Bu yağla qızardılan yemək ÖLÜM SAÇIR - XƏBƏRDARLIQ
Yeməklərin qızardılması üçün kərə yağını istifadə etməmək məsləhət görülür.
Publika.az xəbər verir ki, Rusiyalı həkim-dietoloq İrina Berejnaya bu barədə açıqlama verib.
Ekspert quru tava və ya qrildən istifadə etməyi də tövsiyə edir.
"Təzə kərə yağı məqbul miqdarda təhlükəsizdir. Həmçinin xolesterinin maddələr mübadiləsinə mənfi təsir göstərmədiyi də məlum olub", - dietoloq vurğulayıb.
Bununla belə, İ.Berejnayanın sözlərinə görə, 70 dərəcədən artıq istilikdə sərbəst radikallar ortaya çıxa bilər. Onlar uzunmüddətli istifadədə onkoloji xəstəliyə yol aça bilər.
Mütəxəssis bildirib ki, xörəklərin hazırlanmasında donuz yağından da yararlanmaq olar, ancaq bununla belə, ən yaxşı seçim deyil.
"Uzunmüddətli istifadə və yüksək hərarət zamanı kalorilik artacaq və müvafiq olaraq həmin sərbəst radikallar ortaya çıxa bilər. Bununla belə, azad radikallar kərə yağından daha az miqdarda olacaq", - o əlavə edib.









Qara zirə (Çörək otunun) faydaları
İdeal Dieta: 1 həftəyə 5 kq arıqla!
Qarazirə hər dərdin çarəsi olan bitki
Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları
Səhər yeməyində bu qidanı yeyin - İnfarkt riskini kəskin azaldır
Satış rekordları qıran "qara" diş məcunları - Həqiqətən xeyri var?
Tatlısesin sərvətinə həbs qoyuldu
Engin Akyürekin serialı uğursuz oldu, heyət dəyişdi
Bu vərdiş beyni 8 il gəncləşdirir – alimlərdən maraqlı açıqlama
Afsanəvi Riçard Dərbişir vəfat etdi
Bel ağrısını azaldan təbii üsullar
Yeganənin səhhətində problem yarandı
"Eyni evdə yaşayıb, fərqli dünyalarda yaşayan cütlüklər çoxalıb" - Mütəxəssisdən XƏBƏRDARLIQ
15 yaşımda pul qazanıb anama və onun başqa kişidən olan oğluna baxmışam - Səidə
"Nə qədər sayta girirsinizsə, hamısını bir-bir izləyirlər" - Ekspert