Bu yağla qızardılan yemək ÖLÜM SAÇIR - XƏBƏRDARLIQ
Yeməklərin qızardılması üçün kərə yağını istifadə etməmək məsləhət görülür.
Publika.az xəbər verir ki, Rusiyalı həkim-dietoloq İrina Berejnaya bu barədə açıqlama verib.
Ekspert quru tava və ya qrildən istifadə etməyi də tövsiyə edir.
"Təzə kərə yağı məqbul miqdarda təhlükəsizdir. Həmçinin xolesterinin maddələr mübadiləsinə mənfi təsir göstərmədiyi də məlum olub", - dietoloq vurğulayıb.
Bununla belə, İ.Berejnayanın sözlərinə görə, 70 dərəcədən artıq istilikdə sərbəst radikallar ortaya çıxa bilər. Onlar uzunmüddətli istifadədə onkoloji xəstəliyə yol aça bilər.
Mütəxəssis bildirib ki, xörəklərin hazırlanmasında donuz yağından da yararlanmaq olar, ancaq bununla belə, ən yaxşı seçim deyil.
"Uzunmüddətli istifadə və yüksək hərarət zamanı kalorilik artacaq və müvafiq olaraq həmin sərbəst radikallar ortaya çıxa bilər. Bununla belə, azad radikallar kərə yağından daha az miqdarda olacaq", - o əlavə edib.









Beyin damarlarının fəaliyyətinə faydalıdır
Köplə yanaşı qızdırma da varsa, dərhal həkimə gedin
Keçmiş ərimin bu addımına görə uşaqlarım havada qalıblar
Telli ilə Zülfiyyə BARIŞDI
Fəxri adlar pulla satılır' - Almaxanım canlı yayımda FAKTLAR AÇIQLADI
İlin ən yaxşı aktrisası' mükafatını qazandı
Gündə neçə banan yemək olar? - Faydaları
Təmizlik vasitələrinin üzərində bu simvollar yoxdursa, əsla istifadə etməyin
Sibel Can nəvəsinə mövlud oxutdu - FOTOLAR
Gündə neçə fincan qəhvə təhlükəsizdir? - Həkim xəbərdarlığı
İshalın gizli səbəbləri: allergiya, ferment çatışmazlığı və daha nələr…
Süni mayalanma qorxusu aradan qalxır - Həkim hormonlarla bağlı mifləri qırdı
Musiqi önəmli tərbiyyə üsuludur' - Əməkdar artist
Ən sağlam ət hansıdır? - Mütəxəssislər cavab verdi
Yanğında zərər görən uşaqlarda psixoloji problemlər: Nələrə diqqət etmək lazımdır?