Böyrək daşını əridən meyvə
Bir çox xəstəliklərin dərmanı olan xurma böyrəklərin yuyunmasına kömək edir, onların daha yaxşı işləməsini təmin edir, böyrəkdəki iltihabı sağaldır. Xurmanın suyu böyrək daşlarının parçalanmasında çox faydalı hesab olunur.
6-7 ədəd xurma parçalanaraq bir stəkan suya qoyulur, bir neçə saat qaldıqdan sonra süzülür və isidilərək gündə iki qəbul edilir. Bu proses 2 həftə davam edərsə böyrək daşları əriyər.
Xurmada olan fosfor beyni gücləndirir, yorğunluğu aradan qaldırır.
Xurma B1 və B2 vitaminləri zəngin olduğundan zehini və sinir sistemini sakitləşdirir.
Bəlğəm, nəfəs borusun və öskürəyə qarşı xurmadan istifadə edilir.
Bu faydalı meyvə qan damarlarını yumşaldır, damar sərtliyinin qarşısını alır, qanı təmizləyir, təzyiqi nizamlayır.
Xurmanın aç qarınına yeyilməsi daha məqsədəuyğundur. Xurmanın qabıqları və tumu da bol miqdarda vitaminlə zəngindir.
A vitamini ilə zəngin olduğundan gözləri qüvvətləndirir. Xüsusilə gecə korluğu və digər göz xəstəklərinin qarşısını alir, göz sinirlərini qüvvətləndirir.
Hər qida kimi xurmanı da çox qəbul etmək olmaz. Diabetli xəstələrə məsləhət görülmür.
f Paylaş