Bu meyvə ürəkbulanmanın, qəbizliyi aradan qaldırır - Hər gün bir ədəd yeyin

Bu meyvə ürəkbulanmanın, qəbizliyi aradan qaldırır - Hər gün bir ədəd yeyinBanan yalnız formada qalmaq, enerji vermək üçün faydalı deyil, bir çox xəstəliyin də qarşısını alır. qadinsaytı.az lent.az-a istinadən bananın faydalarını sadalayır.

Depressiya: Depressiya keçirənlər arasında aparılan araşdırmalardan birində həmin insanların çoxunun banan yedikdən sonra özünü daha yaxşı hiss etməyə başladığı müəyyənləşib. Bunun səbəbi isə bananın bədəndə serotonini (insanı rahatlaşdıran və xoşbəxt hiss etdirən hormon) çevrilən zülal olan triptofan ehtiva etməsidir.

PMS (Menstruasiya əvvəli sindrom): Həbləri unudun, banan yeyin. Ehtiva etdiyi B6 vitamini qan şəkəri səviyyəsini nizamlayır, bu da menstruasiya əvvəli sindrom dövründə qadının ruh halını dəyişdirmə gücünə malikdir.

Anemiya: Banan qandakı hemoqlobin istehsalını canlandırır və anemiya vəziyyətində kömək olur.

Təzyiq: Bu tropik meyvə təzyiqlə mübarizədə mükəmməl vasitədir. Yüksək kalium və aşağı duz ehtiva etməsi sayəsində təzyiqin öhdəsindən gəlir.

Beyin gücü: İngiltərədəki məktəblərdən birində aparılan araşdırmada 200 şagird imtahan günləri ərzində naharda, fasilədə və günorta yeməyində banan yeyiblər. Araşdırma kaliumla zəngin bu meyvənin şagirdləri daha gümrah saxlayaraq, öyrənmə qabiliyyətini dəstəklədiyini sübut edib.

Qəbizlik: Banan ehtiva edən pəhriz proqramında laksatifə (bağırsaqları fəaliyyətə gətirən dərmanlar) müraciət etmədən normal bağırsaq fəaliyyəti olur.

Xora: Banan yumşaq toxuması və hamarlığı sayəsində bağırsaq pozulmalarına qarşı pəhriz qidası kimi istifadə oluna bilər. Həddən artıq mədə qıcqırmasının qarşısını alır.

Axşamdan qalan bananı balla qarışdırın. Bu qarışım mədəni sakitləşdirir. Tükənən qan şəkəri səviyyəsini normaya salır.

Sərinlik hissi verir: Bir çox ölkənin mətbəx mədəniyyətdə sərinləşdirici meyvə kimi istifadə edilən banan hamilə qadınların fiziki və emosional istiliyini aşağı salma təsirinə malikdir.

Ürəkbulanması: Gün ərzində yemək paylar arasında yenilən banan qan şəkər səviyyəsini normada saxlayır və səhərlər ürək bulanmasının qarşısını alır.

Ağcaqanad dişləməsi: Həşərat dişləməsi hallarında krem tapmadıqda və ya əlinizin altında olmadıqda dişlənən bölgəni banan qabığının içiylə ovun. Bu üsul şişən və qıcıqlanan hissəni müalicə edir.

Sinirləri sakitləşdirir: Banan yüksək səviyyədə B vitamini ehtiva edir. Bu da sinirləri sakitləşdirməyə kömək edir.

Artıq çəki: Avstriyalı tədqiqatçılar araşdırmalarında insanlarda artıq çəkinin daha çox iş yerində yığıldığını müəyyən edib. Buna səbəbsə iş prosesində şokolad və çips kimi rahat qidalar yeməkdir. Bunun qarşısını almaq üçün qan şəkərinin nizamlanmasına nəzarət etmək lazımdır. Ona görə də hər 2 saatdan bir yüksək karbohidratlı qidalar atışdıraraq səviyyəni sabit saxlamaq vacibdir.

Bütün bu səbəblərə görə banan xəstəliklərə qarşı təbii bir dərmandır. 1 alma ilə müqayisədə banan 4 qat zülal, 2 qat karbohidrat, 5 qat A vitamini və dəmir, 3 qat fosfor və 2 qat daha çox digər vitamin və mineralları ehtiva edir.

Eyni zamanda, kalium baxımından da zəngin olan bu meyvə ən qiymətli qidalardan biridir.

Mətbəx     Baxılıb: 5757   Tarix: 01 noyabr 2016
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Gürcü xingəli (foto resept)

Tərkibi:. Xəmir üçün:. 3 st. un. 1 . 1 yumurta. duz. İç üçün:. 250 qr yağlı qoyun əti. 200 qr mal əti. 3 baş soğan. Su. Qırmızı və qara istiot. duz. Hazırlanması:. Ələnmiş una ilıq su, yumurta, duz əlavə edib xəmir yoğrulu

.

Balıqdan buğlama resepti

Tərkibi. Nərə balığı və ya ağ balıq - 370 qr. Kartof - 115 qr. Baş soğan - 80 qr. Sarı alça - 60 qr. Duz - 0,4 qr. Döyülmüş qara istiot - 0,3 qr. Hazirlama qaydasi. Balıq təmizlənir, yuyulur və qurulanır. Kartof, soğan təmizlənir

.

Balqabaq yeməyi resepti üçün maddələr 5 nömrə orta balqabaq bir nömrə orta soğan 3 diş sarımsaq 4 yemək qaşığı zeytun yağı bir nömrə böyük pomidor 1/2

Balqabağın toxumlu hissələrini yemək hazırlayarkən istifadə etməyin, çünki yeməyi sulandırmaz. Rəndələnmiş balqabaqlı balqabağın hazırlanmasında da istifadə edə bilərsiniz. İstəsəniz balqabağı yarıya bölün. Tava içərisin

.

Gül kələmi pendirlə

Gül kələmi ən faydalı tərəvəzlərdən biridir. Təəssüf ki, bizdə bu tərəvəzdən az istifadə olunur. Bu gün biz sizə çox dadlı və faydalı yemək reseptini təqdim edirik - gül kələmi pendirlə. Lazım olan məhsullar:. - gül kələm

.

Qara dəniz dadı: Kumak Recipe

Kuymak Resepti üçün Tərkibi. 2 -ci. yığılmış yemək qaşığı. kərə yağı. 2 -ci. yığılmış yemək qaşığı. qarğıdalı unu. bir. su şüşəsi. Bu. (otaq temperaturunda). bir. Damğa. kəsmik. 1 çay fincanı. Qaynar su. bir. çay qaşığı silin

.

Qədim yeməyimiz xaşlama resepti

Tərkibi:. 1 kq sümüklü ət (qoyun,quzu və ya mal). 5 ədədsoğan. 7 ədəd kartof. 3-4 ədəd bolqar bibəri. 2-3 ədəd pomidor. 2 ədəd dəfnə yarpağı. 1 çimdik qırmızı acı bibər tozu. duz, istiot. Hazırlanması:. İlk öncə ətı doğrayı

.

Pendirli, göyərtili fəsəlinin resepti - Video resept

Tərkibi:. 600qr un (200qr-lıq stəkanla 4stəkan dolu 5 ci stəkanın 3 ). 400ml ilıq su 2 stəkan. 8 qram yaş maya (quru 1 silə çay qaşığı). İçliyi üçün:. 250qr ağ pendir. hərəsindən 1 dəstə- keşniş,şüyüd, göy soğan və yarı

.

Ləzzətə hopdurulmuşdur: Fan Kartof Resepti

Fan Kartof Resepti üçün Tərkibi. 4. orta ölçü. kartof. 5. yemək qaşığı. kərə yağı. bir. diş. sarımsaq. bir. desert qaşığı. duz. 3-4. filial. rozmarin (istədiyiniz kimi). bir. çay qaşığı. təzə doğranmış qara bibər. İkinc

.

Şəfaverici Itburnu Içkisi – Resept

E vitamini ilə zəngin olan itburnu bitkisinin dəri üçün də faydalı olduğu məlum olub. Hətta bir çox dəriyə qulluq vasitələrinin tərkibinə itburnu ekstraktı və yağı əlavə edilir. Bu bitkini olduğu kimi yemək bir qədər çətindir

turlar.az

sac duzumleri gelinlikler hamilelikde qidalanma doğum hekayələri bilik haqqinda atalar sözləri çimərlik dəbi qadın doğuşu kosmetika seksual faydalı məsləhətlər həsən bəy zərdabi novruz bayramı haxışta badambura