Bu qidaları çiy yemək olmaz - DİQQƏT

Bu qidaları çiy yemək olmaz - DİQQƏTGündəlik həyatımızda tez və asan hazırlanan yeməklərə təlabat artıb. Bir çox mütəxəsislər vitamin dəyərini itirməsin deyə, tərəvəzlərin çiy yeyilməsini tövsiyə etsə də, bu hər tərəvəzə aid deyil.
Milli.Az teleqraf.com-a istinadən bildirir ki, heç vaxt çiy istehlak etməməli 9 qidanı təqdim edir.
Badam - acı badam ekstraktı bir vaxtlar dərman olaraq istifadə edilib. Ancaq kiçik dozalarda istifadə olunmasına baxmayaraq, uşaqlarda ağır, hətta ölümcül təsirlərə səbəb olub.
İspanaq - adətən yarpaqları ilə satılsa da, yeməli hissəsi yalnız gövdələridir. Birinci Dünya Müharibəsi zamanı İngiltərədə yarpaqları səhvən qida mənbəyi olaraq istifadə edilib. Bu isə insanların zəhərlənməsinə səbəb oldu. Yarpaqları sodalı su ilə yumaq soda və turşular arasında reaksiyaya başlayaraq onları daha zəhərli edə bilər.
Lobya- çiy lobya bişirildiyi zaman çıxarılmalı olan zərərli toksin ehtiva edir. Qırmızı və yaşıl lobya xüsusilə zəhərlidir. Tərkibindəki toksinlər qaynadılmadan məhv edilə bilməz.
Göbələk - ağır metalları, o cümlədən radioaktiv metalları udma meyli olduğuna görə, zəhərlənməyə səbəb ola bilər.
Bambuk tumurcuqları - bir çox Asiya yeməklərində və bulyonlarında istifadə olunur. Çiy bambukda bəzi siyanogen toksinlər ola bilir. Zəhərlənməyə səbəb olan toksinlər yaxşıca bişirilərək məhv edilməlidir.
Zəncəfil - dünyada yarım milyarddan çox insan pəhriz zamanı bu qidadan istifadə edir. Bu qida düzgün şəkildə istifadə olunmadıqda. Zəhərlənməyə səbəb ola bilər.
Kartof - tamamilə təhlükəsiz tərəvəzdir. Kartofları uzun müddət nəmli yerdə saxlasanız cücərməyə başlayacaq. Cücərmədə əmələ gələn bakteriyalar kartofa keçirək onda qalacaq. Bu səbəblə kartofu quru və sərin yerdə saxlamaq və bişirərək istehlak etmək tövsiyə olunur.
Xərçəng - fermalarda yetişdirilir. İnfeksiyaların, xəstəliklərin və parazitlərin yayılmasının qarşısını almaq üçün fermerlər heyvanların yeminə antibiotiklər əlavə edir, pestisidlər və funqisidlərlə doldururlar. Xlor daxil olmaqla çox miqdarda kimyəvi qatqı əlavə olunur.
Sosiska - yaxud da yarı bişmiş kolbasa əslində sağlamlığımız üçün son dərəcə təhlükəlidir. Çünki çiy kolbasada listeria bakteriyası var. Bu təhlükəli bakteriyalar zəhərlənməyə səbəb olaraq, həzm sistemini poza bilər. Bu ehtimalı aradan qaldırmanın yeganə yolu sosisləri yaxşı bişirməkdir. Mütəxəssislər kolbasa məhsullarını çiy istehlak etməməyin lazım olduğunu vurğulayırlar.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1263   Tarix: 07 fevral 2021
f Paylaş


xidmetler

Oxşar xəbərlər

.

Limon sıxıb içəndə faydası 2 dəfə artır

Kofenin içinə limon sıxmaq sağlamlıq üçün faydalıdır. Bu praktik üsul qəhvənin enerjiverici təsirini artırır, immunitet sistemini gücləndirir, həzmi dəstəkləyir və dərinin sağlamlığını yaxşılaşdırır. Həm ləzzətli, həm d

.

Ölümdən başqa hər dərdin dərmanı: Bir stəkan bəs edir

Min illərdir Yaxın Şərqdən Asiyaya qədər şəfa axtaranların sevimlisi olan bu təbii içki orqanizmi, həzmi tənzimləyir və immunitet sistemini gücləndirir. Üstəlik, yalnız bir stəkan öz təsirini göstərir. . -ın xarici mediay

.

Hər səhər bir dənəsini udun - 1 həftə sonra dəyişikliyə inanmayacaqsınız

Sarımsaq əsrlərdir həm yeməklərdə, həm də xalq təbabətində istifadə olunur. bildirir ki, çiy halda yeyildikdə bədəni toksinlərdən təmizləyib xroniki xəstəliklərə qarşı qoruyur. Mütəxəssislər bildiriblər ki, hər səhər acqarın

.

1 qaşıq yeyənlər 10 il xəstələnmir - Bəhməz deyil

Tarix boyu sağlamlığın simvolu sayılan bəhməz bu gün özünə güclü bir alternativ qazanıb. Söhbət son dövlər daha çox istifadə edilən üzüm marmeladından gedir. . xəbər verir ki, dəmir, antioksidant və vitaminlərlə zəngin ola

.

Bunu hərgün için - Bağırsaqları qoruyur

Kefir təkcə həzm sisteminə deyil, həm də bağırsaqlardakı iltihabı azaltmağa kömək edir və sağlamlıq üçün mühüm içkidir. bildirir ki, bu barədə dietoloq Beyaz Tağraf bildirib. O qeyd edib ki, kefir təkcə həzm sisteminə deyil

.

Miqreni olanlar bu qidaları yeməsin

Miqren sadəcə adi baş ağrısı ilə kifayətlənməyən, bir çox insana gündəlik həyatında ciddi maneələr yaradan nevroloji pozuntudur. Bu xəstəlik bəzi hallarda iş qabiliyyətini azaldır, yuxu və qidalanma rejimini pozur, həmçini

.

Yayın sevilən meyvəsi kişilərin yataq performansını artırırmış

Yay mövsümünün sevilən meyvəsi kişilərin yataq performansını artırır. xəbər verir ki, yay aylarında ən çox istehlak edilən meyvələrdən olan qarpız, kişilərin cinsi sağlamlığına müsbət təsir edir. Bu nəticələr "Curren

.

Çiyələyə bənzəyir, dadı tam başqa - özü isə xəzinədir

Ağ rəngi və parlaq qırmızı toxumları ilə çiyələyi xatırladan ananaslı çiyələk, həm vizual cazibəsi, həm də tropik ananas ətirini daşıyan nadir dad təqdim edir. Türkiyə mətbuatına istinadən xəbər verir ki, ev şəraitində d

.

Alça kimlərə olmaz?

Yazın gəlişi ilə təbiət canlanır, ağaclar bar verir, piştaxtalar isə rəngarəng meyvələrlə dolur. Hər fəsilin öz neməti olsa da, yaz aylarında çoxlarının səbirsizliklə gözlədiyi meyvələrdən biri alçadır. May ayı başlayar-başlama

turlar.az

sonxeber.az=https://sonxeber.az=sonxeber.az donlar 2025 gozel gorunmek kosmetika mehsullari kosmetika qadın və cəmiyyət müxtəlif xallarin menasi xanim az vətən haqqında atalar sözləri uşaq şeirləri hesaplama heyati