsir göstərə bilir

Bitki çaylarının zərərləri ortaya çıxdı: Əks təsir göstərə bilirBitki çaylarının həzmsizlik, yuxusuzluq, qəbizlik kimi hallarda necə faydalı olduğunu bilirik.
Milli.Az aztibb.az-a istinadən bildirir ki, bitki çayları tövsiyə olunan miqdardan artıq miqdarda və uzun müddət istifadə edildikdə böyrəklərdə qıcıqlanmaya və bədəndə elektrolit balansının pozulmasına səbəb ola bilər.
Tərkibində güclü bioloji təsir komponentləri olan bitkilərdən çay kimi istifadə etmək təhlükəlidir. Bitkilərin təhlükəsizlik qiymətləndirmələrini nəzərə alaraq, "zəif təsirli bitkilər" qrupunda olan bitkilərin bitki çayı kimi istifadə edilməsi məqsədəuyğundur.
Adaçayı: Adaçayı ağız və boğaz iltihablarında təsirli olduğu bilinən bitkidir. Məlumdur ki, bitkinin tərkibindəki uçucu komponentlər ağız və boğaz iltihablarında (faringit, diş əti iltihabı kimi) faydalıdır. Ona görə də bu məqsədlə adaçayı ilə hazırlanmış ağız qarqarasından istifadə etmək məsləhətdir.
İtburnu: Tərkibindəki C vitamini ilə yanaşı, iltihabəleyhinə təsiri qrip və soyuqdəymə kimi yoluxucu xəstəliklərdə istifadə olunur.
Biyan kökü: Biyan kökü xüsusilə öskürəyə qarşı hazırlanan qarışıqlarda boğazda bəlğəmin mayeləşməsini təmin etməkdə təsirlidir.
Verbena: Verbena tərkibindəki verbenalin öskürək kəsicidir.
Evkalipt: Evkalipt soyuqdəymə zamanı boğaz ağrısını aradan qaldırmaq üçün antiseptik və öskürək zamanı bəlğəmgətirici kimi istifadə olunur.
Zəncəfil: Zəncəfil, limon və bal ilə çay soyuqdəymə, boğaz ağrısı və öskürək zamanı təsirlidir.
Hər bir ot üçün tövsiyə olunan miqdarın şəxsi faktorlar (yaş, bədən çəkisi, insanın dözümlülük səviyyəsi) və bitki ilə əlaqəli amillər (istifadə olunan hissə), həmçinin istifadə məqsədi və tezliyinə görə dəyişə bilir. Profilaktik məqsədlər üçün bir stəkan qaynadılmış suya bir paket bitki çayı əlavə edilməsi tövsiyə edilir.
Bəzi bitki çaylarının həddindən artıq istifadəsi qanın laxtalanmasının qarşısını alır və təzyiq dərmanları ilə qarşılıqlı təsir göstərə bilir. Bu səbəblə qan durulaşdıran dərmanlardan istifadə edənlərin, ürək xəstələrinin, hamilə qadınların, süd verən anaların, allergiyası olanların, öd kisəsində daşı olanların, böyrək xəstələrinin bitki çayı istifadə edərkən həkimə müraciət etmələri zəruridir.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 906   Tarix: 30 dekabr 2021
f Paylaş

Kurslar.az kurslar

Oxşar xəbərlər

.

Qaraciyərimiz bu 5 qidanı sevir

Pəhrizinizə müəyyən qidaları daxil etməklə qaraciyərin fəaliyyətini əhəmiyyətli dərəcədə yaxşılaşdıra bilərsiniz. -a istinadən bildirir ki, araşdırmalara görə, bu 5 qida qaraciyərin sağlamlığında xüsusi rol oynayır. Mal əti

.

Ağcaqanadlar bu qan qrupundan olan insanları "sevir"

Malyariya qansoran həşəratların daşıdığı yeganə xəstəlik deyil. Digər təhlükələrə sarılıq və qanaxmaya səbəb olan sarı qızdırma və Zika qızdırması daxildir. Xüsusilə hamilə qadınlar üçün təhlükəlidir, çünki bu, hamiləliyi

.

Bu qidaları uşaqlarınıza verməyin - Qızlarda sinə vaxtından tez böyüyür, oğlanlarda isə

Erkən yetkinliyin sürətlə artmasının səbəblərini öyrənmək üçün mütəxəssislər tərəfindən geniş araşdırmalar aparılıb. -a istinadla bildirir ki, araşdırmaların nəticəsinə görə, xüsusilə gənclər tərəfindən çox yeyilən qidaları

.

Unutqanlığın əsas simptomları: Beynimiz qocalır?

Yəqin ki, çoxumuz "görəsən, nə edəcəkdim, "mətbəxə nə üçün gəlmişdim, "açarlarımı haraya qoymuşam?" kimi sualları tez-tez eşidir, hətta çox zaman özümüz də veririk. Bəzən hətta hansısa bir əşya əlimizd

.

Kartofu mükəmməl qızartmaq üçün bunları bilmək lazımdır

Kartof hər evdə bişirilən yemək növlərindən biridir. Bu yemək həm çox asan, həm də çox dadlıdır. Hər kəs kartofu fərqli üsullarla qızardır. Bəs, kartofu necə mükəmməl şəkildə qızartmaq olar? .   -a istinadən xəbər verir ki

.

Kimlərə portağal yemək olmaz? - MÜTƏXƏSSİS AÇIQLADI

Portağal son dərəcə sağlamdır, lakin bəzi insanlar bu meyvəni yeməməlidir. -a istinadən bildirir ki, endokrinoloq Elena Syuraşkinanın fikrincə, mədə və bağırsaq xəstəlikləri olan şəxslər portağal istehlak etməməlidir. Onu

.

Kimlərə portağal yemək olmaz? - MÜTƏXƏSSİS AÇIQLADI

Portağal son dərəcə sağlamdır, lakin bəzi insanlar bu meyvəni yeməməlidir.   -a istinadən xəbər verir ki, endokrinoloq Elena Syuraşkinanın fikrincə, mədə və bağırsaq xəstəlikləri olan şəxslər portağal istehlak etməməlidir

.

Yaponların uzunömürlü olmasının SİRRİ - Hər gün bunu edirlər

Moskvada gözlənilən ömür uzunluğu orta hesabla rekord həddə - 78 yaşa çatıb. -a istinadən xəbər verir ki, bu barədə Moskvanın Əmək və Əhalinin Sosial Müdafiəsi Departamentinin rəis müavini, Moskvanın uzunömürlülük proqramını

.

Bu balıq növü xərçəngə səbəb olur

Mütəxəssislər xərçəngə səbəb olan ən təhlükəli balıq növünü açıqlayıblar. -a istinadən bildirir ki, mütəxəssislərin fikrincə, həftədə ən azı iki dəfə pəhrizinizə balıq daxil etmək lazımdır. . Balıq sağlamlığı qorumaq üçü

turlar.az

sonxeber.az qadin sayti hamiləlik makiyaj instagram maskalar saç üçün kicik biznes qurmagin yollari qadın geyimi toy ucun qisa donlar kosmetika efsaneler usaq geyimleri efsane rus dilini öyrənək novruza aid hakışta