Bu qidaları çiy yemək olmaz - DİQQƏT

Bu qidaları çiy yemək olmaz - DİQQƏTGündəlik həyatımızda tez və asan hazırlanan yeməklərə təlabat artıb. Bir çox mütəxəsislər vitamin dəyərini itirməsin deyə, tərəvəzlərin çiy yeyilməsini tövsiyə etsə də, bu hər tərəvəzə aid deyil.
Milli.Az teleqraf.com-a istinadən bildirir ki, heç vaxt çiy istehlak etməməli 9 qidanı təqdim edir.
Badam - acı badam ekstraktı bir vaxtlar dərman olaraq istifadə edilib. Ancaq kiçik dozalarda istifadə olunmasına baxmayaraq, uşaqlarda ağır, hətta ölümcül təsirlərə səbəb olub.
İspanaq - adətən yarpaqları ilə satılsa da, yeməli hissəsi yalnız gövdələridir. Birinci Dünya Müharibəsi zamanı İngiltərədə yarpaqları səhvən qida mənbəyi olaraq istifadə edilib. Bu isə insanların zəhərlənməsinə səbəb oldu. Yarpaqları sodalı su ilə yumaq soda və turşular arasında reaksiyaya başlayaraq onları daha zəhərli edə bilər.
Lobya- çiy lobya bişirildiyi zaman çıxarılmalı olan zərərli toksin ehtiva edir. Qırmızı və yaşıl lobya xüsusilə zəhərlidir. Tərkibindəki toksinlər qaynadılmadan məhv edilə bilməz.
Göbələk - ağır metalları, o cümlədən radioaktiv metalları udma meyli olduğuna görə, zəhərlənməyə səbəb ola bilər.
Bambuk tumurcuqları - bir çox Asiya yeməklərində və bulyonlarında istifadə olunur. Çiy bambukda bəzi siyanogen toksinlər ola bilir. Zəhərlənməyə səbəb olan toksinlər yaxşıca bişirilərək məhv edilməlidir.
Zəncəfil - dünyada yarım milyarddan çox insan pəhriz zamanı bu qidadan istifadə edir. Bu qida düzgün şəkildə istifadə olunmadıqda. Zəhərlənməyə səbəb ola bilər.
Kartof - tamamilə təhlükəsiz tərəvəzdir. Kartofları uzun müddət nəmli yerdə saxlasanız cücərməyə başlayacaq. Cücərmədə əmələ gələn bakteriyalar kartofa keçirək onda qalacaq. Bu səbəblə kartofu quru və sərin yerdə saxlamaq və bişirərək istehlak etmək tövsiyə olunur.
Xərçəng - fermalarda yetişdirilir. İnfeksiyaların, xəstəliklərin və parazitlərin yayılmasının qarşısını almaq üçün fermerlər heyvanların yeminə antibiotiklər əlavə edir, pestisidlər və funqisidlərlə doldururlar. Xlor daxil olmaqla çox miqdarda kimyəvi qatqı əlavə olunur.
Sosiska - yaxud da yarı bişmiş kolbasa əslində sağlamlığımız üçün son dərəcə təhlükəlidir. Çünki çiy kolbasada listeria bakteriyası var. Bu təhlükəli bakteriyalar zəhərlənməyə səbəb olaraq, həzm sistemini poza bilər. Bu ehtimalı aradan qaldırmanın yeganə yolu sosisləri yaxşı bişirməkdir. Mütəxəssislər kolbasa məhsullarını çiy istehlak etməməyin lazım olduğunu vurğulayırlar.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1196   Tarix: 07 fevral 2021
f Paylaş

xidmetler

Oxşar xəbərlər

.

Soğan doğrayanda gözlərin sulanmasının qarşısını almaq üçün 3 SADƏ ÜSUL

Soğan doğramaq əksər hallarda göz yaşı ilə nəticələnir.   -a istinadən xəbər verir ki, soğan doğrayarkən gözlərin sulanmasının qarşısını almaq üçün onu dondurucuda 30 dəqiqə saxlamaq lazımdır. Soyuq temperatur fermentləri

.

Səhər, nahar və şam yeməyini nə vaxt yeməlisiniz?

Həyatın müasir ritmi həmişə qida qəbuluna, xüsusilə səhər yeməyinə lazımi diqqət yetirməyə imkan vermir. Bir çoxumuz səhər yeməyini atlayırıq və ya yolda yeyirik. Ancaq bu yanaşmanın sağlamlığımız və çəkimiz üçün mənfi nəticələr

.

Bayramlarda salat hazırlayanların nəzərinə - Soyuducuda saxlamağın təhlükələri açıqlandı

"Yeni il tətilləri ərəfəsində xanımlar bayram süfrəsinin təmtəraqlı görünməsi üçün əlindən gələni edir. Nəticədə bir gündə yeyilə bilməyən çoxlu çeşiddə salatlar hazırlanır. Onları soyuducuya qoyarkən istifadə müddət

.

Dişlər üçün çox zərərli olan 7 QİDA

Mütəxəssislər ağız və diş baxımının əhəmiyyətinə diqqət çəkir, ortaya çıxan problemlərin müxtəlif xəstəliklərə səbəb ola biləcəyini bildirirlər. Ağız və diş sağlamlığını pozan diş çürükləri, diş əti xəstəlikləri geniş yayılıb. Qidalanm

.

Gecələr kivi yesək, orqanizmdə nə baş verər?

Kivinin faydaları haqqında hər kəs eşidib, lakin az adam bunun yatmazdan əvvəl qəlyanaltı üçün əla seçim olduğunu bilir.   -a istinadən bildirir ki, yatmamışdan əvvəl kivi yemək yuxusuzluğu aradan qaldırmağa kömək edir. Səhərlə

.

Pişiyin xəstə olduğunu necə başa düşmək olar? - Burnuna toxunmayın

Bir çox pişik sahibləri ev heyvanlarının quru və isti burnundan narahatdırlar. Əslində, bu, şübhəli bir əlamətdir, çünki heyvanlar yuxuda olduqda, burunları tez-tez quruyur. Bundan əlavə, evdə rütubətin səviyyəsini nəzər

.

Ət alanda bunlara DİQQƏT EDİN

Mütəxəssislər bazardan ət alarkən nələrə diqqət etməli olduğunu açıqlayıblar. -a istinadən bildirir ki, bazardan ət alarkən satıcıların malların təzəliyi ilə bağlı verdiyi zəmanətlərə etibar etməməlisiniz. Satıcıların ə

.

Piylənmənin uşaqlar üçün yaratdığı yeni təhlükələr açıqlanıb

"Lids" Universitetinin (Böyük Britaniya) alimləri müəyyən ediblər ki, artıq çəkidən və ya piylənmədən əziyyət çəkən uşaq və gənclərdə dəmir çatışmazlığı riski əhəmiyyətli dərəcədə yüksəkdir. Bu vəziyyət diqqət

.

Unutqanlığın əsas simptomları: Beynimiz qocalır?

Yəqin ki, çoxumuz "görəsən, nə edəcəkdim, "mətbəxə nə üçün gəlmişdim, "açarlarımı haraya qoymuşam?" kimi sualları tez-tez eşidir, hətta çox zaman özümüz də veririk. Bəzən hətta hansısa bir əşya əlimizd

turlar.az

sonxeber.az geyim şəkilləri kosmetoloq sac duzumleri ordan burdan hakıştalar limonun faydasi zirincin faydasi kosmetika tərəzi bürcü statuslar əfsanələr ginekoloq sağlıq