Boğaz ağrısı zamanı hansı qidaları yemək olmaz?

Boğaz ağrısı zamanı hansı qidaları yemək olmaz?"Boğazda qıcıqlanma və ya boğaz ağrısı varsa, duzlu, yağlı və ədviyyatlı yeməklərdən imtina etmək daha məsləhətlidir".
Milli.Az oxu.az-a istinadən bildirir ki, bunu rusiyalı otorinolarinqoloq Asiyat Zirkuyeva deyib.
"İlk növbədə, qida rasionundan yağlı, ədviyyatlı, duzlu, turş, çox soyuq və ya isti qidaları xaric etmək tövsiyə olunur. Bütün bunlar boğazın arxa divarının qıcıqlanmasına səbəb ola bilər. Həmçinin müəyyən içkilərdən istifadə etmək də tövsiyə edilmir. Bunlara qazlı, spirtli və isti içkilər, turş şirələr daxildir", - deyə həkim izah edib.
Otorinolarinqoloq qeyd edib ki, boğaz ağrısı zamanı siqaretdən də çəkinmək lazımdır. Tütün tüstüsünün zəhərli komponentləri ağız-udlağın selikli qişasına pis təsir edir, onu zədələyir və iltihaba səbəb olur.
Zirkuyeva əlavə edib ki, həkimlə məsləhətləşmədən antibiotik qəbul etmək, inhalyatorlardan və ya spirt tərkibli spreylərdən istifadə etmək olmaz, çünki bu, boğazda şişkinlik və təhlükəli ağırlaşmalara səbəb ola bilər.
"Boğaz ağrısından qurtulmaq üçün qarqara etmək, ağrını yüngülləşdirmək və su balansını qoruyub saxlamaq üçün xüsusi sovurma pastillərdən istifadə etmək olar", - deyə otorinolarinqoloq yekunlaşdırıb.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 881   Tarix: 25 may 2024
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Çiyələkdən kökəlmək mümkündürmü? – Gözlənilməz fakt

Çiyələk, dadlı və faydalı meyvə kimi tanınsa da, "ondan kökəlmək mümkündürmü?" sualı bəzilərini düşündürə bilər. Cavab isə həm bəli, həm də xeyr ola bilər - bu, miqdara və yanaşmanıza bağlıdır. xəbər verir ki, çiyələyi

.

Hər gün yeyirik, ancaq ömrü 10 il qısaldır

Gündəlik yeməklərimizdə çox vaxt fərqinə varmadan istifadə etdiyimiz duz, əslində bədənimiz üçün gizli və ciddi bir təhlükə ola bilər. xəbər verir ki, duz dad qatmaq üçün çox istifadə edilir, amma onun çox miqdarda qəbul

.

İnsan beyni mühitdə hərəkəti süni intellektdən daha yaxşı qavrayır - TƏDQİQAT

Yeni tədqiqat insan beyninin vizual mühitlərdə avtomatik olaraq mümkün fiziki fəaliyyətləri necə müəyyənləşdirdiyini üzə çıxarıb və bu sahədə süni intellektin hələ də insan qabiliyyətinə çatmadığını göstərib. Amsterdam Universitetini

.

Bu əlamətləri nəzərə almadı, 15 ay sonra bağırsaq xərçəngindən öldü

İngiltərədə yaşayan 44 yaşlı Laura Dawson bağırsaq xərçəngi diaqnozu qoyulduqdan 15 ay sonra vəfat edib. xəbər verir ki, iki uşaq anası olan qadın yaşadığı şişkinlik və yorğunluğu menopozla əlaqələndirərək həkimə getməyib

.

Yumurtanı qaynadıb suyunu tökməyin – Bilmədiyiniz faydaları

Əksər insanlar yumurtanı qaynadıqdan sonra suyunu heç düşünmədən kanalizasiya ilə axıdır. Halbuki, bu sadə suyun orqanizm və gündəlik həyat üçün bir çox faydası var. Mütəxəssislər bildirirlər ki, yumurta qaynadılan su tamamil

.

Bu meyvə virusun düşmənidir, mədənin isə

Əncir mədə və bağırsaq üçün tapıntı hesab olunur.  istinadən xəbər verir ki, əncirin qabığı həzm sistemindəki faydalı bakteriyalar üçün əla qida mənbəyidir. O, antiseptik xüsusiyyətlərə malikdir və zərərli mikroorqanizmləri

.

Düyü ilə bu məhsulları qəti yemək olmaz

Dietoloqlar xəbərdarlıq edir ki, düyünün bəzi məhsullarla birlikdə qəbulu həzm problemlərinə səbəb ola bilər. bununla bağlı məlumatları təqdim edir:. Düyü ilə nəyi qarışdırmaq olmaz - sağlamlığınıza zərər verə bilərsini

.

"Fironun lənəti"ndən ümid doğdu: Xərçəngin kökünü kəsən maddə görün harada tapıldı

Misirdə qədim fironların məzarını açan alimlərin müəmmalı şəkildə vəfat etməsi illərlə "Fironun lənəti" kimi tanınıb. İndi isə bu hadisələrin səbəbi olan ölümcül göbələk - Aspergillus flavus - tibb üçün yeni bi

.

"Yemiş alarkən də diqqət edilməli bir çox məqam var"

Bu sözləri qida məsələləri üzrə ekspert İlkin Şirinov -a açıqlamasında deyib. O, yemiş alarkən nələrə diqqət edilməli olduğundan bəhs edib:. "İlk növbədə, bütün meyvə və giləmeyvələrdə olduğu kimi yemişi də mövsümünd

turlar.az

sonxeber.az=https://sonxeber.az=sonxeber.az toy makiyaji sekilleri geyim şəkilləri makiyaj instagram əllərin tərləməsi nişan geyim modelləri mayasiz pizza xemiri idmandan sonra ne yemek lazimdi gunay mikayıl abdullayev balıq qogal lakonizm